خارگ نیوز: مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر حجم مخزن سد رئیسعلی دلواری در این استان را ۶۹۵ میلیون مترمکعب دانست و اظهار داشت: اکنون ذخیره آب این سد ۳۰۰ میلیون مترمکعب و ۶۰ درصد آن خالی است.
به گزارش خارگ نیوز، بارش باران در سالهای اخیر بهویژه در نقاط جنوبی از جمله استان بوشهر کاهش یافته که بر تداوم خشکسالیها افزوده است.
استان بوشهر در تأمین آب شرب و کشاورزی با مشکلات مهم و عدیدهای مواجه است که در این راستا طرحهای سدسازی و آبشیرینکن در نقاط مختلف این استان در شهرها و روستاها اجرایی شده است.
بارش باران در استان بوشهر کاهش یافته است
به گفته مدیرکل هواشناسی استان بوشهر بارش باران در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و بیشترین کاهش بارندگی را در سال زراعی جاری نسبت به میانگین بلند مدت ثبت شده است.
فرجالله شکوهیپور به سامانه بارشی این هفته اشاره کرد و اظهار داشت: در سامانه بارشی چند روز گذشته بیشترین بارندگی نصیب شمال استان بوشهر از جمله شهرستانهای دیلم و گناوه کرد.
وی با بیان اینکه بارشهای اخیر در دیلم با 76.5 میلیمتر بیشترین بارش باران را ثبت کرد افزود: آمارهای هواشناسی بوشهر نشان میدهد از ابتدای سال زراعی تاکنون دیلم با حدود 156 میلیمتر بیشترین بارندگی را در بین مراکز شهرستانهای استان داشته و پس از آن گناوه با 128.7 میلیمتر در رتبه دوم است.
کاهش باران سبب کاهش ذخیرهسازی آب در سدهای استان بوشهر شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر کاهش بارش باران را سبب تداوم خشکسالی در استان بوشهر دانست و اظهار داشت: در استان بوشهر 3 سد رئیسعلی دلواری، تنگارم و ارغون کلمه وجود دارد که آب کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست مناطق را تأمین میکنند.
علی محمدی اشاره به کاهش بارش باران در سال آبی جاری در استان بوشهر تصریح کرد: آمارهای هواشناسی بوشهر نشان میدهد از ابتدای سال زراعی تاکنون میزان بارش باران در استان بهشدت نسبت به سال قبل کاهش یافته که سبب کاهش میزان ذخیره آب سدها شده است.
وی از خالی بودن 60 درصد حجم ذخیره آب سد رئیسعلی دلواری در دشتستان خبر داد و بیان کرد: در سه ماه گذشته بهعنوان سال آبی میزان کاهش بارش باران سبب کم شدن ذخیره آب سدها از جمله 60 درصدی سد رئیسعلی دلواری شده است.
محمدی حجم سد رئیسعلی دلواری دشتستان را 695 میلیون مترمکعب دانست و خاطر نشان کرد: اکنون ذخیره آب این سد 300 میلیون مترمکعب است که 60 درصد آن خالی است.
وی با بیان اینکه در سال آبی سال گذشته در مدت سه ماه فصل پاییز 60 میلیون مترمکعب آب در سد رئیسعلی دلواری ذخیره شد افزود: امسال تاکنون 4 میلیون مترمکعب آب در سد یاد شده ذخیره شده که امید میرود فصل زمستان این کمبود را جبران کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر حجم آب در سد تنگارم را 4.5 میلیون مترمکعب دانست و گفت: آب این سد در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت استفاده میشود که اکنون خط انتقال آن در حال اجرا است.
محمدی حجم سد ارغون کلمه دشتستان را 2 میلیون مترمکعب دانست و تصریح کرد: برای استفاده از آب این سد در بخش آشامیدنی طرح خط انتقال آب از سوی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اجرایی شده است.
وی با اشاره به اجرا 5 سد در نقاط مختلف استان بوشهر خاطر نشان کرد: اکنون سد دالکی در دشتستان، خاییز در تنگستان، دشت پلنگ در دشتی، اخند عسلویه و باغان جم در حال اجرا است که برای تکمیل آنها نیاز به اعتبار است.
برای تکمیل 5 سد استان بوشهر به بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر حجم سرمایهگذاری اجرا این 5 سد را 4 هزار و 700 میلیارد تومان دانست و بیان کرد: برای تکمیل این پروژهها به بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمدی با اشاره به تدوین ساخت 2 سد دیگر اضافه کرد: سد باهوش تنگستان و دهرود دشتستان در حال برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار است که پیشبینی میشود بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز شود.
میزان بارندگی در سه ماه گذشته 76.3 میلیمتر کاهش یافته است
بر اساس اعلام پژوهشکده اقلیمشناسی و تغییر اقلیم کشور، از ابتدای سال زراعی تا پایان آذر استانهای کرمانشاه، بوشهر و ایلام بیشترین کاهش بارش را نسبت به میانگین بلند مدت ثبت کردهاند.
این گزارش حاکی است در استان بوشهر میزان بارندگی در سه ماه سال زراعی جاری نسبت به میزان بلند مدت 76.3 میلیمتر کاهش یافته است.