پس از تعطیلی حدودا سه هفتهای مدارس تهران به دلیل آلودگی هوا و آموزش غیر حضوری از طریق شبکه شاد، امروز دانش آموزان حضوری به مدارس رفتند. تعطیلیهایی که با مخالفت جدی وزیر آموزان و پرورش همراه بود و نهایتا امروز مسئولین اعلام کردند که تغییر استانداردهای شاخص آلودگی هوا برای جلوگیری از تعطیلی مدارس به عنوان یک پیشنهاد در دولت مطرح شده است.
وزیران کشور و آموزش و پرورش امروز خبر از پبشنهاد تغییر در استانداردهای شاخص آلودگی هوا برای جلوگیری از تعطیلی مدارس دادند، پیشنهادی که سازمان محیط زیست به عنوان متولی و مجری قانون هوای پاک مطرح کرده است .
احمد وحیدی، وزیر کشور با بیان اینکه با کمک سازمان محیط زیست این پیشنهاد جدید را برای دولت تعیین کردیم، گفته است:« تعطیلی مدارس به خاطر رفع آلودگی نیست، بلکه بخاطر سلامتی فرزندانمان است. مصوبهای وجود دارد که در آن مشخص کرده در چه شاخصی از آلودگی، مدارس باید تعطیل باشند. گروههای اضطراری استانها براساس همین مصوبه ناچارند تصمیم به تعطیلی بگیرند.»
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش نیز در همین راستا اظهار کرده است:«اگر شاخصهای جهانی کیفیت هوا را ببینید، در کشورهای دیگر شاخص کمتر از ۳۰۰ باشد تعطیل نمیکنند، اما شاخص برای تعطیلی مدارس را برای ما روی ۱۵۰ بستند و تعطیلیها طوری بود که شبیه دوره کرونا شدیم؛ درحالی که شاخصهای آلایندگی ما زیر ۲۰۰ هستند. قرار است در جلسه آتی هیئت دولت پیشنهاد دهیم این شاخصهای مرتبط با کیفیت را به تعلیق در بیاورند.»
فارغ از اینکه تعطیلی مدارس و عقب افتادن آموزشها و روی آوردن به آموزش غیر حضوری بی شک در کیفیت تحصیلی دانش آموزان تاثیرگذار است و نمیتوان از آن چشم پوشی کرد اما حداقل انتظار مردم از مسئولان اقدام عاجل و اساسی در مقابله با منابع آلاینده هوا و بهبود کیفیت هوا است، در این شرایط پیشنهاد تغییر استانداردهای شاخص آلودگی هوا تا چه میزان در اصل قضیه و حل مشکل آلودگی هوا موثر است؟ کما اینکه تا ساعت ۱۲ امروز ۲۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران در شرایط «آلوده» و ۱۸ ایستگاه در وضعیت «قرمز» قرار داشتند و بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران نیز تا پنج روز آینده آلودگی هوا در این استان ادامه خواهد داشت.
پیشبینی هوای سرد و خشک تا پایان بهمن
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی ضمن ارائه گزارشی نسبت به میزان بارشها طی دی ماه با بیان اینکه این بارندگی در رفع خشکسالیهای عظیم کشور نقش پررنگی ندارد، اظهار کرد: تا نیمه اول بهمن و به احتمال قوی تا پایان آن بارشها کمتر از نرمال و بهطور نسبی زمستانی سرد و خشک مورد انتظار است.
احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا درباره میزان بارندگیها از ابتدای دی ماه اظهارکرد: از ابتدای زمستان سال جاری تاکنون متوسط بارشهای کشور ۴۲.۵ میلیمتر و میزان بارش متوسط بلند مدت ۳۱ میلیمتر بوده است بنابراین میزان بارش زمستان سال جاری از ابتدای دی ماه تا ۲ بهمن ماه جاری نسبت به بلندمدت حدود ۳۷ درصد بیش از نرمال است. از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱) تاکنون نیز متوسط بارش کشور۷۴ میلیمتر ثبت شده و بارش میانگین بلند مدت کشور در این بازه زمانی ۹۱ میلیمتر است بنابراین با حدود ۱۸ درصد کاهش بارندگی در سال آبی جاری مواجه هستیم.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
کشف بیش از ۱۰ میلیون ارز تقلبی و ۵۷ کارگاه جعل اسکناس
سخنگوی فراجا امروز در یک نشست خبری از کشف بیش از ۱۰ میلیون واحد انواع ارز تقلبی توسط پلیس امنیت اقتصادی خبر داده و این را هم گفت که پلیس در موضوع جعل اسکناس و ارز توانسته ۵۷ کارگاه جعل اسکناس و ارز را از ابتدای سال تاکنون شناسایی کند و ۱۷۰ نفر نیز در این خصوص دستگیر شدهاند.
سخنگوی فراجا همچنین از کشف حدود ۶۳۲ قطعه طلای تقلبی خبر داد
به گفته سردار مهدی حاجیان تا به امروز ۱۰ میلیون و ۸۰ هزار و ۳۰۰ واحد انواع ارز تقلبی توسط پلیس امنیت اقتصادی کشف شده است.
همچنین وی با اشاره به اقدامات پلیس فتا در مقابله با کلاهبرداری در حوزه کنکور و اشراف پلیس بر این حوزه، از شناسایی ۳۸۷ فقره تارنما و دستگیری افرادی در این رابطه خبر داده است.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
راهاندازی مرکز عملیات هوشمند اورژانس اجتماعی
محمدرضا حیدرهایی سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از برنامه این سازمان برای راهاندازی مرکز عملیات هوشمند اورژانس اجتماعی خبر داده و اظهار کرده است: از آنجایی که در حال حاضر اورژانسهای اجتماعی به صورت مستقل عمل و خدمات از طریق مرکز استان بین شهرستانهای مختلف توزیع میشود و هر خط شهرستانی در مرکز آن استان مستقر است، چندان نظارتی از طریق سیستمهای یکپارچه بر روی تعداد تماسها وجود ندارد تا به صورت برخط بر فعالیت کابینهای فعال و خودروهای مستقر در عملیات نظارت شود.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
آغاز اجرای آزمایشی «دوراپزشکی» در دو استان + جزییات
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ضمن تشریح جزئیات اجرای طرح دوراپزشکی در دو استان، گفته است: با این شیوه قرار است بیماری ابتدا توسط پزشک مرکز مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که لازم بود پزشک متخصص مشورت دهد، آنگاه از طریق دستگاههایی که در بستر الکترونیک در اختیار متخصصین قرار دارد، پزشک سطح یک با پزشک سطوح بالاتر به شکل برخط ارتباط گرفته و مشاوره لازم را دریافت کند.
به گفته وی، این کار از برنامههای آتی وزارت بهداشت است که فعلا به شکل پایلوت آن را اجرایی شده است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با بیان اینکه این طرح در مناطق صعبالعبور و نقاطی که فاصله زیادی با مراکز درمانی بزرگتر دارند اجرا میشود، گفته است: تجهیزات پزشکی که اکنون در قالب دوراپزشکی در اختیار همکاران ما قرار گرفته است دارای امکانات تشخیص طبی است که میتواند خدمات نوار قلب، اندازهگیری اکسیژن خون، قندخون، فشارخون و... را انجام دهد. همچنین امکان افتالموسکوپ، اتوسکوپ و تصویربرداری از ضایعات پوستی بیمار و یا سایر عوارض حادث شده هم وجود دارد.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
واریز مستمری فوقالعاده به حساب مددجویان زلزلهزده خوی
ئیس کمیته امداد از واریز یک ماه مستمری فوقالعاده به حساب مددجویان زلزلهزده در استان آذربایجان غربی خبر داد.
رئیس کمیته امداد همچنین با اشاره به اینکه ۱۰۱۲ خانوار تحت کمیته امداد در اثر زلزله آذربایجان غربی دچار آسیب شدهاند، اظهار کرد: برای پرداخت مستمری فوقالعاده به این مددجویان حدود هشت میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
نامهنگاری زاکانی برای جانمایی آرامستان جدید پایتخت
علیرضا زاکانی شهردار تهران در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در مورد سرانجام احداث آرامستان جدید پایتخت که گویا جانمایی شده و زمین آن نیز در اختیار یک نهاد است، گفته است: نامه نگاری انجام شده تا بتوانیم در مورد زمین جانمایی شده، تفاهم کنیم.
وی با بیان اینکه هم در شرق تهران و هم در غرب تهران زمین هایی برای این مهم (ساخت آرامستان جدید) جانمایی شده است، درمورد زمان تفاهم برای این جانمایی، افزود: ما در حال تفاهم هستیم و دعا کنید تا زودتر به تفاهم برسیم.