کد خبر : ۱۶,۸۲۴
۱۹ آذر ۱۳۹۹ ۱۰:۲۳
اجرای ۱۰ طرح زیربنایی بخش معدن در بوشهر آغاز می‌شود
خارگ نیوز: رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: اجرای ۱۰ طرح‌ زیربنایی معدنی با همکاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در این استان تا پایان سال جاری آغاز می‌شود.
به گزارش خارگ نیوز، رشید مرادی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارداشت: ظرفیت معدنی بوشهر از نوع سنگ های رسوبی به لحاظ  ذخیره قطعی، تعداد معادن درحال بهره برداری، میزان استخراج و تولید مواد معدنی از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است که لازم است زیرساخت و واحدهای فرآوری بیشتری این بخش را حمایت کند.
 
وی اضافه کرد: یکی از نیازهای مهم بخش معدن بوشهر کمبود واحدهای فراوری مواد معدنی است که باعث ایجاد ارزش افزوده وسرمایه گذاری واشتغال دراستان می شود و لازم است دراین خصوص تمهیدات ومشوق های  لازم برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شود.
 
وی یادآورشد:  در زمان حاضر  ۲۰۰ واحد صنایع معدنی در زمینه فرآوری شن و ماسه ، صنایع گچ، آهک هیدراته و کربنات کلسیم رسوبی و سه واحد  کارخانه  سیمان (سیمان ساروج، مند دشتی و  دشتستان) در استان فعال است.
 
مرادی ادامه داد: این تعداد  با حجم سرمایه گذاری ۸۶۳ میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان و اشتغال  ۳ هزار و ۵۰۰ نفر  سهم ۳۷درصدی  را از واحدهای صنعتی استان را به خود اختصاص داده است.
 
وی گفت: احداث طرح‌های فراوری مواد معدنی جدید با عنوان صنایع آهک هیدراته و کربنات  کلسیم صنایع گچ از سوی بخش خصوصی در دست ساخت است که پیشرفت فیزیکی مناسبی داشته است.
 
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر مواد معدنی بوشهر به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، کمبود زیرساخت‌های لازم برای صادرات  مواد معدنی بخصوص اسکله و پایانه  تخصصی صادرات از دیگر مسائل این بخش در استان است.
 
وی اعلام کرد: احداث اسکله صادرات مواد معدنی درمنطقه خورشهاب شهرستان تنگستان  برای رفع این مشکل برنامه‌ریزی شده است که اکنون در مرحله مطالعاتی قرار دارد.
 
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه کرد: همچنین ۹ طرح زیر ساختی برق رسانی و احداث جاده دسترسی نیز در دستور کار قرار دارد که اجرای ۴ پروژه آن در سال جاری آغاز شد.
 
 مرادی در ارتباط با بازار هدف مواد معدنی بوشهر، بیان کرد: مقصد  محصولات صنایع معدنی استان درحوزه صنعت شامل سیمان،گچ و آهک صادراتی کشورهای حوزه خلیج فارس و بنگلادش، هندوستان و آفریقا است اما آهک به استان‌های جنوبی کشور نیز ارسال می‌شود.
 
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: آهک برداشت شده از معادن بوشهر نیاز استان‌های هرمزگان، خوزستان، فارس وکرمان در زمینه صنایع و کارخانجات فولادی را تامین می‌کند.
 
وی افزود: بوشهر دارای ۲۵۸ معدن با پروانه بهره‌برداری است که مخلوط کوهی(شن وماسه ) ، سنگ های ساختمانی (لاشه-   آهک های پرعیار) ، دواومیت ؛ نمک های آبی و سنگی ، مواد اولیه سیمان و سنگ گچ  بیشترین حجم را به خود اختصاص داده است.
 
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه کرد: در زمان حاضر تعداد۱۳۰ معدن استان فعال است که در نیمه نخست سال ۶ میلیون تن از آنها استخراج شده است و میزان وصول حقوق دولتی  از معادن تا پایان آبان ماه سال جاری مبلغ ۲ میلیاردو ۶۰۰ میلیون تومان است که درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته  رشد ۲۴درصدی داشته است .
 
وی گفت: حجم سرمایه گذاری در معادن استان معادل  ۹۴ میلیارد و ۷۲۰ هزار تومان است و یکهزار و ۳۵۲ نفر در این بخش اشتغال دارند.
 
مرادی اعلام کرد: مطالعات اکتشافی سازمان گسترس و نوسازی معادن وصنایع معدنی (ایمیدرو)، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و بخش خصوصی منجر به کشف ۳ گروه  معدنی جدید در استان شده است که در زمان حاضر ماده معدنی بوکسیت درمرحله صدور پروانه اکتشاف، ماده معدنی بیتومین درمرحله صدور گواهی کشف و مواد معدنی فسفات  و ۹ پهنه اکتشافی عناصر نادرخاکی  در مرحله تعیین مناطق امید بخش هستند.
 
وی افزود:  با توجه به عدم مطالعات اکتشاف معدنی استان برای شناسایی پتاسیل‌های معدنی، توسعه و اکتشاف پهنه‌های معدنی جدید از سوی سازمان‌های توسعه‌ای  به ویژه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و ایمیدرو  ضروری است.
 
مرادی یادآورشد: میزان استخراج قطعی  مواد معدنی از معادن استان درسال ۹۸به میزان  ۱۸میلوین تن براورد شده است که درمقایسه با سال ۹۷از رشد ۵/۲۸درصدی برخوردار است.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید