کد خبر : ۲۸,۳۹۴
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۰۷:۱۲
زیستگاه‌های بوشهر را برای میزبانی از پرندگان مهاجر مناسب‌تر کنیم
خارگ نیوز: رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش بوشهر بر توجه همگان به حفظ امنیت زیستگاهی پرندگان مهاجر و پرهیز از آلوده کردن محل‌های حضور این پرندگان تاکید کرد.
به گزارش خارگ نیوز، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در کشورمان هر ساله و همزمان با سایر نقاط جهان حداقل دو روز از سال به نام روز جهانی پرندگان مهاجر گرامی داشته می‌شود که یکی از آن‌ها مصادف با بیستم اردیبهشت است و امسال این روز با شعار «آواز بخوان، پرواز کن و اوج بگیر، همانند پرندگان» بار دیگر لزوم توجه جهانی به این گونه‌های زیستی با ارزش و الهام گرفتن از آن‌ها در توسعه فردی و اجتماعی انسان‌ها را یادآوری می‌کند.
 
خسرو درویشی افزود: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری برنامه‌های بزرگداشت این روز به صورت حضوری وجود ندارد و تلاش می‌شود با تدارک برنامه‌های گرامیداشت مجازی و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی غیر حضوری این روز ارج گذاشته شود.
 
او ادامه داد: استان بوشهر با مساحت حدود ۲۳ هزار و ۱۶۳ کیلومتر مربع ۴/۱ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است و در جنوب غربی ایران و حاشیه خلیج فارس قرار دارد. این استان از نظر وسعت هفدهمین استان کشور به شمار می‌رود.
 
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، ویژگی‌های اقلیمی در کنارچشم انداز‌های کوهستانی، ساحلی، تالابی، جنگلی، رودخانه‌ای و دشتی را از ویژگی‌های طبیعی این استان معرفی کرد و گفت: گونه‌های متنوعی از وحوش در زیست‌بوم‌های متنوع استان بوشهر زیست می‌کنند که پرندگان با ۳۲۸ گونه شناسایی شده و به ویژه پرندگان مهاجر، طیف وسیعی از آن را تشکیل می‌دهد.
 
درویشی عنوان کرد: دو طیف وسیع پرندگان مهاجر در استان بوشهر شامل پرندگان مهاجر زادآور تابستان گذران، و پرندگان مهاجر زمستان گذران آبزی و کنار آبزی هستند که گروه اول از اوایل بهار بیشتر به مناطق جزیره‌ای و ساحلی استان مهاجرت می‌کنند و بیشترین میزان زادآوری را در جزایر پارک ملی دیر- نخیلو و به ویژه جزایر نخیلو، اُمُ الگُرم و خان دارند.
 
او، انواع پرستو‌های دریایی، کاکلی بزرگ و کوچک و پشت تیره، سلیم خرچنگ خوار و اِگرِت ساحلی را بارزترین این گونه‌ها برشمرد و بیان کرد: گروه دوم پرندگان مهاجر استان، پرندگان زمستان گذرانی هستند که از اواسط پاییز تا اوایل بهار در مناطق تالابی و ساحلی استان حضور دارند و طیف وسیعی از پرندگان از جمله انواع سلیم‌ها، باکلان، پلیکان، فلامینگو و ... را شامل می‌شوند.
 
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، گونه‌های ارزشمندی از پرندگان شکاری و همچنین گونه مهم هوبره را از دیگر پرندگان مهاجر به استان عنوان کرد.
 
درویشی بر ضرورت توجه همگانی به حفاظت بهینه از این گونه‌ها و نقش دوستداران محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد در  گسترش پیوند بیشتر عموم مردم با دنیای پرندگان تاکید کرد و گفت: در کنار اقدام‌های ترویجی، لزوم حفظ امنیت زیستگاهی پرندگان مهاجر، کاهش استفاده از مواد پلاستیکی، خودداری از بروز آلودگی‌های زیست محیطی در تالاب‌ها و مناطق تجمع این پرندگان مهم است.
 
او بیان کرد: امیدواریم با توجه همگانی و رفتار مسئولانه مردم، آثار سوء این معضلات به ویژه بر روی حیات پرندگان مهاجر کم شود و میزبان مناسبی برای این مهمانان باشیم.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید