کد خبر : ۴۷,۰۶۹
۱۴ تیر ۱۴۰۱ ۱۶:۳۳
حاکم شرع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: متاسفانه نداشتن یک سامانه جامع الکترونیکی از معضلات اصلی همه استان‌های کشور در اعلام کالاهای متروکه است.
عباس پوریانی در گفت وگوی اختصاصی با ایسنا، با بیان اینکه متاسفانه نداشتن یک سامانه جامع الکترونیکی از معضلات اصلی همه استان های کشور است که با آن درگیر هستند اظهار کرد: به عنوان مثال کالایی که متروکه می شود گمرک مدعی است که به سازمان اموال تملیکی اعلام کرده است و سازمان اموال تملیکی هم می‌گوید که اعلام نشده است.
 
وی افزود: چون سامانه جامعی در این زمینه وجود ندارد که این دو سازمان به یکدیگر متصل بشوند به همین خاطر اختلاف در رویه ها و تعداد پرونده ها وجود دارد و این موارد به عنوان یک مشکل و معضل باید حل بشود.
 
پوریانی با بیان اینکه ما این پیشنهاد را داده ایم و به صورت جدی پیگیر هستیم که در سطح کلان، ایجاد سامانه جامع الکترونیکی را در این زمینه داشته باشیم افزود: در ماده پنج قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به این موضوع صراحتا تاکید شده است و بسیار مهم است.
 
حاکم شرع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: دولت باید به صورت جدی در این رابطه ورود بکند تا این موضوع محقق شود و اگر انجام شود قطعا شفاف‌سازی ایجاد خواهد شد و جلوی خیلی از مفسدها و همچنین کالاهای قاچاق در این رابطه گرفته خواهد شد.
 
وی افزود: از مزایای این سامانه جامع الکترونیکی این خواهد بود که دستگاه ها و ارگان های ۱۲ و ۱۳ گانه اگر این لینک را داشته باشند می‌توانند عملکرد یکدیگر را نظارت بکنند.
 
پوریانی با اشاره به بازدید نمایندگان قوه قضاییه از انبارهای عمومی و خدمات گمرکی و همچنین مجتمع بندری این شهرستان مرزی اظهار کرد: در بازدیدی که از این انبار ها در آستارا شد خوشبختانه کالاهایی که به عنوان قاچاق محسوب شوند ما در آستارا نداریم و اگر هم باشد بسیار کم است.
 
حاکم شرع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی عنوان کرد: آنچه که در انبارهای گمرک آستارا بود کالاهای متروکه ای بودند که بعضا سال های متوالی در آنجا مانده بود و ما در جلساتی که با مسئولان گمرک و سازمان اموال تملیکی استان داشتیم تذکرات لازم را در این زمینه دادیم.
 
وی خاطرنشان کرد: طبق قانون و دستورالعمل همین که صاحب کالا ظرف دو ماه تشریفات گمرکی را انجام نداده باشد، کالا متروکه می‌شود و وقتی کالا متروکه شد حتما گمرک باید موضوع را به اموال تملیکی استان اعلام بکند و اموال تملیکی در اینجا در ماده ۳۳ قانون تاسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی باید موضوع به اطلاع حاکم شرع رسانده و حاکم شرع هم باید اذن فروش آن را بدهد تا مراحل به صورت قانونی طی شود.
 
پوریانی در رابطه با بازدید از انبارهای عمومی و خدمات گمرکی آستارا گفت: پرونده‌هایی بود که سال های زیادی در انبارهای آنجا بود و در مواردی ما مشاهده کردیم که کوتاهی از گمرک و در جایی هم کوتاهی از سوی سازمان اموال تملیکی بود و به وظایف مقرر قانونی خود این دو عمل نکرده بودند.
 
وی ادامه داد: تعدادی پرونده هم وجود داشت که لیستی که در اختیار ما قرار داده شده است این پرونده ها در دستگاه های مختلف از جمله تعزیرات حکومتی و دادگستری قرار دارند و اطلاعات دقیق در این رابطه به ما داده خواهد شد تا در جلسه ای که با ریاست دادگستری استان گیلان خواهیم داشت ایراد ها و اشکالات مربوط در این زمینه بررسی و رفع شود.
 
حاکم شرع سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: در همین رابطه از ظرفیت بسیار خوب دادگستری و دادستان های شهرستان های استان گیلان در راستای رسیدگی به پرونده‌های موجود استفاده خواهد شد تا مشکلات در این رابطه رفع شوند.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید