در طول سالهای گذشته در کشور ما با تکیه بر اهمیت آموزههای مهارتی و تربیت نیروهای کارآمد تلاش شده کارجویان و فارغ التحصیلان به سمت مهارت افزایی سوق یافته و جذب بازار کار شوند. بر همین اساس اجرای طرح نهضت ملی مهارت آموزی میتواند انقلاب و تحول بزرگی در این راستا ایجاد کند.
امروزه بسیاری از کشورهای دنیا به سمت مهارت آموزی و ارائه دورههای کارآموزی و کارورزی گام برداشته و از طریق تربیت نیروی ماهر بخشی از نیروی مورد نیاز بازار کار را تامین کردهاند. آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایهگذاری و عامل کلیدی در توسعه جوامع به شمار می رود که در صورت سیاستگذاری و برنامهریزی صحیح، مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
توجه به دورههای کارآموزی و مهارت آموزی علاوه بر ایجاد زمینه اشتغال و خلق فرصتهای شغلی، موجب افزایش بهرهوری در مجموعهها و رشد تولید میشود.
توجه به دورههای کارآموزی و مهارت آموزی علاوه بر ایجاد زمینه اشتغال و خلق فرصتهای شغلی، به حل مشکل بیکاری کمک کرده و موجب افزایش بهرهوری در مجموعهها و رشد تولید میشود.از نگاه کارشناسان بازار کار، آموزشهای مهارتی و تربیت حرفهای از عوامل موثر و کلیدی در تأمین نیروی ماهر جهت اشتغال و توسعه اقتصادی است.
در همین راستا، غلامحسین محمدی - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای معتقد است: توسعه نهضت مهارتآموزی بهتنهایی از سوی دولت امکانپذیر نیست و نقش مسئولیت اجتماعی نهادهای مردمی و بنگاههای خصوصی انکارناپذیر است.
به گفته وی سرمایهگذاری در توسعه نهضت مهارتآموزی شامل بهروزرسانی زیرساختهای آموزشی اعم از تجهیزات و کارگاههای آموزشی است که به مردم امکان دسترسی به خدمات آموزشی متناسب با نیاز بازارکار را میدهد و زمینه ایجاد و پایداری اشتغال و و تقویت توسعه اقتصادی را فراهم میکند.
طبق برآوردها بیش از ۷۰ درصد افرادی که دورههای آموزش مهارتی را گذراندهاند در راهیابی به بازار کار موفق بودهاند.
معاون وزیر کار از پیشبینی مشوقهایی برای آن دسته بنگاههای اقتصادی خبر داد که در قالب مسئولیت اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفهای را در توسعه امر مهارتآموزی یاری میدهند.
محمدی، حمایت دستگاهها و سازمانها برای رسیدن به جایگاه مطلوب ارائه آموزشهای مهارتی را مهم توصیف کرد و گفت: مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای در همه استانها با این دیدگاه فعالیت خود را آغاز کردهاند تا بتوانند در جهت توانمندسازی و ایجاد و پایداری اشتغال جوانان متناسب با نیاز بازارکار گام بردارد.
درحال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفهای از ظرفیت بالایی در حوزه مهارت آموزی برخوردار است به نحوی که وجود ۷۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی، بیش از ۴۳۰۰ مرکز جوار و بین کارگاهی، ۴۵ هزار آموزشگاه آزاد،۲۰ هزار آموزشگاه و ۱۲ میلیون مترمربع فضا از جمله ظرفیتهای این سازمان در تربیت نیروی انسانی ماهر است.
برآوردها نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد افرادی که دورههای آموزش مهارتی را گذراندهاند در راهیابی به بازار کار موفق بودهاند. بیتردید با توجه به هزینهبر بودن آموزش نیرویهای ماهر در حین کار و لزوم تامین نیروی ماهر در صنایع و صنوف، روی آوردن مراکز نظام آموزشی به مهارتآموزی میتواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
به گزارش ایسنا، به اعتقاد کارشناسان بخش اعظم مشکل اشتغال در کشور ناشی از فقدان مهارت است و مهارت حلقه مفقوده بین دانش و صنعت است. برای مبارزه با ضعف مهارت در کشور باید نهضت مهارتآموزی در جامعه فراگیر شود تا جوانان جویای کار از طریق آموزشهای مهارتی سریعتر جذب بازار کار شوند. هر چه مهارت آموزی در دانشجویان و فارغالتحصیلان بهروزتر باشد در آینده شغلی آنها اثرگذارتر است.