خارگ نیوز: نخستین تفاهمنامه چهارجانبه میان ادارهکل آموزش فنی و حرفهای، زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی، اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و اصناف بوشهر برای توانمندسازی مهارتی و اشتغال زندانیان این استان پس از آزادی امضا شد.
به گزارش خارگ نیوز، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر روز چهارشنبه اعلام کرد: حرفهآموزی به زندانیان بوشهری از طریق برگزاری دورههای آموزشی در زمینههای کشاورزی، خدمات، صنعت و صنایع دستی، بسیاری از این قشر را در مسیر اصلاح، بازپروری و توانمندسازی و دستیابی به شغلی آبرومند و داشتن یک زندگی سالم و آبرومندانه پس از تحمل دوران حبس قرار دادهاست.
وی توانمندسازی زندانیان دارای شرایط رای باز از طریق ارائه آموزش در محیط واقعی کار، ایجاد روحیه استقلال، خودباوری و کارآفرینی از طریق کسب آموزشهای مهارتی در محیط واقعی کار، آموزش چگونگی انجام کار تیمی و گروهی برای تشکیل بنگاههای اقتصادی و تعاونیها متناسب با نیاز بازار کار پس از آزادی زندانیان و آشنایی زندانیان رای باز با صنایع و صنوف مرتبط با توانمندیهای مهارتی کسب شده از سوی آنان را از هدفهای انعقاد این تفاهم نامه همکاری عنوان کرد.
دراهکی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بعد از ترخیص زندانیان را مهمترین هدف آموزش زندانیان بیان کرد و افزود: سالانه به طور میانگین حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر از زندانیان در استان بوشهر دورههای مهارتی و آموزش فنی و حرفهای را در رشتهها و حرفههای مختلف فرا میگیرند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر با بیان اینکه مدت زمان اجرای این تفاهم نامه سه سال است گفت: مددجویان زندانی مشمول این تفاهم نامه با حضور در محیط کار واقعی ضمن فراگیری مهارتهای فنی درآمدزایی هم خواهند داشت.
مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان بوشهر گفت: این تفاهم نامه نقطه شروع اشتغال مددجویان مهارت آموخته در زندانهای استان است و با همکاری و تعامل با دادسراها شمار زندانیان در این استان ۴۰ درصد کاهش پیدا میکند.
رضا مقبلی قرائی اضافه کرد: اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی بوشهر همکاری و مشارکت خوبی با ادارههای کل آموزش فنی و حرفهای، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان برای برگزاری دورههای آموزشی و مهارتی برای زندانیان دارد و اجرای این دورهها تاثیر قابل توجهی در حرفه آموزی و اشتغال زندانیان پس از آزادی داشته است.
وی با بیان اینکه همه زندانیان دارای رای باز میتوانند از این فرصت برای کسب مهارت و اشتغال خود استفاده کنند، افزود: شناسایی افراد واجد شرایط جامعه هدف (زندانیان رای باز ) و اعلام به اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، انجام حمایتهای مادی و معنوی جامعه هدف مهارت آموخته پس از پایان دوره آموزشی تا گرفتن گواهینامه مهارتی و اشتغال آنان و رایزنی با صندوق کارآفرینی امید برای اختصاص اولویت پرداخت تسهیلات به فراگیران موضوع تفاهم نامه، پس از گرفتن گواهینامه از جمله تعهدات اداره زندانهای استان در این تفاهم نامه است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشارزی استان بوشهر گفت: شناسایی مراکز یادگیری تحت عنوان واحدهای پذیرنده از بین بنگاههای اقتصادی که دارای شرایط پذیرش مهارت آموز و اجرای دورههای آموزشی بصورت مهارت آموزی در محیط کار واقعی را دارا باشند به طور جدی برای اشتغال مددجویان زندانی در دستور کار خود قرار خواهد گرفت.
خورشید گزدرازی طراحی بستههای تشویقی(مظاف بر مشوقهای قانونی) برای صنایع و صنوفی که در اجرای آموزش به صورت محیط واقعی کار خاص زندانیان رای باز، داوطلب می شوند را از برنامههای مهم اتاق بازرگانی در این تفاهم نامه عنوان کرد.
وی ادامه داد: ارایه آموزشهای مهارتی به زندانیان میتواند آنها را به افراد ماهر و توانمند تبدیل کرده و به اشتغال آنها و برنگشتن دوباره به محیط زندان کمک کند، از این رو توجه به این مهم میتواند به تحقق سیاست کاهش جمعیت زندانیان که از رویکردهای مهم قوه قضاییه به شمار میرود، کمک کند.
رئیس اتاق اصناف بوشهر هم از رایگان بودن پراونه کسب برای مهارت آموختگان مددجوی زندان های این استان در راستای انعقاد این تفاهم نامه خبر داد و افزود: یکی از عواملی که موجب گرایش افراد به بزه و اعمال مجرمانه میشود، نداشتن مهارت مناسب و شغل است که این خلا با حضور افراد در دورههای فنی و حرفه ای و یادگیری حرفهها پر میشود.
مصطفی گراشی گفت: تلاش میشود تمام فرآیندهای اشتغال و حرفه آموزی مددجویان در رشتههای کاربردی وتخصصی در زندانهای استان بوشهر با همکاری آموزش فنی و حرفهای با نگاه ویژه و خاص توسعه داده شود.