خارگ نیوز: صفهای طولانی انتظار و سیلندرهای خالی از گاز و دست خالی برگشتن، داستان یکی دو روز اخیر در استان نیست، بلکه حدود دو ماه است که صف های طولانی و کمبود گاز مایع، مردم را در برخی از نقاط استان کلافه کرده و از وضعیتی که مسئولان در نحوه توزیع سیلندرگاز مایع به وجود آورده اند گلایه دارند.
به گزارش خارگ نیوز، برخی شهروندان میگویند حتی با وجود حضور در صف های طولانی هم نمی توانند یک سیلندر تهیه کنند و دست از پا درازتر به خانه برمی گردند.
فردی هم که پیگیر سیلندر گاز برای چندین خانوار روستایی است، در تماس با «خلیج فارس» می گوید: برای سه خانوار سه سیلندر گاز آورده ام، ولی می گویند باید برای دریافت هر سیلندر یک شخص با کارت ملی حضور داشته باشد و گرنه سیلندر تحویل نمی شود.
تحویل سیلندر الکترونیکی شده
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه بوشهر می گوید: مشکلی برای تامین سیلندر گاز مایع در استان وجود ندارد و این فرآورده بیش از نیاز استان، توزیع میشود.
مهرداد بیوکی مدیر روابط عمومی این شرکت افزود: با هدف خدمات دهی مطلوب و به موقع به مشتریان، جلوگیری از نارضایتی آنان، توزیع سیلندر گاز از اول شهریور الکترونیکی شده و پس از ثبت درخواست متقاضیان در سامانه سدف یا تجارت آسان نیو به نشانی https://newtejaratasan.niopdc.ir، کارت بانکی آنان شارژ میشود و سپس میتوانند با مراجعه به فروشندگیهای مجاز، فرآورده مورد نظر خود را دریافت کنند.
او با بیان اینکه ۹۸ درصد خانوار استان بوشهر به شبکه گاز دسترسی دارند، ادامه داد: بر اساس آمارهایی که از ثبت نام متقاضیان نفت سفید در سال گذشته داریم ۲۸ هزار و ۵۰۰ خانوار استان، گاز خانگی ندارند، بنابراین همین افراد نیازمند گاز مایع هستند.
مدیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه بوشهر با اشاره به فعالیت ۶۱۲ عامل توزیع سیلندر گاز در استان، بیان کرد: اگر چه به طور معمول هر خانواده ماهانه یک سیلندر گاز ۱۱ کیلوگرمی مصرف میکند، ما برای هر خانوار سه سیلندر در نظر گرفته و تامین کردهایم.
کمبود گاز نداریم، مصرف خودروها بالاست
بیوکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ادامه داد: اکنون روزانه ۱۴ هزار و ۲۰۰ سلیندر گاز توزیع میشود که با توجه به اینکه ۲۸ هزار و ۵۰۰ خانوار از این فرآورده استفاده میکنند، مثل این است که هر روز نیمی از این خانوادهها سیلندر میخرند!
او تاکید کرد: به طور حتم آنچه که در میان رخ میدهد این است که سیلندرهای گاز در خانهها استفاده نمیشود و به جای آنکه اجاق خانهها را روشن کند، وارد باک خودروها میشود.
ضعف سازمان صمت در نظارت بر توزیع
از وقتی که قیمت بنزین تغییر کرده استفاده از گاز مایع به عنوان سوخت خودرو افزایش یافته است. صاحبان خودرو معتقدند استفاده از این سوخت مقرون به صرفه است. البته این افراد به خطرات این کار اشاره نمیکنند؛ خطراتی که گاه خسارت و صدمات جبران ناپذیری دارد.
همچنین مدیران شرکت فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه سهمیه گاز مایع استان کم نشده، می گویند: براساس قوانین، وظیفه نظارت بر توزیع سیلندر گاز برای مصرف کننده خانگی برعهده سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
با این حساب، بوشهری ها گرفتار پاسکاری شرکت نفت و ضعف نظارت سازمان صمت در ماجرای توزیع سیلندر گاز شده اند و سهمیه مصرف خانگی، سر از خودروهای دارای سوخت ال پی جی می آورد.