معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قانون جهش تولید یکی از مترقیترین قوانین کشور است که فرصتهای چشمگیری در حوزههای مختلف ایجاد کرده است.
محسن تفقدی ، شامگاه ۱۶ آبان در همایش روز جهانی غذا و تجلیل از واحدهای برتر مواد غذایی و بهداشتی، ضمن تاکید بر اجرای قانون جهش تولید و بهرهگیری از ظرفیتهای مالیاتی برای توسعه همکاریهای صنعتی و دانشگاهی در خراسان به اهمیت اجرای قانون جهش تولید مصوب سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد این قانون را یکی از مترقیترین قوانین کشور دانست که فرصتهای چشمگیری در حوزههای مختلف ایجاد کرده است.
تفقدی تاکید کرد: یکی از ظرفیتهای مهم این قانون، امکان استفاده از مالیات صنایع برای فعالیتهای تحقیق و توسعه با همکاری دانشگاهها و پارکهای فناوری است.
وی ادامه داد: به کمک این قانون، صنایع میتوانند از مالیاتهای قطعی شده خود برای سرمایهگذاری در فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهی استفاده کنند و حتی واحدهای تحقیق و توسعه خود را در دانشگاهها ایجاد و تجهیز کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به معرفی پارک علم و فناوری سلامت خراسان به عنوان دومین پارک تخصصی استان پرداخت و افزود: پارک علم و فناوری سلامت در حوزههای دارویی، تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت فعالیت دارد.
وی بیان کرد: صنایع میتوانند با سرمایهگذاری مالیاتی در این پارک، به توسعه محصولات خود در فصل مشترک غذا و دارو بپردازند. این همکاریها نه تنها به نفع صنایع و دانشگاهها است، بلکه میتواند به توسعه زمینههای جدید علم و فناوری در استان نیز کمک کند.
صنعت غذا در ایران سودآور نیست
بنیانگذار خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: تولید در شرایط تحریمها، موانع بخشنامهای از یک سو و از دیگر سو با توجه به اینکه بانکها صنایع را تحریم کرده بسیار سخت است و فعالیت جهادگران راه توسعه اقتصادی دست مریزاد دارد.
قانون جهش تولید از مترقیترین قوانین کشور است
محسن شرکا ادامه داد: برخلاف سایر کشورها صنعت غذا در کشور ما سودآور نیست و زنجیره تولید از مزرعه تا مصرف کننده با توجه به کمترین امکانات مسئولیت سنگینی بر دوش دارند .
شرکا اظهار کرد: برنج قوت اصلی کشور ماست اما امروز مصرف برنج در کشور ما کاهش یافته، همچنین میانگین مصرف سالانه لبنیات در کشور ما برای هر نفر ۷۰ کیلوگرم است که این از میانگین جهانی پایین تر بوده و علت آن این است که قدرت خرید مردم پایین آمده است و صنایع غذایی سودی ندارد، اما با تلاش صنعتگران این حوزه، قوت مردم تولید میشود.
وی افزود: امید است مجموعه مسئولین و حکمرانی در دولت جدید، قدر تولید را بداند و به این فهم و درک برسیم که تنها اسلحهای که میتواند در دنیا حرف بزند، اقتصاد و فرهنگ است؛ چراکه این دو امر مهم دو بال توسعه هستند. متاسفانه امروز در تحریمها ضرر زیادی را متحمل میشویم امید است با کمک دکتر پزشکیان از این پیچ خطرناک عبور کنیم.
بنیانگذار خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به مشکلات و موانع موجود در حوزه صنایع گفت: امروز واحدهای صنعتی به سختی وام دریافت میکنند، لذا انتظار میرود دولت موانع تولید را برطرف کند تا با توجه به ظرفیت بالای کشور در حوزه تولید، بتوانیم میانگین درآمد مردم را ارتقا دهیم و زنجیره اقتصاد به گردش درآید و فرزندان ما در مملکت بمانند و با فعالیت در عرصههای تولید، برای فرزندانشان آینده زیبا بسازند.
قانون جهش تولید از مترقیترین قوانین کشور است
تضمین سلامت محصول از مزرعه تا سفره یکی از رسالتهای سازمان غذا و دارو است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش گفت: اطمینان از رسیدن محصولات غذایی سالم به دست مردم و تضمین سلامت محصولات از مزرعه تا سفره مهمترین رسالت ما است.
دکتر علی روحبخش، اظهار کرد: فعالیتهای ما حاصل زحمات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراه دانشگاههای نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به حوزههای مختلف خدمات در معاونت غذا و دارو، گفت: حوزههای غذا و دارو که دو محصول حیاتی است و زندگی ما وابسته به آنهاست و همه ما به نوعی مدیون تولید این محصولات هستیم؛ سازمان غذا و دارو این مسئولیت بزرگ را بر عهده دارد و ما نیز در این راستا، اجرای قوانین این حوزه را به خصوص در بخش غذا و تجهیزات پزشکی به عهده داریم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: همچنین حوزههای فعالیت سنتی و مکمل نیز وجود دارد که شامل فرآوردههای طبیعی و سنتی است؛ بخش آزمایشگاه، برای بررسی و تأیید محصولات غذایی مورد مصرف، بسیار مهم است و توسعه تحقیقاتی نیز در این حوزه انجام میشود.
وی گفت: حوزه دیگر، مدیریت غذا است که هدف اصلی آن، اطمینان از رسیدن محصولات غذایی سالم به دست مردم است. به همین دلیل، معاونت غذا و دارو نظارت بر تولید، بستهبندی و عرضه محصولات را بر عهده دارد؛ این کار بزرگی است که در کنار سایر ارگانها از جمله جهاد کشاورزی و محیط زیست انجام میدهیم تا سلامت محصولات از مزرعه تا سفره تضمین شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بخش صادرات و واردات نیز نظارت بر محصولات ضروری است تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود. در مواجهه با تکنولوژیها و محصولات جدید، باید خود را به روز کنیم و با توجه به اینکه پیشرفتهای علمی را داریم، در کنار آن نیز تقلبات هوشمندانهتر صورت میگیرد که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بستهبندی کمک میکند تا محصولات سالمتری به دست مردم برسد، اما در برخی موارد نیز نگرانیهایی ایجاد میکند.
روحبخش بیان کرد: سازمان غذا و دارو نه تنها بر تولید نظارت دارد، بلکه بر سبک زندگی و تغذیه مردم نیز تأثیر میگذارد و نگران مصرف نمک، شکر و دیگر آلایندهها در مواد غذایی است؛ هدف اصلی سازمان، سلامت و تندرستی مردم است و برای داشتن نیروی کارآمد و توانمند، ما به آموزش و بهروزرسانی پرسنل آزمایشگاه ادامه میدهیم تا با توسعه همگام شویم و همیشه حرکت ما به سمت جلو باشد.
وی بیان کرد: در نهایت، پیگیر تخلفات برخی از تولیدکنندگان نیز هستیم و باز هم تأکید میکنیم که سلامت مردم اولویت اصلی ما است.
انتهای پیام