خارگ نیوز: معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: براساس سرشماری سال ۹۵، میزان باسوادی در این استان با ۵.۲۳ درصد افزایش از ۹۲ به ۹۷ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خارگ نیوز، سید مجتبی هاشمی نژاد روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: در زمان حاضر میزان باسوادی روستایی در استان بوشهر ۹۵.۲۴ درصد و شهری ۹۷.۱۶درصد، دربین مردان ۹۶.۷۵درصد و زنان ۹۶.۱۴ درصد است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یکهزار و ۶۴۰ سوادآموز در استان بوشهر زیر پوشش برنامههای سواد آموزی قرار گرفتند و انتظار میرود این آمار در سال جاری به ۲هزار و ۲۰۰ نفردر دورههای مختلف افزایش یابند.
هاشمینژاد با بیان اینکه توسعه مراکز یادگیری محلی از جمله برنامههای این معاونت در سال جاری است یادآور شد: در زمان حاضر در قالب طرح پیوند سواد و زندگی ۲ مرکز یادگیری محلی شامل یک مرکز در ندامتگاه زندان و یک مرکز در بخش خصوصی فعال هستند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: با توجه به تاثیرگذاری مراکز یادگیری محلی در مهارت افزایی سواد آموزان، تلاش میشود این مراکز در سال جاری به ۲ تا سه برابر افزایش یابند.
وی اجرای طرحهای سوادآموزی در خانه، حلقههای کتابخوانی، خواندن با خانواده، توانمندسازی سوادآموزان، توسعه سواد زنان و دختران عشایر وآموزش عملی نماز را از جمله طرحهای این معاونت در راستای سوادآموزی عنوان کرد.
هاشمینژاد ادامه داد: همچنین امسال ۴۱۰ نفر از اتباع خارجی که بیشتر افغانستانی هستند نیز در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ از خدمات سوادآموزی بهرهمند میشوند.
وی یادآورشد: سال گذشته ۴۸۶ نفر از اتباع خارجی جذب دورههای سوادآموزی شدند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بوشهر بیان کرد: طرح سوادآموزی اتباع خارجی در سال تحصیلی پیشِ رو، در شهرستانها و مناطق بوشهر، تنگستان، دشتستان، دشتی، دیر و کنگان اجرا میشود.
وی ارتقای پنج رتبهای معاونت سوادآموزی استان و تعیین تکلیف ۷۵ نفر از آموزش دهندگان در قالب آزمونهای استخدامی را از جمله موفقیتهای معاونت سوادآموزی استان بوشهر در سال گذشته عنوان کرد.
میزان باسوادی در استان بوشهر ۹۷ درصد است
هاشمینژاد یادآور شد: براساس آمارها به ترتیب شهرستانهای بوشهر، گناوه و دیلم بیشترین میزان و شهرستانهای دیر، عسلویه و دشتی کمترین میزان باسوادی استان بوشهر را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به شعار امسال سواد آموزی با عنوان "سوادآموزی برای بهبودی بر محور انسان و کاهش شکاف دیجیتالی" گفت: یکی از مشکلات آموزش مجازی پررنگ شدن پدیده بازماندگان از تحصیل است و همین امر باعث شده که مبادی ورودی بیسوادی کنترل نشود.