مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: با توجه به شرایط محیطی در فصل تابستان کارفرمایان ساعات کار کارگران را تغییر دهند.
مصدق کشاورزی سه شنبه شب در حاشیه نشست کارگروه ایمنی ساختمان اظهار داشت: یکی از عوامل زیان آور محیط کار که باعث اختلال در سطح سلامت جسمانی افراد در کوتاه مدت و بلند مدت میشود عوامل فیزیکی در محیط کار است که یکی از شاخصههای آن گرمای محیط کار است.
وی ادامه داد: با توجه به فصول سال منابع ایجاد استرسهای گرمایی مشخص خواهند شد و در فصل گرم سال نیز سیستمهای کنترلی از قبیل وسایل خنک کننده (کولر، پنکه و …)، سایبان، شیلدهای محافظ، هواکشها و… از جمله تجهیزات کنترلی با توجه به نوع استرس است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر تصریح کرد: هوای محیط کار باید به نحوی که از هر لحاظ قابل تحمل باشد و میزان لباسی که فرد می پوشد باید متناسب با نوع فعالیتی که فرد در محیط انجام میدهد باشد.
کشاورزی به کارفرمایان توصیه کرد: ضمن رعایت آئین نامه حفاظت فنی و بهداشت عمومی کارگاهها با تغییر ساعات و شرایط کار و انجام کار در ساعاتی که از نظر شرایط محیطی و آب هوایی مناسبتر است، فعالیت کنند.
وی بیان کرد: بر اساس مواد ۹۱ و ۹۵ قانون کار جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای مقررات و آئین نامههای ایمنی و حفاظتی بر عهده کارفرمایان بوده لذا هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور در قوانین و مقررات کار و دستورالعملهای تبعی حادثهای رخ دهد شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در قانون میبایست پاسخگو باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر اظهار داشت: گرما در محیط کار میتواند منجر به بی علاقگی به کار، غیبت از کار، کاهش بازده کلی کار و نقص در بهبود کار شود.
وی یادآور شد: محیط کار گرم سبب بروز بیماریها و عوارضی در کارگر میشود و موارد مذکور کافی است تا احتمال حادثه در محیطهای کاری را بالا برده و برای فرد یا سایرین خطرآفرین باشد.
کشاورزی بیان کرد: کارفرمایان نهایت همکاری و رعایت حال کارگران در شرایط محیطی موصوف داشته باشند.