کد خبر : ۶۴,۷۲۴
۲ مهر ۱۴۰۲ ۰۶:۵۰
به گزارش خارگ نیوز، از شهریورماه ۱۳۵۹ تحرکات و زمزمه‌هایی مبنی بر بروز ناامنی در مناطق مرزی کشور با عراق وجود داشت تا اینکه در ۳۱ شهریورماه همان سال این تحرکات به آغاز جنگی نابرابر و تحمیلی از سوی رژیم حزب بعث عراق علیه کشورمان تبدیل شد.
 
مسئولان آموزش و پرورش آبادان در دوم مهرماه سال ۵۹ تصمیم گرفتند تا در جلسه‌ای به تعیین تکلیف موضوع شروع و یا اعلام تعطیلی سال تحصیلی برای دانش آموزان بپردازند، جلسه در محل اداره آموزش و پرورش آبادان و با حضور ۲۵ نفر از کارکنان این اداره از جمله رئیس وقت آموزش و پرورش شهید «صمد صالحی» برگزار شد.
 
هنوز دقایقی از شروع جلسه نگذشته بود که هواپیماهای جنگنده عراقی بر فراز آسمان پدیدار شدند و بخش‌هایی از شهر را بمباران کردند، در آن لحظات تنها چیزی که به گوش می‌رسید و دیده می‌شد صدای الله اکبر مردمی بود که به سمت این اداره می‌رفتند و پرونده‌هایی که در هوا پخش شده بود.
 
در آماده‌باش قرمز دوم مهرماه ۱۳۵۹ در ساعت ۱۱ و ۳۴ دقیقه صبح، جز دود ناشی از بمباران و بوی باروت و خون این شهدای گرانقدر فرهنگی چیزی دیده و به مشام نمی‌رسید، این نخستین کشتار گروهی از شهدای کشورمان در جنگ تحمیلی بود که مردم را سراسیمه، نگران و هراسان به سوی خود کشانده بود تا شاید بتوانند حتی با دست خالی یاری‌رسان جان این افراد باشند.

 

در سال‌های گذشته یادواره شهدای فرهنگی دوم مهر آبادان با اجرای برنامه‌های متنوعی برگزار می‌شد، رونمایی از کتیبه کاشی کاری شده ویژه شهدای آموزش و پرورش با عکسی از شهید صمد صالحی رئیس اداره آموزش و پرورش وقت به عنوان شهید محوری در وسط و ۲۴ شهید دیگر آموزش و پرورش در اطراف و توضیحات حکاکی شده مربوط به شهدای مذکور و چاپ و رونمایی از تمبر یاد بود شهدای فرهنگی از جمله برنامه‌های شاخص این یادواره‌ها بوده است.

 

در آن دوران خیل عظیمی از دانش آموزان قلم را بر زمین گذاشتند و برای دفاع از کیان ایران اسلامی فوج فوج راهی جبهه‌ها شدند که وجود بیش از ۳۰ هزار شهید دانش‌آموز برای دفاع مقدس از نظام و انقلاب خود گواه این کلام است.

 

در برخی از شهرهای کشور مدارسی بودند که به صورت ۱۰۰ درصد تعطیل و تمام دانش‌آموزانش به جبهه عزیمت می‌کردند، اما در فضای امروزی که از آن به عنوان فضای جنگ نرم و عملیات روانی نام برده می‌شود، قلم‌ها همگام با تقویت بنیه دفاعی کشور حرکت می‌کنند که وظیفه آموزش و پرورش نیز ایجاد بسترهای مناسب برای پیشرفت و فتح قله‌های علمی دانش آموزان است.

 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید