کد خبر : ۴۷,۴۲۷
۲۱ تیر ۱۴۰۱ ۱۴:۴۳
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه زمانی بیمه پرداز ۲۵ نفر و مستمری بگیر یک نفر بود، گفت: درحال حاضر در استان اصفهان ۳.۳ بیمه پرداز و یک مستمری بگیر داریم، درحالی که حداقل باید ۱۰ سال دیگر به این نقطه می‌رسیدیم.
مرتضی حاجی کاظمی در نشستی با خبرنگاران که امروز (سه‌شنبه، ۲۱ تیرماه) برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۶۷ درصد جمعیت استان اصفهان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند و ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمه شده و مستمری بگیر و افراد تبعه آنها تحت پوشش این سازمان هستند.
 
وی گفت: میانگین پوشش بیمه‌ای در کشور ۵۲ تا ۵۳ درصد است، اما در استان اصفهان ۶۷ درصد یعنی ۱۵ درصد بیشتر از کشور است.
 
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان جمعیت مستمری بگیران این سازمان در استان را ۳۶۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: مستمری بگیران با افراد تبعه جمعیتی نزدیک به ۶۵۰ هزار نفر می‌شوند. مستمری بگیران نیز اعم از بازنشسته، از کار افتاده و بازماندگان هستند.
 
وی با اشاره به فعالیت ۴۴ شعبه تأمین اجتماعی در استان اصفهان، گفت: در هر شهرستان یک شعبه داریم، همچنین دو شعبه اقماری و ۱۶ کارگزاری رسمی داریم.
 
حاجی کاظمی با یادآوری اجرای طرح ۳۰۷۰ در سال گذشته، گفت: برای تغییر مراجعات حضوری به غیرحضوری گام‌هایی برداشته شد و در سال‌های آینده به طور کامل به این هدف خواهیم رسید، ضمن اینکه درحال حاضر نیز بار مراجعه زیادی از سازمان تأمین اجتماعی کم شده است.
 
وی یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان تأمین اجتماعی را حذف دفترچه‌های کاغذی و نسخه الکترونیک دانست و گفت: با این اقدام زمان و هزینه بسیار زیادی کم شد. در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد از نسخ الکترونیکی صادر و پرونده الکترونیک درآمد محقق می‌شود.
 
مدیرکل تأمین اجتماعی استان به اجرای دو طرح بیمه دانشجویی و بیمه فراگیر خانواده به منظور افزایش افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی اشاره و اظهار کرد: این دو بیمه برای جمعیت جوانی است که مشغول به کار نیستند و می‌خواهند سابقه بیمه داشته باشند و یا زنان خانه دار و فرزندانی که مشغول کار نیستند می‌توانند از این بیمه استفاده کنند، ضمن اینکه می‌توانند از خدمات درمانی پدر و مادر یا همسرشان نیز استفاده کنند و در آینده مستمری مستقل خود را داشته باشند.
 
وی در مورد بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر نیز گفت: مشکل ما این است که این بیمه با عنوان اجتماعی با بیمه تأمین اجتماعی تداخل پیدا کرده، به همین دلیل اعلام کرده‌ایم شفاف سازی کنند چون مردم در ازای حق بیمه پرداختی، خدمات دریافت می‌کنند.
 
حاجی کاظمی با بیان اینکه زمانی بیمه پرداز ۲۵ نفر و مستمری بگیر یک نفر بود، گفت: درحال حاضر در استان اصفهان ۳.۳ بیمه پرداز و یک مستمری بگیر داریم و این یکی از مشکلات سازمان تأمین اجتماعی است، درحالی که حداقل باید ۱۰ سال دیگر به این نقطه می‌رسیدیم، اما اکنون چالش بزرگ ما تامین منابع یک صندوق بین نسلی است.
 
وی ادامه داد: چون ما بین نسلی هستیم هر حق بیمه‌ای که دریافت می‌شود به افرادی پرداخت می‌شود که سال‌های قبل حق بیمه پرداخت کرده است، در عین حال که نسبت بیمه پرداز به مستمری بگیر ۳ در استان مشکل ایجاد می‌کند.
 
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان به یکی دیگر از مشکلات سازمان تأمین اجتماعی اشاره و اعلام کرد: به جزء دیونی که دولت‌ها پرداخت نکرده و حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است، نزدیک ۴۰ هزار میلیارد تومان بدهی کارفرمایان است که این موارد برای تأمین منابع سازمان تأمین اجتماعی مشکل ایجاد می‌کند.
 
وی با بیان اینکه اتباع بیگانه با دو شرط می‌توانند بیمه شوند، تصریح کرد: داشتن کارت اقامت و اشتغال برای بیمه شدن اتباع خارجی نیاز است و این‌صورت مثل اتباع ایرانی بیمه می‌شوند. مشکلی که داریم این است که معمولا کارگاه‌ها از اتباع خارجی استفاده می‌کنند که غیرقانونی هستند و یا در جایی که کارت اشتغال دارند نیستند. قبلاً باتوجه به کارت اشتغال صادر شده، سهمیه استان ۲۰۰ هزار نفر بود، ما ۱۲ هزار نفر بیشتر ثبت نام بیمه نداشتیم.
 
به گزارش ایسنا، حاجی کاظمی با بیان اینکه آمار بیمه بیکاری بین ۱۵ تا ۱۶ هزار نفر در نوسان است، تأکید کرد: با وجود کرونا و شرایط سخت اقتصادی، افزایش معناداری در بیمه بیکاری نداشتیم، اگرچه در برخی ماه‌های سال مثل اوایل سال افزایش داریم.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید