خارگ نیوز: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: برای جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب به دریا، تصفیهخانه مرکزی فاضلاب در پارس جنوبی ایجاد میشود.
به گزارش خارگ نیوز، فرهاد قلی نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: هم اکنون ورود مستقیم فاضلاب و پساب ناشی از پالایشگاههای گازی پارس جنوبی به دریا باعث نگرانی است که برای برطرف کردن آن احداث تصفیه خانه مرکزی دراین منطقه در برنامه قرار گرفته است.
او افزود: شرایط حاد محیط زیست استان بیشتر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است که در این ارتباط در برنامه ملی کاهش آلودگیهای زیست محیطی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس احداث تصفیه خانه فاضلاب مرکزی مورد توجه قرار گرفته و وزارت نفت نیز بخشی از بودجه آن را تامین و به استان بوشهر ابلاغ کردهاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: دومین دغدغه محیط زیستی در حوزه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نبود تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای خط ساحلی و بندرهایی نظیر دیر، کنگان و عسلویه است که با توجه به برخورداری آنها از اعتبارات عوارض آلایندگی این مهم باید در اولویت استان بوشهر قرار گیرد.
قلی نژاد ادامه داد: شهرهای کنگان، عسلویه و دیر در زمینه محل احداث مراکز دفع اصولی پسماندهای شهری مشکلاتی دارند که باید نسبت به ساماندهی آنها تصمیم گیری شود.
او عنوان کرد: همچنین بخش زیادی از میکروپلاستیکها همراه فاضلابها راهی دریا میشود که در این زمینه باید برنامههایی تدوین و شهرداران به عنوان متولی اصلی پسماند در شهرها و دهیاران در روستاها برای مدیریت پسماندها برنامه لازم را ارائه دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر گفت: در این ارتباط مدیریت پسماندها در اسکلهها و بنادر استان از طریق ادارههای کل شیلات و بنادر و دریانوردی اجرایی شده و با تعیین مهلت اسکلههایی که در زمان مقرر پسماندها را مدیریت نکنند مورد پیگیری حقوقی قرار میگیرند.
قلی نژاد افزود: اسکلههای آلوده دریا که برنامه مدیریت پسماند آنها ناقص انجام میشود برای توقف فعالیت اسکلهها از مقام قضایی درخواست خواهد شد.
او گفت: در این زمینه آموزش صیادان و لنجداران نسبت به پسماندهای آلوده کننده دریا از سال ۹۸ در اسکلهها و بنادر بزرگ استان بوشهر آغاز شدهاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در سالهای گذشته با هدف توسعه صنعتی و پروژههای شهرداری استحصالهای گستردهای در سواحل خلیج فارس در این استان صورت گرفت که عمده آن پر کردن دریا با نخالههای ساختمانی است و خسارت زیادی به سواحل این استان و به ویژه مناطق جزر و مدی وارد کردهاست.
قلی نژاد عنوان کرد: در این زمینه موارد استحصالی شناسایی شده و در ۲ سال اخیر نیز از هرگونه استحصال دریا در سواحل این استان جلوگیری شدهاست.
او ادامه داد: طبق قوانین و مقررات کشور هرگونه استحصال دریا ممنوع است و چنانچه جایی برای پروژهای ملی نیاز به استحصال باشد باید مجوز مورد نیاز آن از هیات دولت گرفته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: در سواحل حریم ۶۰ متری دریا باید به طور حتم رعایت شود و برای حفظ دریا در اجرای طرحها و جانماییها باید این حریم مورد توجه جدی قرار گیرد.