کد خبر : ۶۰,۹۳۹
۲۸ خرداد ۱۴۰۲ ۱۲:۰۸
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برای تحقق شعار "مهار تورم و رشد تولید" نیازمند یکسری سیاست ها و برنامه ها هستیم که یکی از مؤلفه‌های مهم آن مشارکت مردمی است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در نشست جامعه روحانیت مبارز استان که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی به میزبانی این سازمان و با حضور آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه و آیت الله سید علی اصغر دستغیب نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، افزود: مردمی‌سازی اقتصاد و جلب مشارکت مردمی نیازمند اعتمادسازی و امیدآفرینی است.
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: روحانیت به عنوان نخبگان جامعه به شمار می آید و نظرات شان برگرفته از افراد جامعه است و می تواند برای مسئولان راهگشا باشد.
 
دهقان پور با بیان اینکه در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز بر مردمی سازی اقتصاد تاکید شده است، گفت: از این رو باید با تبیین اقدامات و فعالیت ها در جامعه امید آفرینی کرد. در حال حاضر انتظارات بالاتر رفته و قطعا تنگناهایی وجود دارد و ما هم می پذیریم بنابراین در جامعه پیرامونی می بایست امیدآفرینی کرد.
 
وی یادآور شد: با همه ایراداتی که گرفته می شود در همه ابعاد پیشرفت‌هایی داریم که باید بازگو شود چراکه اگر مردم از اقدامات مؤثر آگاهی پیدا کنند اعتماد سازی نیز حاصل می شود.
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه جامعه روحانیت در امید آفرینی و اعتمادسازی در فضای جامعه بسیار اثر گذارند، گفت: امروزه گرانی هایی وجود دارد که نیازمند روشنگری است، در دنیا افزایش تورم غذا نسبت به سال میلادی قبل افزایش ۳۳ درصدی داشته، این در صورتی هست که متوسط تورم در کشورهای توسعه یافته نزدیک به ۹ درصد است.
 
در استان فارس پایداری در تولید را دنبال کنیم
 
دهقان پور با بیان اینکه بازار را به صورت دستوری نمی توان کنترل کرد، افزود: کنترل بازار باید با مشارکت مردم انجام شود و در این مسیر گام اول فراوانی کالاست و گام دوم دسترسی به آن که باید نگاه جامعی نیز در زمینه سلامت غذا داشته باشیم؛ در استان فارس به عنوان متولی تولید، پایداری تولید را دنبال می کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه تولید باید به نحوی برنامه ریزی شود تا عرضه و تقاضا متناسب باهم باشد، بیان کرد: بازار مثل ظروف مرتبط است، سیر صعودی قیمت ها در بازار تهران، افزایش قیمت در سایر شهرستان ها با بازه های زمانی متفاوت را به دنبال دارد.
 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در جامعه ما اسراف و تبذیر بالاست، تصریح کرد: باید به دنبال اصلاح الگوی مصرف باشیم، جامعه روحانیت در این خصوص کمک بسیار بزرگی می توانند داشته باشند.
 
دهقان پور با ابراز تاسف از اینکه در تصمیم گیری و تصمیم سازی ها بخش خصوصی کمتر دخالت داده می شود، گفت: به عبارت دیگر شاید این نقص وجود دارد که همه ذیربطان و ذی‌نفعان یک موضوع برای تصمیم گیری مشارکت ندارند.
 
در اجرای الگوی کشت عوامل بازدارنده نداریم
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اجرای الگوی کشت نیز گریزی زد و یادآور شد: در بحث الگوی کشت عوامل بازدارنده به هیچ وجه نداریم.
 
دهقان پور افزود: در بحث الگوی کشت ۲ رویکرد ایجابی و سلبی دنبال می شود، رویکرد ایجابی در حال تبیین است و اقدامات خوبی صورت گرفته است اما در بحث رویکرد سلبی ما دچار ضعف هستیم و ضعف ما هم نشأت گرفته از قوانین بالادستی است چرا که ابزارهای قانونی تنبیهی و تشویقی در اختیار جهاد کشاورزی نیست.
 
به گفته وی در الگوی کشت باید سیاست های جبرانی در نظر گرفته شود، به عنوان مثال وقتی کشاورز ما در کشت جایگزین با کشت معمول منطقه دچار ضرر و زیان می شود، خسارت وارده باید جبران شود.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید