کد خبر : ۸,۲۳۰
۷ مرداد ۱۳۹۹ ۱۲:۱۳
۵۵۰۰متر مربع به فضای فرهنگی استان بوشهر افزوده شد
خارگ نیوز: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: دولت اهتمام ویژه به توسعه زیرساخت های فرهنگی دارد طوریکه در سال ۹۲ تنها ۲۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای فرهنگی در این استان فعال بود و این رقم امسال به ۳۱ هزار مترمربع افزایش یافته است.
به گزارش خارگ نیوز، فاطمه کرمپور روز سه‌شنبه درنشست با خبرنگاران  در سالن کنفرانس شهدای ایرنا  مرکز بوشهر افزود: یکی از مطالبات جدی اهالی فرهنگ و هنر این استان برخورداری از یک تالار متناسب با برنامه های فرهنگی در مرکز استان بوشهر که این مهم اسفند ماه سال ۹۷ در قالب تالار چند منظوره لیان بوشهر در آیینی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسوولان استانی و اهالی حوزه فرهنگ و هنر افتتاح و بهره برداری شد.
 
کرم پور یادآورشد: عملیات اجرایی پروژه تالار چندمنظوره لیان سال ۹۱ آغاز شد که تا سال ۹۷ تنها ۳۵درصد پیشرفت فیزیکی داشت  اما در مدت سه ماه ۶۵ درصد باقیمانده نیز تکمیل شد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد  اسلامی استان بوشهر  افزود: برای اجرای این پروژه شامل ۷۰۰ صندلی ۱۵۰میلیارد ریال هزینه شد.
 
وی گفت: تالار فرهنگی لیان با یکهزار و ۳۸۰ مترمربع زیبا شامل سالن، اتاق های گریم، نگهبانی، باجه بلیط فروشی، لابی و اتاق وی آی پی است.
 
 کرم پور ادامه داد: افتتاح تالار فرهنگی لیان بوشهر اقدامی مهم در حوزه توسعه زیرساخت های حوزه فرهنگ و هنر بوشهر است که همواره از مطالبات شهروندان بوشهری بوده است.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: همچنین  پنج پروژه مهم از جمله کتابخانه، سالن کنفرانس خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در بوشهر و سالن کانون پرورش فکری (شهرستان دیلم)  نیز در این مدت تکمیل و به بهره برداری رسید.
 
وی افزود: برغم منابع اعتباری اما در هفته دولت امسال سه پروژه شامل سالن فرهنگی آبدان با ۱۶۰۰متر مربع مساحت، نگارخانه دیر ۳۵۰متر مربع مساحت و خورموج  ۱۶۰۰ متر مربع مساحت مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.
 
کرم پور گفت:  برای ساخت این شمار پروژه فرهنگی یک میلیاردو ۵۸۰میلیون تومان هزینه شده است.
 
وی در خصوص پروژه ملی مجتمع فرهنگی هنری عسلویه افزود: این پروژه از بزرگترین پروژه‌های فرهنگی و هنری جنوب کشور است که در زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع با زیربنای چهار هزار و ۸۲۰ مترمربع با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در عسلویه در دست ساخت است.
 
کرم پور یادآورشد: تاکنون هفت میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری در استان بوشهر به این پروژه جذب شده است  و در سالجاری نیز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی مصوب شده  و برای تکمیل آن ۴۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است که انتظار می‌رود با تخصیص به موقع اعتبارات تا پایان دولت این پروژه  مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
وی پلاتو مجتمع فرهنگی هنری برازجان، سالن مجتمع شهید شاهینی و تالار مرکزی فرهنگ و هنر بعنوان یکی از پروژه‌های ملی کشور را از جمله دیگر پروژه‌های فرهنگی هنری در دست اجرا در استان بوشهر عنوان کرد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهرگفت:شیوع ویروس کرونا ۲۰۰ میلیارد ریال به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این استان خسارت وارد کرده است و تنها مبلغ وام‌های تقاضا شده ۳۰ میلیارد ریال است.
 
کرم پور اظهارداشت: تاکنون ۱۱۸ تقاضا شامل ۲۱۹ نفر برای بهره مندی از تسهیلات خسارت کرونا دراستان بوشهر در سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند.
 
وی بیان کرد: شیوع ویروس کرونا خسارت بزرگی به جامعه فرهنگ، هنر و رسانه استان بوشهر وارد کرده است و با توجه به اینکه زمان پایان این بیماری مشخص نیست انتظار می‌رود با استفاده از فضای مجازی که هم اکنون نیز برخی از موسسه ها از آن استفاده می‌کنند آموزشگاه‌ها به فعالیت خود بپردازند.
 
کرمپور در خصوص استقبال کم جامعه فرهنگ و هنر و رسانه استان بوشهر  از دریافت تسهیلات کرونایی اضافه کرد: مشروط کردن  تسهیلات برای دریافت تسهیلات توسط بانک‌ها  در زمینه داشتن ضامن، معرفی نامه و بیمه بودن مشکلاتی ایجاد شد کرده است و به صورت سلیقه‌ای برخورد می‌شد که با هماهنگی انجام شده قرار شد این مشکلات برطرف و در کل کشور به یک وحدت رویه عمل شود.
 
کرمپور اضافه کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۵۰ مورد برنامه مختلف هنری در فضای مجازی از جمله جشنواره مجازی شعر و داستان خلیج فارس و جشنواره مجازی موسیقی خلیج فارس در استان بوشهر برگزار شده است.
 
وی تاکید کرد: رویکرد این اداره کل در سالجاری باتوجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری در بستر فضای مجازی است.  
 
راه اندازی موزه مطبوعات جنوب کشور در استان بوشهر در انتظار اقدام اداره کل میراث فرهنگی  
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: با توجه به سابقه ۱۰۱ ساله این استان درحوزه مطبوعات، مجوز احداث و راه اندازی موزه مطبوعات جنوب کشور توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک فرصت مهم و استثنایی در این حوزه برای استان صادر شده است .
 
کرم پور  بااشاره به اینکه استان بوشهر یکی از دروازه‌های صنعت چاپ و نشر به شمار می‌رود افزود: برای راه اندازی موزه مطبوعات جنوب کشور در بوشهر محتوای رسانه‌ای این موزه با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان جمع آوری شده و اما در زیرساخت فیزیکی که مربوط به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است باید اقدام لازم انجام شود.
 
وی با بیان اینکه مکان موزه مطبوعات جنوب کشور در استان بوشهر در عمارت علوی تعیین شده است بیان کرد: کار زیرساختی این موزه در استان بوشهر با توجه به اینکه در سال آخر دولت قرار داریم باید هرچه سریع‌تر از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان عملیاتی شود زیرا هر گونه تعلل در این خصوص احتمال از دست دادن این مجوز را به دنبال خواهد داشت.
 
 
افزایش ۱۰۳.۲ درصدی نشریه چاپی در استان بوشهر
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: ۶۲ نشریه در این استان چاپ می‌شود که این آمار نسبت به سال ۹۲  از رشد  ۱۰۳.۲ درصد برخوردار است  و  در زمان حاضر سه روزنامه، ۳۵ هفته نامه، چهار دو هفته نامه، پنج ماهنامه، ۱۰ فصلنامه، سه فصلنامه، ۲ سالنامه فعال است.
 
کرم پور اضافه کرد: همچنین در این مدت تعداد پایگاه‌های خبری استان بوشهر از ۲ به ۶۱ پایگاه افزایش یافته است.
 
وی با اشاره به کاهش زمان دادن مجوز برای راه اندازی نشریه و شفافت در دسترسی به اطلاعات، یادآور شد: تا سال ۹۲ هیچ نشریه الکترونیکی در استان بوشهر وجود نداشت اما امروز پنج نشریه الکترونیک دارای مجوز دراستان فعال هستند.
 
وی افزایش شمار موسسه‌های قرآنی به ۴۷ مورد، افزایش ۲۰ درصدی جشنواره‌های قرآن و عترت،  افزایش ۳۰۰ درصدی ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان، افزایش ۵۷ درصدی جلسه‌های شورای فرهنگ عمومی، برگزاری ۱۰ جلسه شورای پژوهشی، تدوین سند جامع فرهنگی استان بعنوان نخستین استان کشور را از جمله اقدام های این اداره کل در دولت تدبیر و امید ذکر کرد.  
 
خرید ۵۱ هزا رو ۷۹۴ جلد کتاب از نویسندگان بوشهری
 
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: در راستای حمایت از نویسندگان استان از سال ۹۲ تاکنون ۵۱هزارو ۷۹۴ جلد کتاب از نویسندگان این استان خریداری شده است که این میزان نسبت به سال ۹۲ ، ۲۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.
 
وی بیان کرد: در حوزه صدور مجوز نشر نیز از سال ۹۲ تاکنون ۳۱ مجوز صادر شده که نسبت به دوره گذشته ۶۰ درصد و همچنین در تعداد مولفان نیز ۶۲ درصد رشد وجود دارد.
 
کرم پور ادامه داد: در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ایجاد عدالت فرهنگی در تمام نقاط استان  نیز ۸۰ هزار و ۹۶۰جلد کتاب اهدا شده که نسبت به سال ۹۲، ۱۰ درصد رشد نشان می‌دهد.
 
وی با اشاره به اجرای طرح پایتخت کتاب ایران و طرحهای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: تا قبل از سال ۹۲ هیچ طرحی در این خصوص وجود نداشت اما در دولت یازدهم و دوازدهم  این طرح با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در تمام روستاهاو شهرهای کشور به اجرا درآمد که در سال ۹۶ بوشهر بعنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد و همچنان این طرحها در حال اجرا هستند.
 
کرمپور یادآورشد: پارسال ، ۱۱۰ روستای استان بوشهر در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب شرکت کردند که از این شمار روستای بنه گز بعنوان روستای برگزیده کشوری و همچنین پنج شهر برازجان، خورموج، کاکی، گناوه و کنگان نیز درلیست نامزدهای پایتخت کتاب ایران قرار گرفتند.
 
وی ادامه داد: تا قبل از سال ۹۲ در زمینه شبکه سازی مردمی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی حرکت جدی در استان بوشهرانجام نشده بود اما با اجرای طرح پایتخت کتاب از سال ۹۴ این شبکه سازی انجام و  افزایش مشارکت مروجان کتابخوانی و شبکه سازی در استان به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است.
 
این مقام مسئول گفت: تا قبل از سال ۹۲ هیچگونه باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور وجود نداشت و از سال ۹۵ تاکنون ۲هزار و ۵۰۰ باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان در استان در حال فعالیت هستند.
 
وی افزود:صدور ۴۷۳ مجوز موسیقی با تعداد هزار و ۸۲۶ اجرا، افزایش تعداد آموزشگاه‌های آزاد هنری از ۲۳ به ۹۸، تولید ۸۰۰ اثر نمایشی، تولید ۵۲ اثر فیلم انجمن سینمای جوان، فعالیت سه آموزشگاه آزاد سینمایی، افزایش تعداد سینماها از هفت به ۱۰ سینما را  از جمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید در فعالیت‌های هنری در استان بوشهر است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید