امام جمعه گناوه گفت: عید قربان زیباترین نمونه تعبد و بندگی انسان در برابر خدا و عید ایثار، فداکاری و از همه چیز در راه خدا گذشتن است.
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی صبح پنج شنبه در خطبههای نماز عید قربان در مصلی جمعه گناوه اظهار داشت: عید سعید قربان، از بزرگترین اعیاد الهی در دین مبین اسلام و قربانگاه نفس و مجالی برای رسیدن به شرافت و بندگی خدا است.
امام جمعه گناوه افزود: در این روز ۲ پیامبر بزرگ الهی، حضرت ابراهیم و اسماعیل (ع)، امر خداوند را اطاعت کردند و در مسلخ گاه بندگی بار دیگر راه را به مؤمنان نشان دادند.
وی گفت: عید بزرگ قربان روزی بزرگ و جلوه گاه تعبد و تسلیم ابراهیمیان در برابر خداوند و فصل قربانی کردن عزیزترین عزیزان در راه الهی است.
امام جمعه گناوه بیان کرد: عید قربان زیباترین نمونه تعبد و بندگی انسان در برابر خدا و عید ایثار، فداکاری و از همه چیز در راه خدا گذشتن است.
وی با اشاره به آغاز دهه امامت و ولایت گفت: این ایام، ایام شادی اهل بیت (ع) و فضیلت باران امیرالمومنین علی (ع) است و به این مناسبت برنامههای متنوع و مختلفی در شهرستان تدارک دیده شده است که باید با حضور خود آنها را هرچه باعظمت و شکوه تر برگزار کنیم.
پیام رهبری، منشوری برای همه امتهای اسلامی
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به مناسبت ایام حج گفت: پیام مقام معظم رهبری به مناسبت ایام حج منشوری برای همه امتهای اسلامی است.
اما جمعه گناوه بیان کرد: یکی از محورهای مهم پیام مقام معظم رهبری اشاره به نظم جدید جهانی که در این نظم نوین جهانی هیچ راهی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا وجود ندارد.
وی گفت: امروز فریضه عظیم حج میتواند تمام توطئههای مستکبران و کسانی که در حال تلاش برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان هستند را خنثی و نقش بر آب کند.
حج، نماد وحدت امت اسلامی
حجت الاسلام رکنی حسینی با بیان اینکه حج، نماد وحدت امت اسلامی است، خاطرنشان کرد: یکی از محورهای اصلی پیام مقام معظم رهبری به مناسبت حج، وحدت و معنویت است.
وی با بیان اینکه امروز شاهد افزایش وحدت بین مسلمانان و کشورهای اسلامی هستیم، گفت: وحدت بین مسلمانان و کشورهای اسلامی به معنای آن است که نقشههای طراحی شده دشمنان نتواند آنها را با همه نژادها، زبانها و ملیتها و فرهنگهای متنوع در جهان اسلام در برابر هم قرار دهد.
امام جمعه گناوه گفت: امروز معنویت به معنای ارتقا اخلاق دینی است.
نماز عید قربان دو رکعت دارد و مانند نماز عید سعید فطر خوانده میشود و وقت آن از اوّل آفتاب روز عید تا ظهر است و در زمان حضور امام (ع) یا نایب خاصّ او، واجب است، امّا در این عصر (عصر غیبت)، مستحبّ است.
نمازگزار در رکعت اول این نماز، بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود و دو سجده به جا آورد و برخیزد و در رکعت دوم، چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
امروز همزمان با عید سعید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمانان، مردم در مناطق مختلف با برپایی مراسم جشن در مساجد، حسینیهها و مکانهای متبرک این عید را گرامی میدارند.
برخی از افراد به ویژه کسانی که در سالهای گذشته به حج تمتع مشرف شدهاند، سنت قربانی کردن را برگزار میکنند و با ذبح دام و توزیع گوشت آن میان نیازمندان، عید قربان را پاس میدارند