کد خبر : ۲۷,۸۳۱
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۲۰:۱۴
۱۵۳ اختراع به نام بوشهری‌ها ثبت شد
خارگ نیوز: مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر گفت: در چهار سال اخیر ۱۵۳ اختراع در این استان به ثبت نهایی رسیده‌است و این میزان با رشد مداوم، ۱۵ مورد در سال ۹۵ به ۴۸ فقره در سال ۹۹ رسیده‌است.
به گزارش خارگ نیوز، عبدالرسول منصوری فرد روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه در این بازه زمانی ۳۴۵ پرونده در دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر ثبت شد، افزود: به طور میانگین ۳۰ تا ۴۵ درصد از پرونده‌هایی که فرآیند ثبت اختراع خود را در استان بوشهر انجام می‌دهند، به ثبت نهایی می‌رسند.
 
وی یادآور شد: با این وجود به سبب اینکه برخی از صاحبان ایده در استان بوشهر فرآیند ثبت مالکیت فکری خود را از استانی دیگر پیگیری می‌کنند یا از مرکز به سایر استان‌ها ارجاع می‌شوند، شمار مخترعان این استان تا ۲۵ درصد بیشتر است.
 
منصوری فرد عنوان کرد: حوزه برق، الکترونیک و میکانیک با ۴۰ درصد بیشترین میزان ثبت اختراع در استان بوشهر را به ختصاص داده‌اند و پس از آن به ترتیب کشاورزی با ۲۵ درصد پزشکی و علوم پایه با ۲۰ درصد و نفت و گاز با پنج درصد قرار دارند.
 
مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر اضافه کرد: ۵۰ درصد از اختراعات استان توسط استادان، دانشجویان و پژوهشگران ثبت شده و صنعتگران واحدهای تولیدی و صاحبان کسب وکار هر کدام با ۱۵ درصد، دانش آموزان پنج درصد و سایر افراد نیز ۱۵ درصد از اختراعات را در بوشهر به نام خود ثبت کرده‌اند.
 
منصوری فرد با بیان اینکه مالکیت فکری شامل ثبت اختراع، علامت تجاری یا برند، طرح صنعتی و نشان جغرافیایی است، افزود: از سال در سه سال اخیر (۹۶ تا ۹۹) ۴۶ طرح صنعتی در استان بوشهر به ثبت نهایی رسیده‌است که رشد فزاینده‌ای را تجربه کرده و از چهار مورد ثبت در سال ۹۶ به ۲۰ مورد در سال ۹۹ رسیده‌است و پیش‌بینی می‌شود مالکیت فکری ۳۰ طرح در سال جاری ثبت شود.
 
مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر توضیح داد: از دید قانونگذار خلاقیت در عملکرد فنی منجر به ثبت اختراع و خلاقیت در شکل، ابعاد، اندازه و رنگ محصول منجر به ثبت طرح صنعتی می‌شود.
 
وی ادامه داد: از سال ۹۵ تاکنون ۱۷۵ برند تجاری در استان بوشهر به ثبت رسیده‌است که از ثبت ۲۰ برند در سال ۹۵ به ۶۰ برند در سال ۹۹ افزایش یافت و از این نظر نیز بوشهر رشد سه برابری را در ثبت سالانه تجربه کرده‌است.
 
منصوری فرد گفت:  پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ پرونده مالکیت فکری علامت تجاری در سال  ۱۴۰۰ در استان بوشهر به ثبت برسد.
 
وی اعلام کرد: ۷۰ درصد برندهای ثبت شده در دفتر مالکیت فکری بوشهر مربوط به واحدهای مستقر در پارک‌ علم و فناوری است و بسیاری از واحدها برای ثبت برند خود به طور مستقیم از تهران اقدام کرده‌اند.
 
منصوری فرد بیان کرد: فرایند ثبت مالکیت فکری از آبان‌ماه سال ۹۲ به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و افراد پس از تکمیل اظهارنامه در سامانه، برای بررسی فنی به استان‌ها ارجاع می‌شوند که در این مرحله یک داور با تجربه دانشگاهی و یک داور از عرصه صنعت ایده مطرح شده را امکان‌سنجی علمی و به کارگیری می‌کنند و با تایید داوران برای انتشار در روزنامه رسمی و ادامه فرآیند ثبت به مرکز ارجاع می‌دهند.
 
مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر با بیان اینکه پرونده‌های ثبت اختراع به لحاظ تازگی در سطح دنیا، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی سنجیده می‌شود، اعلام کرد: در سال ۹۹ برای نخستین بار سه پرونده ثبت اختراع استان بوشهر در نظام اختراعات بین‌المللی به ثبت رسید.
 
وی گفت: بخش عمده فرآیندهای تجاری چالش‌های اساسی دارد و چهار درصد از اختراعاتی که در این پارک به ثبت رسیده‌است، تجاری سازی شده‌است.
 
منصوری فرد اظهار کرد: در هشت سال گذشته پارک‌ علم و فناوری بوشهر بر اساس وظیفه ذاتی خود، حمایت‌های مادی و معنوی بسیار خوبی از ایده نو به عمل آورده‌است و خدماتی چون ارائه تسهیلات کمک هزینه ساخت نمونه اولیه، راه‌اندازی دفتر کار، کارگاه تولید محصول، ارائه خدمات آزمایشگاهی و تسهیلات تجاری سازی و همکاری در بازاریابی و فروش داخلی و خارجی ارائه کرده‌است.
 
وی اضافه کرد: همچنین پارک علم و فناوری خلیج فارس در سال ۹۹ به هر پرونده ثبت اختراع ۱۰ میلیون ریال کمک مالی بلاعوض پرداخت کرده‌است.
 
مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر اظهار کرد: اکوسیستم کسب و کار در شرایط حاضر به گونه‌ای است که ثبت هویت و مالکیت معنوی ایده و برند تجاری برای حفظ سهم در بازار و پیشگیری از اختلافات حقوقی پیش از ورود به بازار ضروری است، از این رو دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس به طور مداوم خدمات مشاوره‌ای در این زمینه ارائه می‌کند و به برگزاری کلاس‌های آموزشی ثبت مالکیت برای گروه‌های هدف می‌پردازد.
 
وی با بیان اینکه در سال گذشته عدم ثبت مالکیت فکری چهار واحد تولیدی استان بوشهر را درگیر دعاوی حقوقی کرد، تاکید کرد: بی توجهی به اهمیت این موضوع مسائل حقوقی بسیاری ایجاد می‌کند و لازم است جامعه علمی و صنعتی استان در این زمینه آگاهانه عمل کند.
 
منصوری فرد افزود: چند کارگزار در پارک علم و فناوری بوشهر به منظور مشاوره و حمایت معنوی از صاحبان ایده و کسب و کار به کار گرفته شده‌اند و در شهرک‌های صنعتی استان نیز کلینیک‌های کسب و کار واحدها صنعتی برای ثبت طرح صنعتی راهنمایی و حمایت کنند.
 
مدیر دفتر مالکیت فکری پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر  گفت: با شرایطی که فراهم شده‌است، امروز بیشتر شرکت‌ها به سمت گرفتن راهنمایی و مشاوره و ثبت اختراع یا طرح خود می‌روند و این تغییری مثبت است که در چهار سال اخیر به شکل محسوسی رخ داده‌است.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید