کد خبر : ۱,۰۹۲
۷ اسفند ۱۳۹۶ ۲۳:۰۱
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران از سال ۹۷ به عنوان سال شکوفایی این شرکت یاد کرد و گفت: در سال آینده به میزان ۱۰ درصد بر رقم تولید پایه نفت این شرکت افزوده خواهد شد.
حمید بورد مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره گفت: برنامه ریزی برای افزایش تولید نفت به عنوان یکی از اولویت های اصلی شرکت نفت فلات قاره ایران در سال ۹۷ مطرح است و پیش بینی می شود با اتمام پروژه های توسعه میادین این شرکت در سال آینده، رقم پایه تولید نفت این شرکت به میزان ۱۰ درصد افزایش یابد.


وی رقم پایه تولید نفت در شرکت نفت فلات قاره ایران را بالغ بر ۴۴۸ هزار بشکه در روز دانست و یادآور شد: این میزان تولید بدون در نظر گرفتن تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی است.


بودر در عین حال از میادین سلمان، نوروز و درود به عنوان اولویت های توسعه ای این شرکت در سال ۹۷ یاد کرد و افزود: طرح های توسعه ای تعریف شده در این میادین از جمله پروژه های بزرگ شرکت نفت فلات قاره ایران است و با اتمام این طرح ها، میزان نفت تولیدی شرکت نفت فلات قاره به رقم پیش بینی شده نزدیک خواهد شد.


وی متذکر شد: با تکمیل عملیات توسعه ای میدان فروزان، میزان تولید نفت این میدان حدود ۱۵ هزار بشکه در روز افزایش می یابد.


بورد همچنین با بیان اینکه تثبیت و افزایش تولید در میدان های شرکت نفت فلات قاره ایران در سال جاری محقق شده است، گفت: در حال حاضر حدود ۴ جکت در میدان های درود و فروزان نصب شده است و حدود ۷ سکو نیز در حال ساخت است که پیشرفت فیزیکی آن ها بین ۴۰ تا ۸۰ درصد است.


وی ابراز امیدواری کرد با تداوم روند فعلی، افزایش ۱۰ درصدی رقم پایه تولید نفت این شرکت در سال ۹۷ محقق شود.


مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در خصوص مجریان آتی توسعه این میدان ها نیز گفت: لیست شرکت های E&P ارائه شده از سوی وزارت نفت به عنوان مرجع نهایی ما تلقی خواهد شد که با تایید نهایی وزیر نفت تا پایان سال، دعوت نامه های مربوط برای پیمانکاران ارسال می شود.


بر اساس این گزارش،‌ میدان نفتی مشترک سلمان در ۱۴۴ کیلومتری جنوب جزیره لاوان واقع شده است؛ این میدان دارای یکی از بزرگترین تاسیسات نفتی در خلیج فارس بوده و با میدان ابوالبوخوش (ابوظبی) مشترک است.


میدان سلمان دارای چندین حلقه چاه نفتی و چند حلقه چاه تزریق آب است و نفت تولیدی به وسیله خط لوله دریایی به تاسیسات خشکی جزیره لاوان جهت فرآورش و ذخیره سازی ارسال می‌شود. این میدان در ۱۴۴ کیلومتری جنوب جزیره لاوان واقع شده است و یکی از بزرگترین تاسیسات نفتی در خلیج فارس به شمار می رود.


میدان نفتی فروزان نیز که در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی جزیره خارگ قرار دارد، با میدان مرجان متعلق به کشور عربستان سعودی مشترک است. نفت این میدان به وسیله خط لوله ۲۰ اینچ زیر دریا به تاسیسات خشکی به منظور فرآورش و ذخیره سازی ارسال می‌شود.


این گزارش می افزاید: میدان نفتی درود با وسعتی بیش از جزیره خارک در زیر این جزیره و آب‌های اطراف آن قرار دارد، میدان یادشده شامل ۲ بخش خشکی و دریاست که به آن درود ۱ و ۲ می‌گویند. بهره برداری از این میدان برای نخستین بار از سال ۱۳۴۳ با حفر ۱۸ حلقه چاه در دریا و ۲۴ حلقه چاه در خشکی آغاز شد.


این میدان نفتی از سال ۱۳۸۹ دارای ۵۳ حلقه چاه بوده و از تولیدی به میزان ۱۷۰ هزار بشکه در روز برخوردار است که پس از تصفیه‌های اولیه و ثانویه در کارخانه خشکی، به مخزن ذخیره سازی ارسال می‌شود.


احتمال تعیین تکلیف اسفندیار در نیمه اول سال ۹۷


مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران همچنین از انجام مذاکرات طرح توسعه میدان اسفندیار در سال جاری خبر داد و گفت:‌ با یکی از شرکت های پیمانکار ایرانی و یک شرکت کره ای مذاکراتی داشته ایم که هنوز به سرانجام نرسیده است.


وی در عین حال متذکر شد: از آنجایی که میدان اسفندیار از جمله میادین مستقل است، در اولویت دوم طرح های توسعه ای قرار می گیرد؛ با این وجود پیش بینی می شود که مذاکرات آن در نیمه اول سال ۹۷ به سرانجام برسد.


بورد تاکید کرد: عملیات توسعه ای میدان اسفندیار از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست و امکان توسعه این میدان با توان داخلی وجود دارد.


بورد در ادامه از روند تولید میدان های منطقه عملیاتی خارگ ابراز رضایت کرد و گفت:‌ با استمرار برنامه های افزایش تولید در شرکت نفت فلات قاره ایران، میزان تولید نفت از میدان های منطقه عملیاتی خارگ طی سال جاری حدود ۲۳ هزار بشکه افزایش داشته و به رقم تولید فعلی ۲۰۳ هزار بشکه در روز رسیده است.


افزایش ۱۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت در سال ۹۸


مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در ادامه از برنامه این شرکت برای افزایش تولید ۱۰۰ هزار بشکه ای رقم پایه تولید نفت خبر داد و گفت: در صورت به ثمر نشستن پروژه های EPCF تعریف شده در این شرکت، این میزان تولید تا اواخر سال ۹۸ محقق می شود.


وی از قشم به عنوان یکی از ظرفیت های مطلوب طرح های توسعه اقتصادی یاد کرد و گفت: جزیره قشم پتانسیل بالایی برای توسعه دارد و در شرکت نفت فلات قاره نیز مذاکراتی برای توسعه میادین نفتی مستقر در این منطقه انجام شده است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید