خارگ نیوز: کارشناس باستانشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی گفت: آثاری از معماری صخرهای متعلق به هزاره اول پیش از میلاد درغرب ارومیه شناسایی شد.
به گزارش خارگ نیوز، بهروز خان محمدی در این خصوص افزود: در بازدید اخیر کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان از دشت مرگور در غرب ارومیه آثار تاریخی قابل توجه صخرهای در روستای هلج از توابع دهستان مرگور بخش سیلوانای ارومیه شناسایی شد که تاکنون مورد شناسایی و مطالعه قرار نگرفته بود.
وی ادامه داد: این آثار تاریخی مهم شامل بقایای دیوارهایی سنگی در پایین دست صخره، اتاقک دست کند صخرهای، پناهگاه صخرهای جانبی و بقایای تاسیساتی در روی صخره و تعدادی علائم و فنجان نما (جوغن) است.
خان محمدی با اشاره به اینکه این آثار با توجه به سبک حجاری آنها به احتمال زیاد در هزاره اول قبل از میلاد احداث شدهاند افزود: با توجه به اهمیت آنها مراحل مستند نگاری و تهیه پرونده برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور در دست اقدام است و با ثبت این آثار در آینده نزدیک مقدمات حفاظت و تعیین عرصه و حریم و مطالعات گستردهتر فراهم خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اهمیت عمده این مجموعه به دلیل احداث اتاقک صخرهای دست کندی است که در بخش جنوبی صخره ایجاد شده است، اضافه کرد: با وجود وجود آثار صخرهای و دست کند متعددی در غرب دریاچه ارومیه و محوطههایی همچون قلعه اسماعیل آقا، کل خرابه، محوطه سیدک، تل تخت ناناس، درهخان و غیره که عمدتاً به دوران اورارتورها منتسب هستند، با این وصف، سبک و نوع معماری صخرهای نویافته در هلج از جهاتی با معماری صخرهای اورارتو ر متفاوت است.