خارگ نیوز: کارشناس مسئول بیماریهای حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: تاکنون موردی از مرگ و میر مشکوک به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان مشاهده نشدهاست.
به گزارش خارگ نیوز، محمد کاظم اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: آنفلوانزایی که امسال در روسیه، قزاقستان و برخی دیگر از نقاط جهان و موارد مشکوکی در استانهای گیلان و مرکزی مشاهده شدهاست، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که ترکیبی از ویروسهای H۵ و N۵ است و میتواند باعث تلفات ۱۰۰ درصد یک دسته پرندگان شود.
وی افزود: علائم شدید تنفسی همراه با کبودی سر از نشانههای ابتلای پرندگان به این بیماری است و خیلی زود آنها را از پای در میآورد.
کارشناس مسئول بیماریهای حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر اعلام کرد: علاوه بر برخی از ایران، در عراق و عربستان نیز مواردی از این بیماری گزارش شدهاست، به همین دلیل احتمال ورود این پرندگان در بوشهر و شیوع بیماری در این استان وجود دارد.
اسماعیلی افزود: در راستای اقدام بموقع و پیشگیرانه از شیوع این بیماری در استان بوشهر، پایش و بازدیدهای مداومی در همه شهرستانهای این استان بویژه چهار سایت اصلی ساحل و آبگیرهای بوشهر، منطقه حفاظت شده مند و پارک ملی دیر نخیلو و پارک ملی دریایی نایبند صورت گرفته است و بر اساس گزارشهای ارسال شده تا کنون مورد مشکوکی مشاهده نشدهاست.
وی ادامه داد: امروز در نشستی با کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تبادل نظر شد و هماهنگیهایی برای گشت و پایش های مشترک در همه سایتها صورت گرفت.
اسماعیلی بیان کرد: اگر مرغداریهای سنتی و صنعتی در نزدیکی سایتهای حضور پرندگان مهاجر باشند ممکن است با آبشخور مشترک یا جابه جایی فضولات به وسیله باد باعث آلودگی آنها به این بیماری شود که در این صورت تلفات سنگینی برای مرغداریها خواهد داشت.
وی گفت: از این رو پایشهای مداوم صورت میگیرد تا در صورت مشاهده بیماری در سریعترین زمان ممکن اقدامات ضروری برای محدود سازی منطقه صورت گیرد زیرا تنها راه، پیشگیری از شیوع بیماری به سایر نقاط است.
کارشناس مسئول بیماریهای حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر افزود: در صورت مشاهده آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، برای محدودسازی منطقه باید تا شعاع سه کیلومتری کانون شیوع، پرندگان موجود در مرغداریها معدوم و تا ۱۰ کیلومتری ورود و خروج آنها کنترل شود تا از ورود بیماری به سایر مناطق جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: بیشترین خطری که این بیماری میتواند برای انسانها داشته باشد معطوف به کارگران مرغداریها و مرغدان و محیط بانانی است که با این پرندگان ارتباط دارند و لازم است علیه آنفلوآنزا واکسینه شوند.
اسماعیلی یادآور شد: پرندگان مهاجر با آغاز کوچ زمستانه از کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و آذربایجان به ایران میآیند تا فصل سرما را در این مناطق بگذرانند و بر اساس دمای هوا، تغذیه و توان بدنی میلیونها پرنده به استانهای شمالی کشور و هزاران قطعه نیز به بوشهر وارد میشوند.
روز گذشته کلاس آموزشی از سوی شبکه دامپزشکی دشتستان با موضوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و لزوم توجه محیط بانان به علائم این بیماری در پرندگان وحشی و رعایت مسائل بهداشتی در تماس با پرندگان در این شهرستان برگزار شد.