در اختتامیه هجدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی از آخرین آثار مرحوم محسن مصطفیزاده و مرحوم سعید تشکری رونمایی و از برگزیدگان کتاب سال استان تقدیر شد.
حجتالاسلام حجت گنابادینژاد، معاون امور زیارت استانداری خراسان رضوی در اختتامیه هجدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی که امروز، ۱۴ تیرماه در کتابخانه مرکزی امام خمینی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دین اسلام مفتخر است که یک دین با رسالتی فرهنگی است. خداوند در قرآن که بزرگترین معجزه پیامبر اسلام(ص) است و تاریخ به وسیله آن هدایت میشود به قلم سوگند یاد کرده و سوگند در قرآن بار معنایی و ابعادی دارد که جایگاه قلم و اندیشه را نشان میدهد.
وی افزود: در ادامه این سوره اخلاق و منش نیکو از ویژگیهای اهالی قلم شمرده شده است. همچنین عرصه قلم و نویسندگی را عرصه بصیرت و بصیرتافزایی دانسته است.
گنابادینژاد بیان کرد: در تکنولوژی و دستاوردهای علم و فناوری، بشر در قلههاست اما در کنار اینها جنایاتی علیه بشریت رقم میخورد که تمام بشریت محتاج هدایت هستند که این امر با اندیشه و قلم و فعالیت صاحبان اندیشه و قلم رقم میخورد.
معاون امور زیارت استانداری خراسان رضوی ادامه داد: مرحوم مصطفیزاده و تشکری دو افتخار بزرگ در عرصه قلم بودند و از تربیتشدگانی هستند که مسیر خود را با مسیر قرآنی، انقلابی و اسلامی تطبیق و تنظیم کردند. این دو نفر هیچگاه صرفا در محافل آکادمیک و در آکواریومهای علمی و فرهنگی وقت خود را سپری نکردند.
گنابادینژاد تصریح کرد: مرحوم سعید تشکری در هر حوزهای که انقلاب به او نیاز داشت اعم از صداوسیما، نهادهای فرهنگی، عرصه قلم، حوزه نشر، عرصه ژورنالیست و عرصه نمایش حاضر شد و در زندگی او انزوا نمیبینیم. مرحوم مصطفیزاده نیز به لحاظ پشتوانه معرفتی محضر عالمان بزرگی را درک کرده بود اما عزلت نشین نبود. پا به پای دردمندیهای مردم میاندیشید و آثار اندیشه خود را در دستاوردهای هنری نشان داد. رمز پیروزی این دو نفر در دلبستگیشان به امام رضا(ع) بود.
وی افزود: یکی از افتخارات خراسان این است که استان قلم و صاحبان قلم است و قدیمیترین بنای فرهنگی حرم امام رضا(ع) کتابخانه امام رضا(ع) است که قدیمیترین آثار خطی را داراست و منبع بزرگی برای اندیشمندان محسوب میشود.
معاون امور زیارت استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: در کشوری زندگی میکنیم که رهبر آن پرچمدار کتاب، کتابخوانی و قلم و قلمزنی است و در میان اندیشمندان معاصر شخصیتی که به این اندازه به کتاب اهتمام داشنه باشد وجود ندارد. آثاری که در حوزه کتاب وکتابخوانی از ایشان منتشر شده است بسیار راهگشاست و میتواند راه تعالی جامعه در عرصه فرهنگ تضمین کند.
محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: دیر یا زود امروز یا فردا ما هم از این دنیا خواهیم رفت. این سرنوشت حتمی همه انسانهاست. اما اینکه روز بعد از رفتن ما به چه عنوانی از مایاد میکنند مهم است.
وی افزود: سعید تشکری و محسن مصطفیزاده که نامشان با امام رضا(ع) و امام علی(ع) گره خورده است همیشه توصیه میکردند که مشکلات را به امام رضا(ع) بگوییم. این دو تن زنده هستند چون که آثارشان زنده است. برگزیدگان کتاب سال قلههایی هستند که نویسندگان جوان باید برای رشد و ارتقا به اینها نگاه کنند.
در این دوره از کتاب سال خراسان رضوی ۲۵۷ کتاب به مرحله داوری راه یافتند و در بخش ادبیات پایداری، کتاب «چهارمیننفر» نوشته عباس مهدویخواه، در بخش ادبیات فارسی، علمی و پژوهشی کتاب «تلمیحات و اشارات در شعر عاشورایی معاصر» نوشته حسین ترکمانیان، در بخش ادبیات داستانی کتاب «عقیله» نوشته الهام امین، در بخش علوم اجتماعی کتاب رسالهای «در باب محرومیت» نوشته سید علیرضا واعظ موسوی و در بخش علوم تربیتی و روانشناسی کتاب «تربیت در نهج البلاغه» نوشته محمد حکیمی برگزیده شدند.
همچنین در بخش علوم دینی کتاب «درسنامه حکمتهای نهج البلاغه» نوشته محمدحسین یوسفی، دربخش علوم سیاسی کتاب «قیام ۱۵ خرداد» نوشته محمدرضا جواهری و کتاب «تمدن نوین اسلامی از ظهور تا طلوع دوباره» نوشته محمد غفاری، در بخش فرهنگ، هنر و هویت ایرانی کتاب «اجرای طاقهای خشتی» اثر بهناز مترجم، در بخش جهاد تبیین کتاب «علوم انسانی غربی و اسلامی» نوشته غلامرضا پیشقدم و در بخش کودک و نوجوان «حسین سعیدی» مدیر مسئول انتشارات بهنشر برگزیده این دوره از جشنواره بودند.