کد خبر : ۷۴,۹۹۱
۲۵ مهر ۱۴۰۳ ۱۹:۴۰
رئیس پارک علم و فناوری سلامت استان از تولید و تجاری‌سازی دو داروی خارپاشنه و هلیکوباکتری در دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر داد. 3
دکتر میثم سلیمانی‌بدیع در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری سلامت از دو سال گذشته راه‌اندازی و شروع به کار کرده است، اظهار کرد: این مجموعه در کنار راه‌اندازی مرکز نوآوری دانشگاه افق روشنی در حوزه زیست‌بوم فناوری فراهم کرده است که باید برون‌داد آن رفع نیاز جامعه و کمک به پویایی اقتصاد باشد. 
 
وی تشریح کرد: در این دوره مدیریتی توجه ویژه‌ای به حوزه فناوری صورت گرفت و بر این اساس زیرساخت‌ها و چارچوب‌های مهم و مؤثری در حوزه فناوری فراهم شد که علاوه بر راه‌اندازی مرکز نوآوری و تأسیس پارک علم و فناوری سلامت می‌توان به ایجاد سرفصلی به عنوان پایان نامه فناورانه اشاره کرد که با این راهکار، دیگر خروجی پایان نامه تنها منحصر در مقاله و پژوهش نیست بلکه محصول فناورانه ثمره تلاش علمی دانشجو خواهد بود. 
 
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دانشگاه‌های نسل اول و دوم بر مبنای تولید دانش متمرکز و فعال بودند، دانشگاه‌های نسل سوم بر محور خلق ارزش کار و فعالیت دارند اما دانشگاه‌های نسل چهارم از فضای دانشگاهی عبور کرده و باید پاسخگوی نیاز جامعه باشند و در تبدیل دانش به محصول همت گمارند و در اقتصاد اثرگذار باشند، از این رو ورود دانشگاه به حوزه فناوری بسیار حائز اهمیت است. 
 
وی با بیان اینکه در پاسخگویی به نیاز جامعه و مسئولیت اجتماعی دانشگاه، رویکرد فناورانه محوری مهم و اساسی به شمار می‌رود عنوان کرد: فناوری تنها ابزار قدرت و رکن مؤثر دیپلماسی است بنابراین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورمحور نه تنها در اقتصاد جامعه بلکه در روابط بین‌المللی اثرگذار است. 
 
افزایش دو برابری تعداد واحدها و شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری
 
دکتر سلیمانی بدیع در ادامه خاطرنشان کرد: نوشتن دستورالعمل مستقل برای طرح‌های فناورانه یکی دیگر از اقدامات مهمی است که دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای حمایت و توسعه فناوری در راستای پاسخگویی اجتماعی محقق کرده است و بر این مبنا طرح‌های فناوری در شورای فناوری بررسی شده و مورد توجه اعضای هیئت علمی قرار می‌گیرد تا برون‌داد طرح‌های فناورانه ملموس و قابل ارزیابی باشد. 
 
وی همچنین به افزایش تعداد واحدها و شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری از ۳۶ واحد به ۷۲ واحد اشاره کرد و افزود: در سه سال گذشته تعداد محصولات تولیدی از ۵۵ محصول به ۱۰۸ محصول افزایش داشته است و ثبت اختراعات این دانشگاه از ۷۴ مورد به ۱۰۱ ثبت اختراع ارتقا یافته است. 
 
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه از دیگر اقدامات ارزشمند دانشگاه در این دوره، افزایش سهام دانشگاه از پنج میلیارد ریال به ۲۰ میلیارد ریال در صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در راستای ارائه تسهیلات به شرکت‌های فناوری است، تصریح کرد: شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری در حوزه‌های مختلفی از جمله محصولات غذایی، تشخیص بیماری‌ها، آرایشی بهداشتی و ... فعالیت دارند که می‌توانند از حمایت‌های متنوعی در دانشگاه بهره‌مند شوند. 
 
وی یادآور شد: از مجموع شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری شش شرکت دانش بنیان دانشگاه در محورهای مختلف حوزه سلامت فعالیت می‌کنند که یکی از آنها در تولید دارو فعال است و موفق به تولید و تجاری‌سازی نخستین داروی خارپاشنه در کشور و قطره خوراکی پروپلیس برای درمان عفونت معده شده‌اند. 
 
دکتر سلیمانی بدیع در ادامه اظهار کرد: طی سال‌های اخیر بیش از هفت میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های فناور ارائه شده و کارگاه‌های آموزشی مختلفی در راستای آشنایی شرکت‌های فناور با مباحث رگولاری، مالیات شرکت‌ها، نحوه اخذ مجوز محصولات فناورانه و ... برگزار شده و حتی برای دانشجویان دانشگاه در در این خصوص اردوی راهیان پیشرفت برگزار شده است. 
 
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های متنوع و متعدد در زیست‌بوم فناوری دانشگاه، تصریح کرد: همه این اقدامات در وهله نخست با هدف توسعه زیرساخت‌های فناورانه و در گام بعدی با رویکرد اشاعه فرهنگ فناوری در دانشگاه انجام شده تا در گذار از نسل سوم به نسل‌های چهارم و پنجم و پاسخگویی اجتماعی موفق‌تر عمل کنیم.
 
انتهای پیام
 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید