خارگ نیوز: مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش ۱۴ درصدی صادرات خشکبار خبر داد و گفت: ۱۰ درصد کل صادرات غیرنفتی ایران در صنعت غذایی و کشاورزی است، در ۷ ماه امسال ۳۱۸ هزار تن خشکبار صادر شد که ۱۳۷ هزار تن آن خرما است.
به گزارش خارگ نیوز، محمود بازاری ظهر امروز در جلسه میز ملی خرما در دشتستان با بیان اینکه 10 درصد کل صادرات غیرنفتی در صنعت غذایی و کشاورزی است اظهار داشت: از این میزان 29 درصد آن در حوزه کشاورزی است.
وی از افزایش 46 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن خبر داد و بیان کرد: در 7 ماه امسال از صادرات 318 هزار تنی محصولات خشکبار 137 هزار تن آن خرما است که از نظر وزنی 14 درصد و ارزشی 100 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد.
مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران تولید خرما ایران در جهان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایران در تولید و صادرات خرما در جهان نقش مهم و ممتاز دارد و بازارهای مختلف کشورها در اختیار صادرکنندگان قرار دارد.
بازاری حل مشکلات صادرکنندگان و کشاورزان عرصه خرما را مورد تأکید قرار داد و افزود: حل مشکلات حمل و نقل صادرکنندگان یک امر مهم و ضروری است و اکنون 8 خط کشتیرانی در شمال کشور برای صادرات خرما به اورآسیا فعال است.
وی کمبود کانتینر برای صادرات خرما از مسیرهای زمینی را یکی دیگر از معضلات دانست و خاطر نشان کرد: برای صادرات خرما از طریق خط ریلی باید این بخش تقویت شود.
مدیرکل توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از ابلاغ بسته حمایتی صادراتی خبر داد و بیان کرد: برای رفع موانع صادرات در بخشهای مختلف کارگروههای تخصصی تشکیل شده و رایزنهای اقتصادی و بازاریابی در کشورهای هدف مستقر شده است.
6 استان در عرصه تولید خرما در کشور فعال است
رئیس انجمن ملی خرما ایران هم با بیان اینکه 6 استان مهم در عرصه تولید خرما در کشور فعال است خاطر نشان کرد: انجمن ملی خرما مشکلات کشاورزان و تولیدکنندگان خرما در شهرها و روستاها رصد و راهکارهای لازم عرضه میکند.
محسن رشید فرخی تشکیل میز ملی خرما را راهکار مهمی در بررسی مشکلات تولید و صادرات خرما دانست و تصریح کرد: باید میز خرما بهصورت دائمی فعال باشد تا مشکلات این عرصه با ارائه راهکارها برطرف شود.
رئیس انجمن ملی خرما ایران تولید تا صادرات را حلقه به هم پیوسته در عرصه خرما دانست و تأکید کرد: ضمن بررسی کشاورزان و تولیدکنندگان وضعیت و درخواستهای صاحبان صنایع بستهبندی، فرآوری و صادرکنندگان مورد رصد قرار دارد.
وی حل مشکلات کشاورزان در نخلستانها را یک ضرورت دانست و گفت: باید از کشت ارقام و گونه غیربومی نخل در اراضی کشاورزی جلوگیری شود تا محصول خرما دچار خسارت نشود.
ضرورت تکمیل سد دالکی برای آبیاری نخیلات دشتستان
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز خواستار تسریع در تکمیل سد دالکی برای آبیاری نخیلات دشتستان و اختصاص اعتبار به طرح نخلستان شد.
محمدتقی منوچهری در ادامه افزود: نخلستانها منبع درآمد و معیشت بخش عمدهای از کشاورزان استان هستند بنابراین حفاظت و نگهداری از آنها در واقع حفظ معیشت آنهاست که در این زمینه تأمین آب و احیای نخلستانهای آسیبدیده از اصلیترین موارد هستند.
منوچهری افزود: آفات و بیماریها بنیه بیش از 7 هزار اصله نخل استان را ضعیف کرده که باید چارهای برای سمپاشی نخلهای بلند استان اندیشیده شود.
برونسپاری برخی از مسئولیتها به تشکلهای بخش خصوصی
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز به تأثیر برخی مقررات بر صادرات خرما اشاره کرد و برونسپاری برخی از مسئولیتها به تشکلهای بخش خصوصی را خواستار شد.
خورشید گزدرازی با بیان اینکه سالانه بیش از 172 هزار تن محصول در نخلستانهای استان بوشهر تولید و به بازار مصرف عرضه میشود خاطر نشان کرد: صادرات خرما استان بوشهر مورد توجه ویژه است و سال گذشته 27 هزار تن خرما این استان با ارزش 35.2 میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.
وی بازار هدف محصول صادراتی خرما استان بوشهر را ترکیه و روسیه و افغانستان و کشورهای اورآسیا دانست و افزود: تشکیل میز ملی خرما در استان بوشهر نقش مهمی در بررسی مشکلات کشاورزان و صادرکنندگان این محصول دارد.
تدوین بسته حمایتی دولت از خرما، تخصیص اعتبار برای اصلاح باغها و مبارزه با آفتها و مسائل مربوط به برگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی بهویژه خرما از جمله دیگر مواردی بود که بهصورت خاص در نشست میز ملی خرما در دشتستان مطرح شد.