امام جمعه خارگ گفت: یکی از چالش های امروزی ایجاد یاس و ناامیدی توسط جریان شیاطین نسبت به جامعه مومنان است و این با ضمیمه شدن ترس و جنگ ادراکی در فضای مجازی چند برابر شده است.
حجت الاسلام محمود کارگر امام جمعه خارگ پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگار خارگ نیوز با اشاره به ایام اعتکاف، در پاسخ به این سئوال که چگونه به خودسازی کمک کرده و چه تأثیری بر کاهش استرس و اضطراب در زندگی مدرن دارد گفت: زندگی انسان ها در هر عصر و زمانه ای مرتبط با دو بعد وجودی مادی و معنوی است که گرایش به هر کدام تاثیرات خاص خود را دارد و زندگی مدرن نیز از این قائده مستثنی نیست. از منظر اسلام گاهی تجارت رها می شود و نماز جمعه خوانده می شود و بعد از اقامه نماز مجددا فعالیت اقتصادی از سر گرفته می شود. این یعنی توجه به دو بعد خلقت انسان که زندگی کردن در دنیا مشروط به توجه به آن است.
وی افزود: اعتکاف از این منظر توجه به بعد معنویت انسان دارد. در دورانی که بیشترین نگاه ها معطوف به ماده است و افزایش استرس و اضطراب نتیجه تغییر سبک زندگی ها شده است؛ لازمه آرامش، خروج سه روزه از فضای مادی است تا رسیدگی به معنویت و جمع کردن افکار بر اساس نظام الهی توسط معتکف مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه خارگ درباره اینکه اعتکاف چگونه به تقویت روحیه جمعی و همدلی در جامعه کمک کند بیان داشت: از آن جایی که زندگی انسان ها بر اساس اجتماع بنا شده است تمرین زندگی جمعی در اعتکاف مورد نظر است و معتکف در کنار دیگر مومنان به تمرین خوب بودن و خیرخواهی نسبت به همدیگر مزین می شود.
حجت الاسلام کارگر بیان کرد: یکی از اساسی ترین اصول دینی همدلی میان مومنان است و اعتکاف یکی از زمینه های مورد توجه دین مبین اسلام می باشد.
امام جمعه خارگ در خصوص اینکه فریضه معنوی اعتکاف چه پیام هایی برای جامعه امروزی دارد اظهار داشت: یکی از چالش های امروزی ایجاد یاس و ناامیدی توسط جریان شیاطین نسبت به جامعه مومنان است و این با ضمیمه شدن ترس و جنگ ادراکی در فضای مجازی چند برابر شده است. حال توجه به حضور در اعتکاف و فضاسازی شهری رنگ و بوی جامعه را تغییر خواهد داد و اعتکاف به عنوان یکی از مهم ترین مراسمات معنوی می تواند به پویایی جامعه کمک کند.
وی درباره چگونگی بهره بردن از فضای معنوی اعتکاف در زندگی گفت: سه روز تمرین توجه داشتن به اندیشه و رفتار در اعتکاف موجب می شود تا خودسازی را با دقت انجام بدهیم. خودسازی در زندگی سه روزه معتکف در مسجد، توان انسان را در برابر دوری از گناه و انجام واجبات را دوچندان خواهد کرد و حفظ سرمایه تقوا در کنار اخلاق اسلامی می تواند امید و انگیزه انسان را در زندگی روزمره بیشتر کند.
حجت الاسلام کارگر در پاسخ به این سوال که انقلاب اسلامی چگونه به احیای فرهنگ اعتکاف در جامعه کمک کرده است تصریح کرد: تشکیل هسته های مختلف در انقلاب های دنیا به بقاء هرانقلاب کمک کرده است و این هسته ها تا حدودی موثر بوده اند اما از آن جایی که انقلاب اسلامی مردم پایه هست استمرار آن نیز منوط به اعتلای هسته های مردمی است و اعتکاف عنصری مردم پایه با نگاهی الهی است که رابطه میان ساختارهای انقلاب و اجتماع مردم در آن روشن است. در گذشته توجه به مناسک عبادی توسط حاکمان همراه با ممنوعیت و محدودیت بوده است که انقلاب اسلامی این میدان را به جامعه برگرداند تا مردم به نشر اخلاق و معارف حقه بپردازند.