حمید اورعی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی ۲ روز اخیر با حضور در نقاط مختلف استان بوشهر پروژههای حوزه کشاورزی بررسی و در دیدار با مسئولان و فعالان حوزه کشاورزی مسائل این بخشها مورد بررسی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: هدف از سفر به استانها این است که بر اساس دستور وزیر جهاد کشاورزی، چالشها و مسائل مرتبط با امنیت غذایی در هر استان بررسی شده و ایدهها، نظرات، راهکارها و… احصا و مورد بررسی قرار گیرد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی با اشاره به اینکه تاکنون این مسائل در ۱۵ استان کشور بررسی شده است افزود: در این سفرها ۵۰ درصد وقت را برای بررسی بخش دولتی و ۵۰ درصد را نیز برای بخش خصوصی اختصاص میدهیم.
وی از انجام دیدارهای چهرهبهچهره و برگزاری نشستهای تخصصی و کارشناسی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: بازدیدهایی را از پروژهها و طرحهای مختلف در استان بوشهر داشتیم.
حمایت ویژه از آبزیپروری
اورعی آبزیپروری را یکی از ظرفیتهای مهم در استان بوشهر دانست و خاطرنشان کرد: این استان حدود نیمی از میگوی پرورشی کشور را تولید میکند و به عنوان قطب تولید این محصول شناخته میشود.
وی پرورش ماهی در قفس را یکی دیگر از ظرفیتهای استان بوشهر دانست و ادامه داد: آبزیپروری علاوه بر تأمین نیازهای داخل کشور نقش مهمی را در ارزآوری و تولید درآمد دارد که باید به صورت ویژه حمایت شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی با اشاره به عزم جدی برای توسعه کشاورزی با رویکرد جهادی در کشور گفت: تلاش میشود که با ارائه تسهیلات مناسب و حمایت ویژه از فعالان حوزه شیلات و آبزیپروری در استان بوشهر مشکلات این بخش به حداقل برسد.
مبارزه با آفت چوبخوار
وی اضافه کرد: خرما یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان بوشهر است و در همین راستا بازدیدهایی را از نخیلات در شهرستان دشتستان داشتیم و مسائل و مشکلات این بخش بررسی شد.
خرما برداشت شده و در تلاش هستیم که بازارهای جدیدی برای خرمای مردم استان بوشهر فراهم کنیماورعی آفت سوسک چوبخوار را یکی از مهمترین چالشها برای حیات نخلستان دانست و ادامه داد: مقرر شد سازمان حفظ نباتات اقدامات مناسبی را در زمینه مقابله با این آفت داشته باشد تا شاهد خسارت بیشتر از این نباشیم.
وی بیان کرد: در حوزه نخل و خرما فروش محصول از دیگر دغدغهها است. خرما برداشت شده و در تلاش هستیم که بازارهای جدیدی برای خرمای مردم استان بوشهر فراهم کنیم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی ادامه داد: هماهنگیهای لازم انجام شد و سازمان تعاون روستایی حمایتهای لازم برای رفع چالشها در این زمینه صورت گیرد.
حمایت از گوجهکاران استان بوشهر
وی اضافه کرد: گوجه فرنگی از دیگر محصولات اولویتدار استان بوشهر است که این استان به عنوان قطب تولید گوجه فرنگی خارج از فصل در کشور شناخته میشود.
اورعی تاکید کرد: مقرر شد که حمایت لازم برای خرید محصول گوجه فرنگی کشاورزان در استان بوشهر صورت گیرد تا شاهد کاهش مشکلات فعالان این حوزه باشیم.
توسعه کشت گلخانهای
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی تاکید کرد: با توجه به مشکلات آب و کمبودهایی که وجود دارد، توسعه کشت گلخانهای در استان بوشهر باید جدیتر از گذشته دنبال شود.
وی با بیان اینکه تاکنون ۴۳۰ هکتار گلخانه در استان بوشهر اجرا شده است تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تلاش ویژهای را به منظور حمایت از توسعه طرحهای گلخانهای در استان بوشهر خواهند داشت.
تغییر الگوی کشت
اورعی اجرای داوطلبانه و مشارکت گسترده کشاورزان در تغییر الگوی کشت را یکی از موفقیتهای مهم در استان بوشهر دانست و ادامه داد: با این کار بخش قابل توجهی از اراضی دشت شبانکاره زیر کشت گندم رفته است.
در شرایطی که با کمبود آب روبرو هستیم، تغییر الگوی کشت اجتنابناپذیر استمشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی ادامه داد: هماهنگی و همدلی خوبی را در شهرستان دشتستان برای تغییر الگوی کشت شاهد هستیم که شایسته تقدیر است.
وی با اشاره به تغییر کشت از محصولات جالیزی به گندم، افزود: در شرایطی که با کمبود آب روبرو هستیم، تغییر الگوی کشت اجتنابناپذیر است و با این اقدام شاهد توسعه کشاورزی خواهیم بود.