خارگ نیوز: مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان درباره نقش سردار سلیمانی در بازسازی حرمها و سیل خوزستان گفت: حرکت عظیمی که در حرمها انجام شد، نیاز به یک شخصیت بزرگ داشت و همه آنچه در عتبات انجام شد با درایت و مدیریت حاج قاسم بود. در سیل خوزستان نیز خدماتی که به مردم ارائه شد مدیون زحمات حاج قاسم است.
به گزارش خارگ نیوز، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود موسوی در گفتوگو با ایسنا درباره نقش مؤثر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در بازسازی عتبات و همچنین حضور در سیل خوزستان، اظهار کرد: مؤسس ستاد بازسازی عتبات در کشور حاج قاسم سلیمانی است و همه مأموریتهایی که در عراق و سوریه انجام میشد، زیر نظر و با مدیریت ایشان بود. مجموعه ستاد بازسازی عتبات عالیات به دستور ایشان کارها را انجام میداد و سردار سلیمانی حضور پررنگ و سازندهای در ستاد داشت و پشتیبانی خیلی خوبی از این مجموعه میکرد؛ آنچه مجموعه عتبات در حرمها انجام داد، همه با مدیریت و زحمات سردار بود.
وی با اشاره به وضعیت حرمهای مطهر در عراق در دوره رژیم صدام گفت: حدود نیم قرن، رژیم بعث بر عراق حاکم بود و در این مدت تمامی زیرساختهای کشور عراق را در همه زمینههای علمی، تاریخی، معنوی و ... نابود کرد و حرمهای مطهر در این میان استثنا نبودند. به طور مثال صدام شخصاً دستور داد کتیبههای ایوان طلای حرم امام علی(ع) را دربیاورند. بازسازی و مرمت این کتیبهها را مردم خوزستان در سالهای بعد به عهده گرفتند.
موسوی ادامه داد: به دستور مقام معظم رهبری ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال ۸۲ تشکیل شد و اولین اقدام ستاد مرمت، بازسازی و پشتیبانی از حرمهای مطهر بود. ستاد عتبات در این سه بخش با مدیریت حاج قاسم سلیمانی تمام کارها را به نحو احسن انجام داد. بعد از بازسازی حرمها در سال ۹۵، توسعه حرمهای مطهر در برنامه ستاد قرار گرفت. همه این کارها با درایت حاج قاسم انجام میشد و این موضوع کمتر اطلاعرسانی عمومی شد.
مسئول ستادبازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به نیروی معنوی شخصیت سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: در کار شهید سلیمانی، اخلاص، عشق به خدا، اهلبیت(ع) و مردم موج میزد و هر جا وارد میشد به نحو احسن انجام وظیفه میکرد. حضور شهید سلیمانی در عرصههای مختلف، برکت داشت و باعث تحول میشد. ایشان در کار ستاد بازسازی عتبات، واقعاً کار بزرگی انجام داد و انجام چنین کار بزرگی، نیاز به شخصیتی بزرگ داشت.
وی ادامه داد: امور مربوط به بازسازی و توسعه حرمهای مطهر، با مدیریت و تدبیر بالای حاج قاسم صورت گرفت و از این جهت که این کار با مشارکت مردم انجام شد، هنرمندانه بود. مردم برای انجام این مأموریت دعوت شدند و حرکت عظیمی در حرمها شکل گرفت. بزرگی این کار به این است که همه آنچه انجام شد، هدایا و نذرهای مردم بوده است.
دعوت سردار از همه مواکب برای کمک به سیلزدگان خوزستان
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور حاج قاسم سلیمانی در سیل خوزستان گفت: در فروردین سال ۹۸ وقتی سیل در پلدختر رخ داد، ما از استانهایی بودیم که به لرستان موکب اعزام کردیم و موکبهای استان، روزانه هفت تا هشت هزار پرس غذای گرم بین مردم توزیع میکردند. وقتی سیل استان را تهدید کرد و وضعیت خوزستان بحرانی شد، حاج قاسم سلیمانی مصاحبهای انجام داد و همه موکبهای اربعین امام حسین(ع) را برای کمک به مردم دعوت کرد. این یکی از تدبیرهای خاص و امدادهای ویژهای است که خدا به بندگان خاص خود میرساند. فکر نابی بود که از سوی شهید سلیمانی به ثمر نشست و به دعوت ایشان، در خوزستان حدود ۱۵۰ آشپزخانه سیار و ثابت مستقر شد.
مسئول کمیته اسکان، تغذیه و جذب مشارکتهای مردمی اربعین ادامه داد: در جلسهای با حضور سردار سلیمانی در تهران بودیم که ایشان آنجا گفتند «به اندازه سیل خوزستان، موکبها آمدند و برای مردم امکانات آوردند» و این حرف درستی بود. ایشان شخصاً در سیل حضور داشت. دو سه سفر به استان، میدانی امور را مدیریت میکرد. در اولین سفر مستقیم به اهواز آمد و صبح تا ظهر با مردم سوسنگرد، بستان، هویزه و رفیع دیدار کرد. همانجا از هلیکوپتر پیاده میشد و تماس میگرفت و میگفت فلان جا به کمک نیاز دارد.
وی افزود: بعدازظهر همان روز پنج موکب را هماهنگ کردیم و ایشان از نزدیک بازدید کردند. به دستور ایشان ما در هر وعده ۲۰۰ هزار غذای گرم بین مردم توزیع کردیم. فقط غذا نبود ایشان دستور داد مواکب آتش به اختیار باشند و هر خدمتی مردم نیاز داشتند انجام دهند.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان خوزستان ادامه داد: برای کمک به مردم قرارگاه تشکیل دادیم که قرارگاه مرکزی در اهواز بود. قرارگاه دیگری در شادگان، آبادان و خرمشهر، قرارگاه دیگری در دشتآزدگان، یک قرارگاه در شوش، شوشتر و نواحی اطراف آن و یک قرارگاه در باوی مستقر شدند و برای هر کدام فرماندهای تعیین شد. هر قرارگاه تعدادی موکب در اختیار داشت که هم غذای گرم و هم بستههای معیشتی بین مردم تقسیم میکردند، آب خانهها را تخلیه میکردند و تعمیرات را انجام میدادند. این موکبهای جهادی با همه فنهای موردنیاز در آن شرایط بحرانی پای کار آمده بودند.
موسوی افزود: سردار سلیمانی مجدداً سفری به خوزستان داشتند که به شادگان رفتند. دو روز در شادگان ماندند و شخصاً روستا به روستا، محله به محله، بازدید میکردند. دستور دادند برای دامها علوفه و برای تخلیه آب خانهها، موتور فراهم شود. ایشان به حشدالشعبی دستور داد و تعداد زیادی از گروههای مردمی عراق با امکانات فراوان وارد استان شدند و به طور ۲۴ ساعت به مردم خدمات دادند. اینها با امکاناتی مثل لودر، بلدوزر، کامیون و سواری و ... به صورت مجهز آمدند و در شادگان مستقر شدند.
وی گفت: سردار سلیمانی دو روز به طور خاص در شادگان همه تشکیلات را بسیج و کمک ویژهای به مردم کرد. وجودش برای ما برکت و ارزش بود. حضور سردار باعث وحدت در استان شد و با روحیه جهادی که ایجاد شده بود، هیچ کس احساس خستگی نمیکرد. خدماتی که در سیل به مردم ارائه کردیم مدیون زحمات ایشان بود.
مسئول ستادبازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به حضور شهید ابومهدی المهندس در سیل استان گفت: با حضور حشدالشعبی، ایشان نیز به استان سفر کردند و در کنار سردار به مردم خدمت میکردند. شهید ابومهدی مسئول گروه حشدالشعبی بود که در شادگان مستقر شدند. آنها با همه امکانات لجستیکی و پشتیبانی وارد شدند و زیر نظر شهید ابومهدی به مردم خدمترسانی کردند.
موسوی با اشاره به شیوه برخورد شهید سلیمانی با مردم گفت: وقتی سردار به اهواز آمدند و از چند موکب بازدید کردند بنده همراه ایشان بودم. روحیه مردمداری شهید خیلی مهم بود. خیلی مردمدار بود، کوچک و بزرگ فرقی برای او نداشت. توجه ویژهای به خانواده شهدا داشت و با وجود مشغلههای زیادی که در سیل داشت به خانه شهید هاشمی رفت. با وجود آن همه مشغله این موضوع را فراموش نکرد. وقتی با مردم برخورد میکرد، برخوردش آموزنده و سازنده بود. افراد را جذب کرد. با بندگی و اخلاصی که داشت، خداوند در وجود او نیروی جذابیتی گذاشته بود که هر جا ورود پیدا میکرد، آنجا را آباد میکرد. مواردی نیز هست که زبان از بیان آن عاجز است؛ در مجموع ایشان شخصیتی جهانی است.