کد خبر : ۶,۴۲۴
۴ تیر ۱۳۹۹ ۱۸:۲۹
صادارت ماهی و گرانی آن در گناوه
خارگ نیوز: با از سرگیری صادرات ماهی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس این آبزی دوباره در بازاز گناوه کمیاب و گران شده‌است.
به گزارش خارگ نیوز؛ ماهی در بازار بندرگناوه پس از ممنوعیت ورود شناورهای صیادی ایرانی به کشور کویت بدلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در آن کشور، زیاد و ارزان شده بود اما  بازگشایی مسیرهای دریایی و از سرگیری صادرات این آبزی دوباره دست ساحل نشینان این منطقه به غذای اصلی شان کوتاه شده‌است.
 
شیوع ویروس کرونا در کنار خطرات و آسیب هایی که به جان و اقتصاد مردم این دیار وارد کرد ولی با بسته شدن دروازه ورودی کشورهای حاشیه خلیج فارس روی شناورهای صیادی ایرانی برای پیشگیری از شیوع این بیماری مزایایی از جمله ارزانی ماهی برای ساحل نشینان این منطقه بدنبال داشت.
 
در روزهای اخیر انواع گونه‌های ماهی مرغوب و موردپسند مردم از جمله ماهی شیر کمیاب و قیمت آنها بین ۲۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته است.
 
نرخ ماهی که در این بندر تا قبل از شیوع ویروس کرونا، رشد فزاینده و چند برابری داشت و باعث شده بود که بیشتر مردم توانایی خرید این آبزی را نداشته باشند، با ورود کرونا   بستن مرزهای دریایی کشور با کاهش چشمگیری مواجه و در سفره غذایی مردم وارد شد اما دیری نپایید با بازگشت به حالت قبل  از شیوع کرونا افزایش چشمگیری یافت.
 
 هامور و شیر از عمده ماهی های مرغوب و باکیفیتی است که در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مشتریان زیادی دارد.
 
قیمت یک کیلوگرم ماهی هامور با ممنوعیت تردد شناورهای صیادی به این کشورها، برحسب وزن به قیمت  ۴۵۰ هزار تا ۶۰۰ ریال در بازار ماهی فروشان گناوه به فروش می‌رسید که هم اینک به دلیل  بازگشایی مرزهای دریایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریال رسیده است.
 
ماهی شیر نیز همانند ماهی ماهور هم اینک به بالای یک میلیون ریال رسیده‌است درحالیکه قیمت آن قبل از صادرات حدود ۶۰۰ هزارریال بود.
 
دیگر ماهی‌های باکیفیت در این منطقه که مشتریان زیادی دارد  شوریده، سنگ‌سر، سرخو و سبیتی است که  قیمت آنها گران و  ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته‌است.
 
سود گرانی ماهی تنها به جیب دلالان داخلی و بین‌المللی خواهد رفت و درصد بسیار پایینی از صیادان نفع می‌برند و ازسویی از  سفره مردم این آبزی مغذی برچیده خواهدشد.
 
انتظار می‌رود در شرایط فعلی که کرونا کشور را دربر گرفته و مردم  احتیاج به موادغذایی سالم و مقوی دارند مقابله با گرانی ماهی و جلوگیری از صادرات این آبزی مورد توجه مسئولان قرار گیرد و دستگاه‌های متولی قیمت‌گذاری با حساسیت ویژه جلوی افزایش قیمت افسار گسیخته آن را در شهرستان بگیرند تا به قیمت عادلانه که هم مردم و هم صیادان  متضرر نشوند، برسد.
 
مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه با تایید افزایش قیمت ماهی در بازار ماهی فروشان این بندر گفت: در افزایش قیمت ماهی چند عامل دخیل بوده که صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس، وضعیت آب و هوایی و گرمای منطقه و صید ترال از عمده آن است.
 
عبدالله بویراتی افزود: ممنوعیت ورود ماهی صادراتی ایران به کشورهای حوزه عرب خلیج فارس مدتی بر  کاهش قیمت این آبزی اثر گذاشت و در بازار ماهی فروشان براساس نوع آن بین ۲۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافت.
 
وی اظهارداشت: این تعاونی نقشی در تعیین نرخ ماهی ندارد و باید دستگاه‌های متولی نظارتی بر بازار جلوی گرانی را بگیرند.
 
وی یادآورشد: ۱۳۰ قایق و ۱۸ شناور در این شهرستان به صیادی مشغول هستند.
کلیدواژه ها: ماهی فروشی 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید