کد خبر : ۷۱,۵۹۲
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۰۸:۲۰
امام جمعه ساوه گفت: مسیر جهاد تبیین از ترویج فرهنگ رضوی می‌گذرد.
حجت‌الاسلام جعفر رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دهه کرامت بهترین زمان برای سیر و سلوک و دهه مشق کرامت است، اظهار کرد: انسان اگر کریمانه زندگی کند تمام ایام سال تمرین کرامت می‌کند، اما دهه کرامت یادآور ساختار خلقت انسان است چراکه خدای تعالی انسان را کریمانه خلق کرد تا با کرامت زندگی کند.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین آموزه‌های حضرات معصومین، حول محور مفهوم متعالی کرامت است، افزود: در آموزه‌های دینی تاکید شده است که انسان همواره در تحصیل کرامت‌ها رقابت کند و در درس کرامت از دیگران پیشی بگیرد.
 
وی در ادامه به مصادیق کرامت اشاره کرد و گفت: اخلاق‌مداری و تقوا پیشه کردن از مهمترین مصادیق کرامت است. انسان کریم کسی است که بین خود و گناه و غیر خدایی شدن فاصله بیندازد.
 
امام جمعه ساوه میزان پیوند با اهل بیت علیهم السلام را معیار کرامت دانست و افزود:  زندگی انسان کریم باید رنگ و بوی اهل بیت علیهم السلام به خود بگیرد. هنگامی که انسان خود را در مسیر اطاعت خدا به کار گرفت، خود را کریم کرده و اگر خود را در مسیر گناه و تخلف از دستورات الهی قرار دهد، به خود اهانت کرده‌ است.
 
وی تصریح کرد: حقیقت کرامت این است که انسان هوای نفس خود را نگه دارد و آن را از آنچه حرام است، مهار کند زیرا مهار جان خویش از بدی‌ها، حقیقت کرامت و بزرگواری است.
 
حجت‌الاسلام رحیمی با بیان اینکه بزرگواری آدمی، به دین اوست و اسلام، فراهم‌کننده کرامت جامعه است، به رفتارهای اخلاقی کرامت‌ساز اشاره کرد و گفت: خوش خلقی، غلبه بر خشم و چشم پوشی از خطاهای دیگران از دیگر مصادیق انسان با کرامت است. رفتار خوش و دوری از کارهای پست و فرومایه، از نشانه‌های کرامت است.
 
وی همچنین پرهیز از حسادت، ذلت‌ناپذیری، راستگویی، وفای به عهد حفظ زبان را از دیگر مصادیق انسان با کرامت دانست و گفت: انسان با کرامت کسی است که حافظ و مالک زبان و صاحب بذل، بخشش و احسان باشد.
 
امام جمعه ساوه در ادامه با بیان اینکه امام رضا علیه السلام مصداق بارز انسان با کرامت است، گفت: وجود حرم امام رضا(ع) در ایران مایه برکت و عامل امنیت در ایران است.
 
وی بیان کرد: اباصلت هروی، یکی از خادمان افتخاری حضرت، مردی ثروتمند بود ولی چنان مجذوب اخلاق و منش حضرت امام رضا(ع) شد که تمام ثروتش را وقف نشر معارف ایشان کرد. وی از سرمایه اش خرج می کرد و معارف الهی را تبلیغ می کرد، به ویژه در جاهایی که مخالفان حضرت در آن قرار داشتند و بالاخص در نیشابور که مخالفان حضرت در آنجا سکنی گزیده بودند.
 
امام جمعه ساوه با بیان اینکه وجود مقدس امام رضا علیه السلام پرچمدار جهاد تبیین و معرفت‌افزایی برای ملت ایران است، گفت: مسیر جهاد تبیین از ترویج فرهنگ رضوی می‌گذرد و عمل به سیره آن امام همام راهبردی موثر برای عمل در مسیر جهاد تبیین است.
 
انتهای پیام
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید