سعید خطیب زاده گفت: گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی همان ارائه مطالب مدیرکل آژانس در پارلمان اروپا است و چیز تازه ای نیست.
سعید خطیب زاده در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکرات وین با بن بست روبرو شده است، گفت: ما در گفتوگوها و مذاکرات وین، کنشهایمان روشن است و آنچه که برای ما مهم است پیامهای است که از مجاری مرسوم بین ما و ایالات متحده در رفت و برگشت است ولی متاسفانه آمریکا پاسخهای لازم و مورد انتظار ایران را نداده است.اگر آمریکا از رفتار خود فاصله گرفته و تصمیم سیاسی را بگیرد و اعلام کند بن بستی نیست و میتوان درصد باقیمانده از توافق را نهایی کرد. توقف در مذاکرات و یا مکث در آن به خاطر بیپاسخی آمریکا به ابتکاراتی است که تاکنون از سوی ایران و اروپا مطرح شده است.
فروکاستن مذاکرات وین به موضوع تحریمهای سپاه پاسداران، موضع ایران نیست
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد مذاکرات وین گفت: آنچه که در رسانههای آمریکایی و غربی با طراحی گفته میشود از تاکتیکهای قدیمی بوده و موضوع جدیدی نیست. موضوعاتی که بین ایران و آمریکا در حال مذاکره است، مرتبط با چرخه انتفاع اقتصادی ایران و باز کردن همه اجزای فشار حداکثری آمریکا است. در موضوع FTO برجسته سازی از سوی رژیم صهیونیستی و برخی رسانههای آمریکایی صورت گرفته است و پاسخ ما روشن بوده که فروکاستن مذاکرات وین به موضوع سپاه، موضع ایران نیست.
به گفته خطیب زاده، آنچه که در نهایت توافق باید برای ما به دست بیاورد، انتفاع قطعی ملت ایران است. اگر در انتفاع قطعی مردم ایران برخی موضوعات گنجانده شود، فقط در میز مذاکرات و تصویر نهایی که از توافق در ذهن خود داریم. موضوعاتی که بین ما و آمریکا مانده است در خصوص تضمینها، افراد و چرخه انتفاع اقتصادی ایران است که باید کاملا اجرا شود.
فشارهای سیاسی رژیم صهیونیستی مسیر گزارش آژانس را از فنی به سیاسی تغییر داده است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد گزارش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: گزارش آژانس منصفانه و متوازن نیست و فشارهای سیاسی رژیم صهیونیستی مسیر گزارش آژانس را از فنی به سیاسی تغییر داده و این گزارش همان ارائه مطالب مدیرکل آزانس بین الملل انرژی اتمی در پارلمان اروپا است و چیز تازه ای نیست.
به گفته سعید خطیب زاده، ایران در مسیر صلح آمیز هسته ای کار را جلو میبرد و این موضوع در طرح اقدام راهبردی مجلس هم اشاره شده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که میزان ذخیره اورانیوم غنی شده ایران بیش از ۱۸ برابر حد مجازی است که به موجب توافق هستهای اجازه داده شده بود.
بنا به ادعای آژانس، ذخیره اورانیوم غنی شده ایران از آخرین گزارش سه ماهه ما به میزان ۶۱۲ کیلوگرم افزایش یافته است.
در این گزارش همچنین ادعا شده که ایران توصیحات صحیحی در خصوص یافتن ذرات اورانیوم در ۳ مکان اعلام نشده ارائه نکرده است.
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی، در آخرین گزارش این سازمان در خصوص برنامه هستهای ایران تخمین زده شده تا ۱۵ مه ۲۰۲۲، کل ذخایر اورانیوم غنی شده ایران ۳۸۰۹.۳ کیلوگرم بوده است.
در این گزارش همچنین آمده است میزان ذخیره اورانیوم غنی شده تا میزان ۲۰ درصد، اکنون ۲۳۸.۴ کیلوگرم تخمین زده میشود که ۵۶.۳ کیلوگرم از زمان آخرین گزارش در ماه مارس بالاتر رفته است. این در حالی است که میزان اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد با افزایش ۹.۹ کیلوگرمی، به ۴۳.۱ کیلوگرم رسیده است.
ادعای مقامات آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه کشورمان در حالی مطرح شده است که ایران همیشه اعلام کرده برنامه هستهای اش، صلح آمیز است. همچنین جدیدترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی منتشر شده است که مذاکرات برای احیای توافق هسته ای، سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی پس از توقف در ماه مارس، همچنان در بن بست مانده است.
به دولت یونان توصیه میکنم به جای هیاهو، وکیل بگیرد
سخنگوی وزارت خارجه درباره توقیف نفتکشهای یونانی در خلیج فارس و هشدار یونان به نفتکش های این کشور گفت: چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی. اینکه در آبهای سرزمینی ایران و باید عبور بی ضرر باشد و تخلفاتی صورت بگیرد و برخی کشتیها به بنادر میزبان هدایت شوند امر جدیدی نیست. به دولت یونان توصیه میکنم به جای هیاهوها از مسیر قانونی اقدام کرده و وکیل بگیرد و ما به عنوان وزارت خارجه کمک میکنیم خدمه کشتی در وضعیت خوبی هستند تلفنها و ارتباط خود را با خانواده دارند و هیچ نگرانی درباره آنها نیست.
خطیبزاده درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران در آبهای یونان هم گفت: آن وقتی که کشتی ما به صورت غیرقانونی ضبط شد تلاش کردیم تمامی مجرای دیپلماتیک را به صورت فشرده فعال کنیم و وزیر خارجه ما با همتای یونانی تلفنی صحبت کرد ولی دولت یونان نشان داد دستور طرف ثالث برای آن مهمتر بود. باید توجه کنند آمریکا و هیچ طرف ثالثی خیرخواه روابط ایران و یونان نیست. روابط ما محترمانه بوده و باید در همین بستر ادامه یابد.
سفر آقای رئیسی به عمان فوق العاده بود
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد پیام تحرکات دیپلماسی را چطور ارزیابی میکنید، گفت: سفر آقای رییسی فوقالعاده موفق بود.۱۲ سند در سفر و یک سند که قبلا آماده شده بود که ۱۳ سند امضا شد. در حوزه حمل و نقل و ترانزیت، انرژی و مراودات تجاری و مسائل سرمایهگذاری توافقات بسیار خوبی شد. سفر رییسجمهور به کشور عمان، توافقات خوبی انجام شد و در مراودات اقتصادی، تبدیل به اسناد لازم الاجرا شد. اراده ایران بر اداره مسیر گسترش روابط با همسایگان است.
سعید خطیب زاده اعلام کرد که امیرعبداللهیان طی روزهای آتی چند دور سفر خواهد داشت که زمینه را برای سفرهای دیگر سران آماده خواهد کرد.