کد خبر : ۴۷,۹۱۶
۴ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۳۱
قاسمی گفت: هم اکنون تسهیلات نهضت ملی مسکن در تهران، ۴۵۰ میلیون تومان است که ما به شورای پول و اعتبار پیشنهاد داده ایم به ۷۰۰ میلیون تومان برسد.

آقای رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی امشب در برنامه جهان آرا درباره آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن به سوالات زیر پاسخ داد.

سوال: در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن را توضیح دهید.

 آقای قاسمی: در دهه گذشته آنچه که نیاز کشور  در حوزه مسکن بوده توجه نشده و بین عرضه و تقاضا فاصله زیادی وجودی دارد.

سالی حدودی ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار ازدواج داریم و نیاز ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار واحد مسکونی داریم. ۸ میلیون مستاجر هم داریم که این آمار نشان می‌دهد ما در مسکن با بحران مواجه بودیم و همین موضوع باعث شد که رئیس جمهور دستور ساخت ۴ میلیون  واحد را دهد و اگر سالی هم یک میلیون بسازیم باز هم کم است.

سوال:تاکنون چه تعداد از متقاضیان مسکن ملی پالایش شده اند؟

 آقای قاسمی: بستری آماده است که ۴ میلیون واحد را بسازیم. ما زیر ساخت‌های نرم افزاری را ایجاد کرده ایم و سامانه ای طراحی شده و متقاضیان پالایش شدند.  ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار ثبت نام داشته ایم و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر احراز شده اند.

سوال: اراضی چه میزان تامین شده است؟

 آقای قاسمی:  تاکنون اراضی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد  تامین شده و یک میلیون کار آن‌ها شروع شده است.

تا شهریور اراضی سه میلیون و  ۲۰۰ هزار واحد تعیین تکلیف می شود .  ۴۰۰هزار واحد در مسیر تغییر کاربری است

همه زمین‌های در اختیار مردم قرار گرفته ۹۹ ساله و مجانی است و برای این ۴میلیون و ۴۰۰ هزار واحد اراضی باید تامین شود و از تجربیات مسکن مهر استفاده شده است.

سوال:  چرا اراضی ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دیر آماده شد؟

 آقای قاسمی: کارهای آماده سازی اراضی زمان بر بوده است و باید شهرهای جدید را  آماده می کردیم.
آماده کردن زمین در دولت نهم و دهم یک میلیون و ۶۰ هزار واحد بود ولی در نهضت ملی مسکن سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد است و مابقی برای واحدهای مسکن روستایی است.
ما برای آنکه به برنامه ۴ ساله برسیم در دو قسمت ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی را آغاز کرده ایم .

سوال: واحدها چه زمانی  تحویل داده می شود؟

 آقای قاسمی: تا شهریور ۱۰۰هزار واحد نهضت ملی مسکن تحویل داده می شود.

سوال : برای کنترل بازار اجاره و بحث اخذ مالیات از خانه های خالی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

 آقای قاسمی:  گام اصلی ما آن است که عرضه و تقاضا را به یکدیگر نزدیک کنیم و تعهد دولت را اجرا کنیم.

در سامانه املاک و اسکان اگر مردم ثبت نام نکنند از ارائه بسیاری از خدمات محروم می شوند و این اطلاعات در برنامه ریزی مسکن و اجاره بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

ما هم اکنون اطلاعات ۷۲ میلیون نفر را در سامانه داریم و با وجود آنکه تکمیل نشده جامع ترین سامانه اطلاعات مردم است.

سوال : چرا تاکنون سامانه املاک و اسکان تکمیل نشده و چه تعداد خانه خالی شناسایی شده است؟

 آقای قاسمی:  برای ۷۵۰ هزار واحد خانه خالی کشور به سازمان مالیاتی قبض مالیاتی داده ایم. حدود ۶۰ هزار از ۷۵۰ هزار واحد خانه خالی اعتراض کرده اند هدف از مالیات خانه خالی، درآمد برای دولت نیست بلکه می خواهیم عرضه مسکن را زیاد کنیم و اگر مالکان خانه را خالی نگه دارند مالیات می پردازند و در صورت عدم پرداخت، جریمه می شوند.

سوال: با اخذ مالیات خانه های آیا ترمز بانک ها در املاک کشیده می شود؟

 آقای قاسمی:  بانک ها در حوزه  املاک داری فعال هستند و در صورت عدم پرداخت مالیات جریمه خواهند شد.

سوال: ضمانت اجرایی برای مصوبه ۲۵ درصد اجاره بها چیست؟

آقای قاسمی:   قیمت گذاری مسکن در بسیاری از کشورها وقتی با بحران مواجه می شوند گرفته می شود و این مصوبه ها در دو سال گذشته هم وجود داشت . این مصوبه سقف ۲۵ درصد در سران تصویب شد و بسیاری از مالکان واحدهای اجاره خود را تخلیه نکرد و تمدید کردند.

۱۰ تا ۱۵ درصد امسال بعد از مصوبه اجاره بها و تصمیمات مسکن اجاره بها تنها جابه جایی صورت گرفته است و آمارها نشان می دهد که بسیاری از موجران قوانین این بخش را رعایت کرده اند و این مصوبات تاثیر بسیاری زیادی در بازار داشته است.

تا سال آینده تمامی مشاوران املاک به سامانه کد رهگیری متصل می شوند

سوال: مشاوران املاک به سامانه متصل می شود؟

 آقای قاسمی:  ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار املاکی داریم و تعداد کمی از این مشاوران املاک در سامانه کد رهگیری قرار دارند اما در اتفاق جدید تمامی بنگاه های مشاوران املاک به سامانه کد رهگیری متصل می شود و تمامی معاملات رصد و بررسی می شود و تا سال آینده این اقدام اجرایی خواهد شد.

سوال:  آرامش به بازار مسکن بازگشته است؟

 آقای قاسمی:  با طراحی بسته اجاره بها آرامش بازار مسکن در این ماه نسبت به ماه گذشته بازگشته است.

سوال : تمدید قراردادهای دو ساله چقدر در بازار مسکن تاثیر دارد؟ 

 آقای قاسمی:   در بسته جدید اجاره مسکن تمدید قرارداد ها را بسیار پیگیری خواهیم کرد و دغدغه جدید رئیس جمهور است.

سوال : نرخ کمیسیون مشاوران املاک تغییر کرد؟

 آقای قاسمی: نرخ جدید متناسب‌ با قیمت های منطقه ای است که هرساله توسط وزارت اقتصاد و دارائی تعیین خواهد شد و در کاهش قیمت ها تاثیر خواهد داشت.

سوال : واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چطور به دست دلالان نخواهد افتاد و آخرین وضعیت مسکن مهر را توضیح دهید.

 آقای قاسمی:  یک میلیون و ۶۰ هزار واحد مسکن مهر و ۴ میلیون واحد نهضت ملی مسکن اراضی ۹۹ ساله است و اراضی کامل در اختیار دولت است. برخی از واحدهای مسکن مهر مسائل حقوقی و قضایی دارد و مشکل تعاونی دارند که با وزارت تعاون این مشکل برطرف می شود.

برخی از واحدهای مسکن مهر در حال تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی هستند که منابع آن تامین شده است. حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار واحد این مشکلات را دارند که تا پایان سال به اتمام می رسند.

امیدواریم به زودی ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر را تعیین تکلیف کنیم. در برخی از واحدهای مسکن مهر از جمله در پردیس از منابع خود مردم صرف هزینه زیر ساختی شده است. در پردیس حدود ۱۰ هزار واحد مردم پول خود را پرداخت کرده اند اما صرف زیرساخت ها شده است که رئیس جمهور دستور داده این مشکلات برطرف شود.

سوال: اقساط و آورده مردم و زمان تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن  را توضیح دهید.

 آقای قاسمی:  به دلیل تورم امکان پیش بینی قیمت تمام شده ساخت وجود ندارد. هزینه ساخت هر متر مربع ۶ تا ۷ میلیون با تورم امروز تمام می شود اگر تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان برسد بخشی از مشکل رفع می شود که ما این موضوع را به دولت و شورای پول و اعتبار پیشنهاد داده ایم.

اقساط تسهیلات نهضت ملی مسکن ۲۰ ساله و پلکانی است و براساس ۵۰ درصد از هزینه های درآمدی خانواده ها پیش بینی شده است.

سوال: پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به چه مرحله ای رسید؟

 آقای قاسمی: قانون جهش تولید مسکن پیش بینی کرده که ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها ساخته شود و طبق قرارداد گفته ایم از ۲۰۰هزار واحد به ۴۰۰ هزار واحد برسانیم.

اختلافاتی یا برخی از دستگاه ها داریم . دولت مسئول اجرای قانون جهش تولید است و باید دستگاه ها اراضی را در اختیار ما بگذارند و وزارت نیرو در تامین آب و  برق کمک کند. برای پرداخت مابه التفاوت سود هم اختلافاتی بین بنیاد مسکن و شورای عالی مسکن وجود داشته که امیدواریم برطرف شود.

سوال: جلسات شورای عالی مسکن به چه شکلی برگزار می شود؟
 آقای قاسمی: طبق قانون باید هر دوماه با حضور رئیس جمهور جلسه شورای عالی مسکن برگزار شود و موانع در حوزه مسکن بررسی شود و خود رئیس جمهور تاکید بر برگزاری مداوم این جلسات دارد و هفته آینده هم برگزار می شود.

سوال: مالیات بر عایدی مسکن به کجا رسید؟

 آقای قاسمی: در بسیاری از مناطق دنیا عایداتی که مسکن به عنوان کالای سرمایه ای باشد باید به دولت پرداخت شود و مجلس با تصویب این قانون می تواند در بازار مسکن بسیار تاثیر گذار باشد و مجلس و دولت در حال بررسی این قانون مهم است.

سوال : آیا به اینکه ساخت مسکن به شکل افقی باشد، فکری کرده اید؟

 آقای قاسمی:۵۶۰ شهر داریم و در برخی از شهرها ما مشکل زمین داریم اما در شهرهایی که اراضی وجود دارد از جمله شهر طبس و شهرهای جنوبی کشور واحدها به شکل یک طبقه یا دو طبقه ساخته شود و ما به متقاضیان شهرها اراضی اختصاص داده ایم تا خود آنها بسازند. در تهران هم از جمله ایوانکی حدود ۴۰ هزار واحد به شکل ویلایی ساخته می شود.

 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید