نشست مشترک معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی در راستای در راستای اصلاح و تنقیح قوانین حوزه زنان و خانواده برگزار شد.
نشست فصلی مشترک معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی در راستای در راستای اصلاح و تنقیح قوانین حوزه زنان و خانواده برگزار شد.
لاله فرهنگ متین معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: با تلاش معاونت بیش از ۱۵ جلسه خبرگانی و داخلی شکل گرفت و ضرورتها بر مبنا چالشها تحت عنوان احکامی تدوین شد و با همکاری سازمان برنامه و بودجه یک کمیسیون مشترک فرهنگ شکل گرفت و ۹ کارگروه داریم که یک کارگروه با عنوان زنان و خانواده فعالیت مستمر دارد.
وی افزود: ۴ جلسه هم در سطح کلان برای جمع بندی و نهایی سازی در حال برگزاری است.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه این فعالیتها در سه سطح در حال انجام است، ادامه داد: در سطح اول به ۷ حکم رسیدیم و هفته آینده تمام احکام دستگاهها بررسی خواهد شدکه مشخص شود چه میزان رویکرد خانواده محور، نوجوانان، سبک زندگی و … که در اسناد بالا دستی به ویژه سیاستهای مقام معظم رهبری در احکام آنها دیده شده است.
متین با بیان اینکه در راستای اجرا نشدن برخی احکام برنامه ششم با در نظر گرفتن حوزه اجرا عدم تأمین اعتبارات لازم اهمیت دارد، اظهار داشت: عدم شفافیت، پراکندگی احکام، عدم توجه به چند بعدی بودن مسائل زن و خانواده، فقدان رویکرد سیاستی، عدم شکل گیری چشم انداز دقیق و استفاده از واژگانی چون تحکیم خانواده بدون اشاره به احکام، اهداف و اقدام مشخص و تعریف شاخصهای غیر واقع گرایانه و آرمانی بدون شاخصهای تأثیر گذار و … از عوامل عدم اجرای احکام عنوان شده است.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: با بررسیهای معاونت امور زنان و خانواده احکامی تعریف شده و برای هر حکمی برنامه مرتبط آن احصا و موارد احتمالی عدم تحقق بررسی شده و سیاستهای مرتبط، چالش متناظر، زمان تحقق پذیری، سیاستها، دستگاههای همکار، پیامدهای عملیاتی شدن در نظر گرفته شده است.
استیفای حقوق زنان و تقویت نهاد خانواده رویکرد اساسی معاونت است
فرهنگ متین تصریح کرد: طبق خلاهایی که ما در احکام گذشته داشتهایم و نیازی که هم اکنون وجود دارد، بازخوانی، تنقیح، اصلاح و تکمیل نظام حقوقی ایران با هدف تدوین قانون جامع زن و خانواده روان سازی و بستر سازی استیفای حقوق زنان و تقویت نهاد خانواده را به عنوان رویکرد مهم و اساسی دیدهایم.
وی در ادامه عنوان کرد: مسئله مهم دیگر که معاونت اقدامات بسیاری در راستای آن انجام داده و به دنبال ایجاد احکام آن در برنامههای کلان کشور است تدوین یک نظام واره جامع اشتغال در جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر حمایت از شاغلان زن با رویکرد خانواده محوری و عدالت جنسیتی است.
متین با اشاره به چالشهای موجود در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: در حوزه نظام مشاوره خانواده دستگاههای متولی طبق قانون حضور دارند اما یک خلأ نظارتی وجود دارد و باید یک آئین نامه یکپارچه سازی نوشته شود که معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به پشتوانه تمام احکام برنامه ریزی لازم را انجام و تدوین کرده است.
وی عنوان کرد: نکته مهم دیگر ارتقا ساختار مأموریتهای معاونت ریاست جمهوری در امور زنان است که برای حل مسائل زنان اهمیت بسیاری دارد.
تاکید معاون رئیس جمهور بر ایجاد نظام آماری زنان در کشور
متین با بیان اینکه به الگو اجتماعی فراغت و نوجوانان و جوانان نیز در این احکام تاکید شده است، گفت: دکتر خزعلی بسیار به نظام رصد و دیده بانی و اطلس تحلیلی با برش زنان و خانواده تاکید داشتند زیرا برخی شاخصهای زنان در نظام آماری کشور مغفول مانده است و زمانی که دستگاهها آمار میدهند با رصد و پایش دقیقی نیست و ظرافت لازم را ندارد.
تدوین و تصویب قوانین در حوزه زنان صعب العبور است
فاطمه قاسمپور نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با تقدیر از دکتر خزعلی مبنی بر اراده لازم برای تدوین احکام زنان اظهار داشت: برنامه توسعه فرصتی برای برنامه عملی است و باید از این فرصت در حوزه اجرا استفاده شود.
قاسمپور ادامه داد: فرایند تدوین و تصویب قوانین در حوزه زنان کار صعب العبوری است و برای هر کدام از لایحهها مثل لایحه منع خشونت که زمان ۱۰ ساله گذاشته شده را شاهد هستیم.
وی در ادامه گفت: ما در ساختار حوزه زنان را بازآرایی کنیم و هنوز در برخی دغدغهها نظام روانشناسی و حاکمیت به اجماع نظر نرسیده است. و نیاز به ماهیت اجرایی دارد.
این نماینده مجلس گفت: نیاز است حوزه زنان در فضای بین المللی با رویکرد مقام معظم رهبری فعالیت بیشتری داشته باشد که خلأ جدی حوزه زنان است و حاکمیت باید در این راستا تسهیل گری انجام دهد و جمعیت امور بین الملل دستگاهها نیز همکاری لازم را داشته باشند که آثار آن دیپلملسی فعال و جریان سازی در حوزه زنان شود.
جنگ نرم در حوزه زنان و خانواده اهمیت فراوان دارد
همچنین زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر مجلس و دولت هماهنگیهای لازم را با یکدیگر دارند و امیدواریم نتایج لازم را بگیریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی زمانی که از دهه ۹۰ مرور میکنیم و مقام معظم رهبری اعلام میکند که مسئله زن و خانواده از مسائل مهم کشور است، متأسفانه به این مسئله بها ندادهایم و زمانی که با جنگ نرم مواجه میشویم به آن توجه میکنیم. در برنامه ششم برنامه جنگ نرم در حوزه خانواده آمده است اما به ان توجه نشده و شرایط فعلی به همین دلیل است.
لاجوردی تاکید کرد: نیاز است با تاکید بسیار در حوزه جنگ نرم در حوزه خانواده برنامه لازم را داشته باشیم.