خارگ نیوز :حسین اسدی که با نمایش «آبگوشت زهرماری» به نوزدهمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی کشور راهیافته است، معتقد است که هنرمند باید همواره خلاق باشد و به تکرار نیفتد.
به گزارش خارگ نیوز، اسدی در گفتگو با تئاتر بوشهر در پاسخ به این سوال که آیا استاندارد و چهارچوب خاصی برای تولیدات نمایشی آیینی وجود دارد، یا فکر میکنید هنرمند می تواند و آزاد است، در تولید آن، اعمال سلیقه کند، گفت: خلاقیت امریست که همواره باید همراه هنرمند باشد، هنری که خلاقانه نباشد تکرار است. استاندارد و چهارچوب وجود دارد چون فرهنگ، آیین و سنت مشخص است و رسالت ما انتقال نسل به نسل آن است اما این مانع ایجاد خلاقیت در نحوه اجرا و بیان آن نیست بلکه ترکیب خلاقیت هنری نویسنده و کارگردان با استانداردهای موجود در این زمینه و تلفیق با موسیقی زیبای ایرانی در تمامی نقاط ایران می تواند لحظات ناب و آثاری موفق را بر روی صحنه به معرض تماشا بگذارد .
وی در مورد نمایش «آبگوشت زهرماری» به قلم آرش آبسالان که باتوجه به شرایط بومی و آیین استان بوشهر کار شده است نیز گفت: این نمایش، روایت خان بوشهر است که مدتیست لب به غذا نمیزند و اهالی آشپزخانه تهدید شدهاند که اگر غذای باب میل خان آماده نکنند اخراج خواهند شد و کسی نمیداند که علت دقیق بیاشتهایی خان چیست و همین امر آشپزها را به تکاپو برای تجزیه و تحلیل بیاشتهایی خان میاندازد...
اسدی عوامل اثر را نیز اینگونه معرفی کرد: در این اثر عبدالحسین بناری، الهام چنانی، علی نبی پور، میلاد سعیدی، عقیل جماعتی، زینب فخار، امیرمحمد شماسی. بازیگران جزیره خارک نقش آفرینی میکنند. نمایش بصورت فرم و محتوا همراه با آیین و سنت بوشهر بر صحنه خودنمایی میکند
این هنرمند جوان همچنین درباره چالشهای پیش روی تئاتر آیینی در استان بوشهر بیان کرد: باتوجه به قدرت و قوام آیینهای جنوب و به ویژه عناصر نمایشی آنها، باید تلاش بیش از پیش بکنیم برای تمرکز و تولید آثار آیینی با توجه به یک نکته مهم: خلاقیت در بازآفرینی آیینها روی صحنه نمایش و نه صرفا تکرار اجرای آنها.
وی در ادامه افزود: توجه به این نکته فنی مهم از سوی کارگردانان قطعا تئاتر آیینی استان را قویتر خواهد کرد و بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و این خود کمکی است چند سویه که هم به سود تئاتر است هم به سود آیینها.