کد خبر : ۱۶,۴۶۱
۱۵ آذر ۱۳۹۹ ۲۰:۲۸
۱۰درصد صادرات خرمای کشور از استان بوشهر است
خارگ نیوز: مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به صادرات ۱۳۰هزار تن خرما از استان‌های مختلف به خارج از کشور گفت: سهم استان بوشهر از این میزان صادرات ۱۰درصد است.
به گزارش خارگ نیوز، خرما یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی به‌ویژه در استانهای جنوبی‌محسوب می‌شود که جایگاه مهمی در اشتغال‌زایی و ارزآوری و سرمایه‌گذاری دارد. وجود 6 میلیون اصله نخل در اراضی کشاورزی استان بوشهر ظرفیت‌های مهمی در اشتغال، تولید، صادرات و توسعه صنایع فرآوری ایجاد کرده است.
 
استان بوشهر جایگاه مهمی در تولید محصولات کشاورزی دارد به گونه‌ای که بعد از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بیشترین اشتغال در استان بوشهر در حوزه کشاورزی به ویژه خرما است. بازار مصرف خرما و قرار گرفتن در سبد غذایی مردم در جهان در حال افزایش است و این در حالی است که از خرما محصولات جانبی و صنعتی مهمی از جمله قند مایع، شیره، عسل، سرکه، عصاره نوشابه، حلوا، شکلات، لواشک و دیگر محصولات تولید می‌شود.
 
در همین راستا احمد جهانگیرلو در گفت‌وگو با خبرنگاران در بوشهر از تولید یک میلیون تن خرما در کشور اظهار داشت: عمده خرمای کشور در استان‌های بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان تولید می‌شود.
 
وی، سطح زیرکشت نخیلات استان بوشهر را 33 هزار و 800 هکتار دانست و بیان کرد: عمده خرمای استان بوشهر از گونه کبکاب است که بازارهای خوبی در کشور و خارج از کشور دارد.
 
 مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه 3 هزار گونه خرما در جهان تولید می‌شود خاطرنشان کرد: 93 رقم آن در ایران تولید می‌شود که 12 گونه آن دارای ارزش صادراتی است.
 
جهانگیرلو تولید خرما در هر هکتار را 4500 کیلوگرم دانست و تصریح کرد: دشتستان، تنگستان، جم و دشتی بیشترین مناطق خرماخیز استان بوشهر است.
 
وی، با اشاره به وجود شش میلیون اصله نخل با 164 هزار تن تولید خرما در استان بوشهر افزود: تولید خرما در استان بوشهر نقش مهمی در اشتغال، صادرات و توسعه سرمایه‌گذاری در ایجاد صنایع فرآوری دارد.
 
 مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به صادرات خرما پرداخت و افزود: حدود 30 تا 35 هزار تن میزان صادرات خرمای استان بوشهر در سال است که به کشورهای روسیه، هند، امارات متحده عربی، ترکیه، مالزی، کردستان عراق و کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود.
 
جهانگیرلو قیمت هرکیلوگرم خرما در باغات استان بوشهر حدود 10 هزار تومان دانست و افزود: در بازار قیمت هر کیلوگرم خرمای استان بوشهر تا 25 هزار تومان عرضه می‌شود که جهاد کشاورزی هر ساله با هماهنگی شهرداران مناطق مختلف استان بوشهر اقدام به برپایی بازارچه عرضه مستقیم خرما می‌کند که این مهم در راستای حمایت از باغداران و مصرف کنندگان است.
 
وی، از برداشته شدن عوارض صادرات خرما خبر داد و بیان کرد: این مهم نقش با اهمیتی در حمایت از صادرات و تولیدکنندگان دارد.
 
 مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه سال 1397 حدود 330 هزار تن خرما از کشور صادر شد خاطر نشان کرد: صادرات خرما در سال گذشته کاهش یافت و امسال هدفگیری برای افزایش صادرات این محصول شده است.
 
جهانگیرلو از افزایش 30 درصدی صادرات در 7 ماه امسال نسبت به سال قبل خبر داد و تصریح کرد: در این مدت 130 هزار تن خرما از کشور صادر شده است که 10 درصد آن به میزان 13 هزار تن مربوط به استان بوشهر است.
 
وی، با اشاره به استقرار دبیرخانه میزخرمای کشور در استان بوشهر گفت: با همکاری استان‌های خرماخیز هر ساله جشنواره و نمایشگاه ملی خرما در بوشهر برگزار می‌شود.
 
 مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ظرفیت واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما در استان را 78 هزار تن دانست و تصریح کرد: 67 واحد بسته‌بندی خرما با ظرفیت 78 هزار تن در استان بوشهر با سرمایه گذاری 680 میلیارد ریال راه‌اندازی شده است.
 
جهانگیرلو با اشاره به ایجاد 11 واحد صنایع فرآوری خرما با ظرفیت 9 هزار تن و سرمایه‌گذاری 124 میلیارد ریال خاطر نشان کرد: استان بوشهر دارای سردخانه‌هایی به ظرفیت 44 هزار تن است که 57 واحد سردخانه آن مربوط به محصولات خرما است.
 
وی، ارزش صادرات خرمای استان بوشهر را 18 میلیون دلار دانست و افزود: هرکیلوگرم خرمای استان بوشهر در بازارهای جهانی 1.6 دلار به فروش می‌رسد که با فرآوری آنها این میزان تا 8 دلار افزایش می‌یابد.
 
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عمده صادرات خرمای استان را در نیمه دوم سال دانست و تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال 35 هزار تن خرمای استان بوشهر به کشورهای مختلف صادر شود.
 
جهانگیرلو، عمده مشکلات صادرکنندگان خرما را بازگشت ارز نیمایی و نبود سرمایه در گردش دانست و تاکید کرد: صنایع فراوری و بسته‌بندی خرما نقش مهمی در توسعه صادرات خرما دارد که حمایت از این مهم مورد توجه قرار دارد.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید