خارگ نیوز: پس از سیل فروردین ۹۸ پلدختر که خسارات زیادی را به همراه داشت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دیواره ای به طول ۲۳۰۰ متر با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در مسیر رودخانه کشکان احداث کرد که به ایمن سازی شهر در مقابل سیل اسفندماه ۹۸ انجامید و باعث شد خسارت چندانی به شهر وارد نشود.
به گزارش خارگ نیوز، دو روز قبل به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، محمدباقر نوبخت ـ معاون رییس جمهوری ـ در سفری که به استان لرستان داشت پروژه هایی از جمله دیوار ساحلی پلدختر، مینی پالایشگاه و مسکن محرومان را افتتاح و از برخی پروژه ها بازدید کرد. البته دیوار ساحلی از خردادماه امسال تکمیل شده بود که در این سفر به طور رسمی افتتاح شد. سازنده این دیوار با بیان اینکه فاز دوم دیواره به طول ۱۷۰۰ متر آغاز شده می گوید که برای اجرای فاز اول دیوار ساحلی که ۲۳۰۰ متر طول دارد حدود ۱۱۰۰ حلقه شمع با عمق ۲۰ تا ۳۰ متر حفاری کردیم که اتمام پروژه در حدود یک سال کار شگفت و بزرگی بود. در سیل پنجم اسفند ۹۸ دیواره در پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد قرار داشت.
هاشم سعیدی درباره جزئیات ساخت دیوار ساحلی پلدختر گفت: به دنبال وقوع سیل فروردین ماه ۱۳۹۸ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سریعا در منطقه حاضر شد. جدا از بازسازی خانه ها، بحث ایمن سازی شهر از سوانح احتمالی بعدی در دستور کار قرار گرفت. متوجه شدیم از مواردی که باعث تشدید آب گرفتگی در پل دختر شده، دیوارهای حفاظتی شمال شرقی و شمال غربی شهر است که قبلا احداث شده بود و در برابر سیل نتوانستند مقاومت کنند. با توجه به اینکه بنیاد مسکن قصد داشت بحث بازسازی خانه های مردم را انجام دهد باید ابتدا شهر را ایمن می کردیم تا منازل در حوادث بعدی خسارت نبینند.
وی خاطرنشان کرد: به دستور علیرضا تابش ـ رییس بنباد مسکن ـ وارد بحث طراحی و اجرای پروژه دیوار ساحلی شدیم. متوجه شدیم در اجرای دیواره هایی که قبلا احداث شده عمق آب شستگی رعایت نشده و مطالعات ژئوتکنیک انجام نشده بود که باعث شد سیل، این دیواره ها را حرکت دهد. در ابتدای اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ مطالعه ژئوتکنیک، نقشه برداری و سپس طراحی را انجام دادیم. در طراحی دیواره در محل پرتراکم جمعیت باید حد نهایت بارندگی را در نظر می گرفتیم. در این خصوص دوره ۲۰۰ ساله بارشها را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که با توجه به تجارب بارشهای قبلی، دیواره ها باید به زمین دوخته شود که توسط شمعها این کار انجام شد.
مدیرعامل شرکت سامان محیط وابسته به بنیاد مسکن افزود: از طرف دیگر نیاز داشتیم تا دهانه رودخانه را افزایش دهیم. اگر این کار را نمی کردیم ارتفاع دیواره بالا می رفت که باعث می شد ساکنان شهر نتوانند رودخانه را ببینند و از منظر شهری مطلوب نبود. بنابراین بین ۲۰ تا ۴۰ متر عرض شمالی و ورودی رودخانه را افزایش دادیم.
سعیدی تصریح کرد: در احداث دیواره حدود ۱۱۰۰ حلقه شمع حفاری کردیم که عمق این شمعها بین ۲۰ تا ۳۰ متر بود و به طور کلی ۲۷ هزار متر حفاری شمع صورت گرفت. حدود ۲۳۰۰ متر دیواره را در فاز یک پلدختر احداث کردیم. فاز ۲ هم به طول ۱۷۰۰ متر در دستور کار قرار گرفته که کلنگ زنی آن توسط دکتر نوبخت انجام شد و از اواخر هفته جاری آغاز می شود. در احداث دیواره ۱۷۰۰ متری به دو روش کار می کنیم که دیواره بتنی و کاتاف انجام می شود؛ زیرا از نظر توپوگرافی، خاک منطقه بالاست و روش کاتاف می تواند جوابگو باشد.
وی با بیان اینکه در احداث دیواره ۲۳۰۰ متری حدود ۵۷۰۰ تن میلگرد مصرف شده است گفت: ۶۶ هزار متر مکعب بتن ریزی داشتیم و حدود ۴۵ هزار متر مربع قالب بندی انجام شد. اعتبار پروژه هم حدود ۱۶۰ میلیارد تومان بود.
مدیرعامل شرکت وابسته به بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: همچنین ۲۵ متر به طول دهانه پل شهدای هفتم تیر پلدختر اضافه کردیم. سیل فروردین ماه ۹۸به پل شهدای هفتم تیر پلدختر آسیب زد که یک دهانه پل از بین رفت. دهانه قبلی را بازسازی و یک دهانه ۲۵ متری نیز به طول پل اضافه کردیم. پس از آن سیل ۵ اسفند ۱۳۹۸ اتفاق افتاد و به دلیل اینکه دهانه پل عریض تر شده بود و دیواره ها که در آن زمان ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند مقاومت کنند و خوشبختانه خسارتی به بار نیامد.
سعیدی با بیان اینکه بنیاد مسکن در طی ۴۳ سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خدمات صادقانه و خالصانه ای در سراسر کشور داشته است گفت: جدا از بحث بازسازی واحدهای مسکونی در شهرهای کوچک و روستاها و طرحهای هادی، پروژه های دیگری از جمله مجتمعهای تجاری، احداث بیش از پنج ایستگاه مترو و احداث طرح توسعه خط ۴ غربی مترو تهران، دو قطعه از آزادراه اهواز ـ بندر امام، جاده یزد ـ طبس، طرح ساماندهی حاشیه نشینی زاهدان، توسعه حرم شاهچراغ و احداث پل بین المللی ارس از جمله طرحهایی است که توسط شرکت سامان محیط وابسته به بنیاد مسکن اجرا شده است.