خارگ نیوز: رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن وتجارت استان بوشهر گفت: تا پایان سال ۹۸ با فعالیت ۱۴۰ واحد معدنی به طور تقریبی ۱۲ میلیون تن موادمعدنی در این استان استخراج شد.
به گزارش خارگ نیوز؛ رشید مرادی روز سهشنبه در این رابطه افزود: موادمعدنی استخراج شده شامل انواع مواد معدنی نظیرسنگ گچ، سنگ لاشه، سنگ آهک، مخلوط کوهی و مارن است.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ حدود پنج میلیون تن موادمعدنی شامل گچ، سیمان و کلینکربه ارزش ۱۲۸ میلیون دلار در استان بوشهر صادر شده که عمده محصولات صادر شده محصولات پتروشیمی (شامل بوتان، اتیلین، گوگرد )، کالاهای صنعتی و معدنی است.
مرادی ادامه داد: شمار پروانه بهره برداری معادن معتبر دراستان ۲۳۹معدن است که از این تعداد ۱۴۰ معدن فعال هستند و بیشترین تعداد معادن فعال به تعداد 80 معدن از نوع مخلوط کوهی هستند.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ تعداد ۹ فقره پروانه بهرهبرداری جدید معدنی با ظرفیت استخراج اسمی ۹۰۰هزارتن و سرمایه گذاری تقریبی۶۶ میلیارد ریال صادر شده است.
مرادی گفت: همچنین تعداد ۶ فقره گواهی اکتشاف و سه فقره پروانه اکتشاف صادر شده که پروانه اکتشاف ماده معدنی بوکسیت درشهرستان دشتی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ( ایمیدرو) از مهمترین آنها به شمار میرود.
وی با اشاره به توان معدنی استان بوشهردر خصوص سازندهای زمین شناسی استان که بیشتر رسوبی هستند عنوان کرد: معادن شناسایی شده نیز رسوبی و شامل سنگ آهک، سنگ لاشه، سنگ گچ، مارن، نمک، شن، ماسه و مرمریت است.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن وتجارت استان بوشهر گفت: به جز موارد ذخایر یاد شده مواد معدنی دیگری مانند بوکسیت، قیر طبیعی و فسفات نیز دراستان شناسایی شده که درحال انجام مطالعات اکتشافی است.
مرادی ادامه داد: اسکله صادرات مواد معدنی موضوعهایی است که در سالهای مختلف در استان بوشهر رسیدگی شده و این پروژه سرمایهگذاری سنگین نیاز دارد.
وی افزود: برای تحقق این مهم محدودیتهایی چون حجم آبخور اسکله نیز وجود دارد همچنین موضوع مهم مطالعات فنی و اقتصادی و مطالعات بازار نیز باید انجام شود.
مرادی گفت: در این زمینه مطالعات فنی و بازار از سوی سازمان ایمیدرو انجام میشود که در گام دوم با مشارکت کارخانههای سیمان دشتی و دشتستان که بخشی از محصولات خود را صادر میکنند اسکلهای با ظرفیت صادرات ۱۰ هزار تن ایجاد شود.