خارگ نیوز:۱۰ عضو دسته شکار گونه جانوری تشی(چوله) در شهرستان دشتستان دستگیر شدند.
به گزارش خارگ نیوز، طاهره موسوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان گفت: از ابتدای امسال تا کنون با همکاری یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست با نفوذ در باند تشی یا چولهگیران شهرستان، موفق به دستگیری ۱۰ نفر از ایشان شدهایم.
او افزود: گونه تشی معروف به چوله که از گونههای جوندگان است به دلایل واهی و خرافه، مورد توجه شکارچیان قرار گرفته و آنها با سگهای تربیت شده اقدام به شکار این گونه میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان ادامه داد: تشی جزو طعمههای پلنگ و گونههایی است که با ایجاد چاله بر روی زمین و تپهها باعث نفوذ آب در خاک میشود اما به دلیل شکار بیرویه، نسل آن در معرض خطر انقراض است.
تشی از گروه پستانداران و راسته جوندگان است که بومی کشورهای آفریقایی و آسیایی از جمله هند، پاکستان و ایران به شمار میرود.
این جانور علفخوار است و از گیاهان مختلف مرتعی، جنگلی، باغی، زراعی و زینتی، و گاهی از لاشه جانوران و پس ماندههای غذایی تغذیه میکند.
طول بدنش ۸۰ تا ۱۰۰سانتیمتر است که به وسیله تیغهای بلند و ابلق رنگی پوشیده شده است.
وزن تشی گاهی به ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم و طول عمر آن گاهی به ۲۰ سال هم میرسد.
این جانور طعمه گوشتخوارانی مانند پلنگ، روباه، شغال و جغد است.
در برخی از کشورها از جمله ایران مردم طبق خرافات عقیده دارند که گوشت تشی میتواند برخی بیماریها از جمله آسم را برطرف کند. موضوعی که هم بلای جان این گونه شده است و هم به جای آنکه مرهمی برای بیماران باشد، دردشان را بیشتر کرده است.