کد خبر : ۶۲,۶۸۹
۱۶ مرداد ۱۴۰۲ ۱۳:۲۴
جمعیت آهوها در جزیره خارگ ۵ درصد افزایش یافت
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: جمعیت آهوها جزیره خارگ نسبت به سال گذشته افزایش حدود پنج درصدی را داشته است.
عبدالرحمن مرادزاده  در جمع خبرنگاران از انجام عملیات آماربرداری از آهوها در جزایر خارگ و خارکو خبر داد و اظهار داشت: کارشناسان بخش‌های فنی مرتبط با حیات وحش محیط زیست، مأموران اجرایی و نماینده ای از اداره کل دامپزشکی و همیاران محیط زیست در این برنامه شرکت داشتند.
 
وی اضافه کرد: این آماربرداری در راستای برآورد آخرین تغییرات جمعیتی آهوها در جزیره پس از پایان زادآوری بهاره در سال کنونی بوده است که نتایج حاصل نشاندهنده افزایش جمعیتی این آهوها به بیش از هزار و ۲۰۰ رأس در جزیره خارگ و ۱۸۰ رأس در جزیره خارکو است.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر خاطرنشان کرد: جمعیت آهوها در جزیره خارگ نسبت به سال گذشته افزایش حدود پنج درصدی را داشته است.
 
وی افزود: قدمت حضور آهوها در این منطقه به چند دهه قبل بر می‌گردد و خوشبختانه با توجه به شرایط مناسب زیستگاهی و همیاری مردم دوستدار محیط زیست، جمعیت آهوها در خارگ در سال‌های گذشته روندی رو به رشد داشته است که نشانگر همراهی مردم فهیم این جزیره در حفاظت از تنوع زیستی ارزشمند این جزیره استراتژیک از نظر اقتصادی، اجتماعی و امنیتی است.
 
مرادزاده اضافه کرد: با توجه به توسعه صنعت در دهه‌های گذشته و ظرفیت محدود جزیره برای زیست این پستاندار شاخص، ادامه این روند شرایط زیستی آنها را با مخاطرات زیادی رو برو می‌کند.
 
وی تاکید کرد: از این رو در این مسیر نیز استمرار همراهی و مشارکت همه ارگان‌ها و مردم دوستدار محیط زیست در خارگ برای مساعدت به این اداره کل در مدیریت بهتر این گونه مهم ضروری است و انتظار می‌رود با پشتیبانی همه ذی‌نفعان، شرایط زیستی این گونه جانوری زیبا و ارزشمند در جزیره خارک ارتقا یابد.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: در کنار فعالیت‌های صنعتی و نظامی در داخل و پیرامون این مناطق، پاسداری از این مواهب طبیعی و ذخایر ژنتیکی کشور و استان بوشهر بیش از پیش احساس می‌شود.
 
پناهگاه حیات وحش خارگ در شهرستان بوشهر یکی از مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر است که گونه حمایت شده آهو شاخص‌ترین گونه حیات وحش آن است.
 
همچنین در مجاورت آن اثر طبیعی ملی خارکو قرار دارد که از جزایر غیر مسکونی و بکر تر استان بوده و به واسطه توده‌های مرجانی در اطراف جزیره، وجود ساحل مناسب جهت تخم‌گذاری لاکپشتان در معرض انقراض نوک عقابی و سبز و جوجه آوری یکسری از پرستوهای دریایی اهمیت بالایی دارد.
 
در این میان وجود جمعیت آهو در جزیره خارکو نیز قابلیت‌های زیست محیطی این منطقه تحت مدیریت را بالاتر برده است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید