خارگ نیوز: توسعه طرحهای آبزیپروری در سواحل خلیجفارس استان بوشهر یکی از اولویتها است که در این راستا علاوه بر فعالیت در عرصه پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو، ۵ مرکز پرورش جلبک دریایی در استان بوشهر راهاندازی شده است.
به گزارش خارگ نیوز، خلیجفارس و سواحل پیرامونی آن فرصتهای مهمی در عرصه طرحهای اقتصادی دریا محور و گردشگری ساحلی فراهم کرده است.
استان بوشهر در کنار آبهای خلیجفارس دارای بیشترین مرز دریایی با این آبراهه و ساحل است که در این راستا برنامههای و طرحهای مختلفی در شهرها و روستاها بر اساس اقتصاد دریا پایه طراحی شده است.
اجرا طرحهای اقتصاد دریا پایه در استان بوشهر ضروری است
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بر توجه به اقتصاد دریا پایه تأکید کرد و اظهار داشت: استان ساحلی بوشهر از ظرفیتهای مهم در عرصه اجرا اقتصاد کرانهای دارد که باید از این توانمندی در عرصه تولید، اشتغال و توسعه مناطق استفاده کرد.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری افزایش درآمد ناخالص ملی و داخلی از مسیر اجرا طرحهای اقتصاد کرانهای را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: خلیجفارس و سواحل استان بوشهر ظرفیتهای مهم و قابل توجهی برای اجرا طرحهای اقتصاد ساحلی و کرانهای فراهم کرده که همکاری اجرا طرحهای دانشبنیان در این حوزه ضروری است.
امام جمعه بوشهر همکاری پژوهشگران، مراکز آموزش عالی و محققان در عرصه اجرا طرحهای دانشبنیان اقتصاد کرانهای را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: نیمی از اقتصاد کشورهای پیشرفته ساحلی از محل اقتصاد کرانهای محقق میشود که در ایران بسیار اندک است که این مهم نیاز به تلاش علمی و جهادی همراه با اجرا طرحهای دانشبنیان است.
در فصل جاری 2 هزار تن ماهی پرورشی در استان بوشهر تولید میشود
رئیس گروه پرورش ماهی در قفس استان بوشهر افق امسال تولید این آبزی را 2 هزار تن دانست و خاطر نشان کرد: ظرفیت استان بوشهر در پرورش ماهی در قفس با توجه به وجود زیرساختهای لازم بیش از 8 هزار تن است که در فصل جاری 2 هزار تن تولید میشود.
حامد رضایی از تولید 60 هزار تن ماهی پرورشی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: با تکمیل تمام طرحهای پرورش ماهی در قفس در خلیجفارس، سالانه بیش از 60 هزار تن ماهی تولید میشود که سهم زیادی در اشتغالزایی و افزایش تولید و درآمد ارزی دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 200 تن ماهی سیباس پرورش داده و وارد بازار شد گفت: امسال پیشبینی 2 هزار تن شده و این رقم در سال آینده افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
بیش از 28 هزار تن میگو در استان بوشهر تولید شد
معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر نیز افزایش سرانه مصرف محصولات دریایی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اکنون تولید میگو پرورشی در استان بوشهر به بیش از 28 هزار تن رسیده که بیشترین تولید کشور محسوب میشود.
صغری اشرف با بیان اینکه عمده میگو پرورشی به کشورهای مختلف صادر میشود تصریح کرد: عمده میگو پرورشی این استان به کشورهای اروپایی، روسیه، چین، ویتنام، ارمنستان، ترکیه و حاشیه خلیجفارس صادر میشود.
وی اضافه کرد: در استان بوشهر 11 سایت برای پرورش میگو تعیین و زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری در پرورش میگو فراهم شده است که در فصل جدید پرورش اراضی پرورش میگو افزایش مییابد.
راهاندازی شهرک شیلات و مرکز زیست فناورانه آبزیان
مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز طرحهای پرورشی در عرصه آبزیان مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: ظرفیتهای پرورش آبزیان در استان بوشهر در عرصههای گوناگون شناسایی شده که زمینه جذب سرمایهگذاران فراهم است.
علی بازدار از راهاندازی شهرک شیلات و مرکز زیست فناورانه آبزیان خبر داد و بیان کرد: توسعه طرحهای آبزیپروری در سواحل خلیجفارس استان بوشهر یکی از اولویتها است که در این راستا علاوه بر فعالیت در عرصه پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو 5 مرکز پرورش میکرو جلبک دریایی در استان بوشهر راهاندازی شده است.
وی از اجرا طرحهای پرورش جلبکهای دریایی در شهرهای مختلف خبر داد و تصریح کرد: اکنون مرکز پرورش جلبک در دشتی، بوشهر و دشتستان ایجاد شده که ظرفیت 40 تن جلبک در سال دارند.
مدیرکل شیلات استان بوشهر استفاده جلبک را در امور غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی دانست و گفت: مرکز تکثیر زالو نیز با ظرفیت 20 هزار تن در دشتی فعال شده است.
آغاز پرورش پرورش صدف دریایی
بازدار از پرورش صدف دریایی خبر داد و افزود: پرورش صدف دریایی از 5 سال پیش آغاز شده که با همکاری دانشگاه خلیجفارس بوشهر پروژه آزمایشی آن در شهرک زیست فناورانه دلوار با ظرفیت 10 تن آغاز شده است.
پرورش جلبک دریایی یکی از ظرفیتهای استان بوشهر است که در حوزه صنایع آرایشی و دارویی استفاده دارد.
بر اساس تحقیقات انجام شده در آینده نزدیک مواد تولید محصولات دارویی و آرایشی، از دریا بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و نگاه اصلی دانشمندان تولید محصولات دارویی از دریا است که پرورش جلبک دریایی از آن جمله محسوب میشود.
شهرها و روستاهای استان بوشهر در کنار ساحل ظرفیت مهمی در پرورش محصولات دریایی محسوب میشود که زمینه اشتغالزایی در روستاهای ساحلی در این عرصه میتواند اثرگذار باشد.