کد خبر : ۷۵,۲۸۶
۱۶ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۱۷
عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه به بیان راهکارها و توصیه‌هایی برای انجام تمرینات ورزشی در هوای سرد پاییزی و زمستانی پرداخت.
رستگار حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر لزوم تنظیم برنامه تمرینی ورزشکاران باتوجه به تغییر فصل، اظهارکرد: با کاهش نور روز و تغییر دما، ممکن است لازم باشد ورزشکاران زمان تمرینات خود را تغییر دهند، چرا که تمرین در ساعات گرم‌تر روز می‌تواند راحت‌تر باشد.
 
وی افزود: با تغییر فصل، ورزشکاران می‌توانند تمرینات خود را متنوع‌تر کنند. برای نمونه از تمرینات داخل سالن استفاده کرده و یا فعالیت‌های جدیدی مانند پیاده‌روی در طبیعت یا دوچرخه‌سواری را امتحان کنند.
 
این دکترای فیزیولوژی ورزشی با بیان اینکه پوشش ورزشکاران در این فصل باید متناسب با شرایط آب و هوایی باشد، تصریح کرد:  استفاده از لباس‌های لایه‌ای به ورزشکاران کمک می‌کند تا در صورت گرم شدن یا سرد شدن هوا، راحت‌تر دمای بدن خود را تنظیم کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: زمانی که هوا سرد می‌شود، استفاده از جوراب‌های گرم و کفش‌های مناسب برای جلوگیری از سرمازدگی و لغزش پا ضروری است.
 
حسینی بااشاره به تغییراتی که در تغذیه ورزشکاران با شروع فصل ایجاد می‌شود، گفت: با تغییر فصل، ممکن است نیازهای تغذیه‌ای ورزشکاران نیز تغییر کند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات فصل می‌تواند به حفظ انرژی و سلامت آنها کمک کند.
 
وی تاکید کرد: هرچند که ورزشکاران در این فصل ممکن است حین انجام تمرینات ورزشی، احساس تشنگی کمتری نسبت به سایر فصول سال داشته باشند، اما باید توجه کرد که بدن به آب نیاز دارد و باید حین تمرین به مقدار کافی آب بنوشند. 
 
عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: همچنین در فصول سرد، گرم کردن قبل از تمرین و سرد کردن بعد از آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند تا از آسیب‌دیدگی جلوگیری شود. بعلاوه باید با توجه به تغییرات آب و هوایی، ورزشکاران به بدن خود زمان کافی برای استراحت و بازیابی بدهند.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر ورزشکاران در این فصل در فضای باز تمرین می‌کنند، باید توجه داشته باشند که در روزهای بارانی و برفی روی سطحی که در آن تمرین ورزشی دارند، لغزنده نباشد، چراکه احتمال وقوع آسیب دیدگی برای  آنها بالا می‌رود. 
 
حسینی افزود: همچنین درصورتی که ورزشکاران حین انجام تمرین، در بدن خود احساس درد یا ناراحتی کردند، به ندای بدن خود گوش کنند و از ادامه تمرین دست کشیده و استراحت کنند. 
 
وی در ادامه توصیه‌هایی نیز برای ورزشکاران مبتدی که به شکل همگانی و به منظور سلامت بدن ورزش می‌کنند داشت و گفت: پیاده روی و دویدن آرام، دوچرخه سواری، ورزش‌های داخل سالن مانند یوگا، پیلاتس و کلاس‌های گروهی، شنا و نیز تمرینات قدرتی با وزن بدن مانند اجرای صحیح حرکات شنا، اسکوات، پلانک در خانه یا سالن از جمله مهمترین ورزش‌هایی است که این دسته از افراد می‌توانند در این فصل از سال انجام دهند. 
 
این دکترای فیزیولوژی ورزشی یادآورشد: پیاده‌روی و دویدن آرام از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین ورزش‌ها هستند که به راحتی می‌توان آن‌ها را در فضای باز یا در سالن‌های ورزشی انجام داد که البته باید برای انجام آن از کفش‌های مناسب و لباس‌های گرم و لایه‌ای استفاده کرد. 
 
وی اضافه کرد: دوچرخه‌سواری نیز یک ورزش عالی برای تقویت قلب و عروق است و می‌تواند در فضای باز یا با استفاده از دوچرخه‌های ثابت انجام شود.
 
حسینی تاکید کرد: شنا هم یک ورزش کم‌فشار است که برای تقویت عضلات و بهبود استقامت بسیار مناسب است و ورزشکاران مبتدی در فصل سرد سال می‌توانند این ورزش را در استخرهای سرپوشیده با دمای مناسب آن انجام دهند. 
 
وی در ادامه با بیان اینکه ورزشکاران مبتدی باید برای تمرینات خود نکات مهمی مهمی مانند شروع آرام تمرینات، گرم کردن و سرد کردن، هیدراتاسیون(نوشیدن آب حین تمرین)، تغذیه مناسب، گوش دادن به ندای بدن، تنوع در تمرینات و ... را مورد توجه جدی قرار دهند، عنوان کرد: این دسته از ورزشکاران باید تمرینات خود را ابتدا به شکل آرام و در مدت کمتری آغاز کنند و به تدریج شدت و مدت آن را افزایش دهند. برای نمونه در شروع کار ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تمرین داشته باشند و به تدریج شدت و مدت آن را افزایش دهند تا به ۳۰ دقیقه برسد. 
 
عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: قبل از هر تمرین باید حدود پنج تا ۱۰ دقیقه تمرینات گرم کردن و پس از انجام ورزش هم به همین میزان سرد کردن بدن را داشته باشیم تا بدن دچار  آسیب دیدگی نشود. 
 
وی در ادامه در خصوص بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی در فصل سرد سال نیز گفت: این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن می‌توان به شرایط آب و هوایی، برنامه روزانه و ترجیحات شخصی اشاره کرد. 
 
حسینی با بیان اینکه ورزش کردن در هر ساعت از روز می‌تواند مزایای خاص خود را داشته باشد، عنوان کرد: برای نمونه در هنگام صبح هوا خنک‌تر است و آرامش صبحگاهی و هوای تازه را می‌توان استشمام کرد، از طرفی ورزش در این ساعت از روز می‌تواند به افزایش انرژی و بهبود خلق و خوی فرد در طول روز نیز کمک کند. البته تاکید می‌شود که پیش از انجام ورزش در هنگام صبح، به دلیل برودت هوا و پایین بودن دمای بدن باید حتما فرآیند گرم کردن بدن به صوت کامل انجام شود. 
 
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه دما در زمان ظهر معمولاً بالاتر از صبح است، بنابراین زمان مناسبی برای ورزش در فضای باز محسوب می‌شود. بعلاوه بدن در این زمان به صورت طبیعی از نظر فیزیکی آماده‌تر است و ممکن است عملکرد بهتری داشته باشد.
 
این دکترای فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: ورزش در هنگام عصر برای افرادی که در طول روز مشغول به کار هستند، زمان مناسبی به شمار می‌رود. فرد می‌تواند بعد از یک روز کاری با انجام ورزش به کاهش استرس و بهبود خواب خود کمک کند. البته در زمان نزدیک به خواب از انجام تمرینات سنگین باید به شدت خودداری کرد. 
 
حسینی تاکید کرد: بهترین زمان برای ورزش در نهایت به احساس خود ورزشکاران بستگی دارد. اگر صبح‌ها انرژی بیشتری داشته باشند، ورزش در صبح مناسب‌تر است. اگر بعدازظهر یا شب احساس بهتری دارند، آن زمان را  می‌توانند انتخاب کنند.
 
وی گفت: به همه ورزشکاران توصیه می‌شود که در روزهای خیلی سرد و بارانی از ورزش کردن در فضای باز خودداری کنند و تمرینات خود را بیشتر در داخل سالن انجام دهند. 
 
انتهای پیام 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید