کد خبر : ۲۶۶
۲۸ فروردین ۱۳۹۸ ۱۳:۰۶
پساب صنعتی به چاه‌های نفتی مرده تزریق می‌شود
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه برای دفع بخشی از پساب در سکوی ابوذر، چاه‌های تزریقی ایجاد نموده و این پساب به چاه‌های مرده تزریق می‌شود، گفت: طرح اقتضایی مقابله با آلودگی نفتی به تصویب سازمان بنادر رسیده است.
حمید بورد گفت: شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان شرکتی پیشتاز در حوزه تصفیه تکمیلی آب‌های وارد شده به دریا تقریبا از 10 سال گذشته سامانه‌های تصفیه پساب صنعتی را در همه مناطق خود مستقر نموده و از این طریق آلودگی نزدیک به 290 هزار بشکه پساب تولیدی کاهش یافته و از هرگونه آلودگی عاری شده است، ولی با توجه به سختگیرانه‌تر شدن قوانین سازمان محیط زیست، چرخه پساب موجود را ارتقا داده و بهینه‌سازی نموده و تصفیه تکمیلی روی آن نصب می‌گردد.



وی با بیان اینکه برای دفع بخشی از پساب در سکوی ابوذر، چاه‌های تزریقی ایجاد نموده و این پساب به چاه‌های مرده تزریق می‌شود، گفت: در حوزه مقابله با آلودگی نفتی، طرح اقتضایی مقابله با آلودگی نفتی نیز به تصویب سازمان بنادر رسیده است.


وی افزود: خوشبختانه در جزیره خارگ با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت بحث بازیافت لجن‌های نفتی و پاکسازی خاک‌های آلوده که معضلی 50 ساله بود به سرانجام رسید. همچنین پیت‌های بزرگ نفتی که مانند لکه‌های بزرگ سیاه رنگی در بعضی مکان‌ها دیده می‌شد در حال جمع‌آوری است و خاک‌های آلوده آن زیست‌پالایی و گیاه‌پالایی شده و همه مناطق عملیاتی دارای پوشش گیاهی خواهند شد.


به گفته وی، در حوزه اقدامات فرهنگی و تعامل با سازمان‌های مختلف، امضای تفاهم‌نامه با اداره کل محیط زیست استان بوشهر در راستای حمایت و صیانت از حیات‌وحش و آهوان منطقه خارگ به انجام رسید که با این اقدام شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان یکی از برندها و حامیان اصلی حیات‌وحش در کل خلیج‌فارس مطرح خواهد شد. همچنین احیا زیست‌بوم‌های مرجانی جزیره خارگ که در پروژه ان‌جی‌ال خارگ دچار آسیب شده بودند نیز عملیاتی شده و این زیست‌بوم‌ها در قالب کاشت مرجان‌های جدید به طور کامل احیا خواهند شد.


بورد افزود: طرح جمع‌آوری گازهای همراه در جزایر خارگ و سیری از سال‌های گذشته اجرا شده و در یک برنامه سه ساله همه گازهای همراه که در این جزایر سوزانده می‌شود به محصولات و ارزش افزوده بیشتر تبدیل می‌شود.



وی با بیان اینکه یکی از منابع پر ریسک آلایندگی، خطوط لوله است گفت: با تلاش‌های مدیریت امور تولید، سیستم مدیریت یکپارچه خطوط لوله (PIMS) اجرایی شده و شرکت نفت فلات قاره ایران پیشتاز استقرار مدل‌های پیشرفته حفظ و نگهداشت خطوط لوله است. با استقرار این سیستم، اولویت‌بندی خطوط لوله، برنامه‌ریزی برای تعمیرات و نگهداشت انجام شده و ریسک آلایندگی ناشی از خطوط لوله کاهش خواهد یافت. همچنین، ارزیابی اثرات زیست‌محیطی پیش از آغاز پروژه‌ها با جدیت توسط شرکت نفت فلات قاره ایران انجام می‌شود.



مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در پایان گفت: این شرکت به صورت فصلی فعالیت‌های خود را به سازمان‌های مربوطه از جمله محیط زیست گزارش می‌دهد و همه خروجی‌ها چه از نظر پساب و چه دودکش‌ها مانیتور شده و ارقام آن به طور مستقیم از طرف آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست اعلام می‌شود.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید