برج جداسازی پروپان از گازهای شیرینشده به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات طرح NGL جزیره خارک، به همت متخصصان داخلی در اهواز ساخته و به منطقه عملیاتی خارک منتقل شد.
مدیر سایت ان جی ال خارک گفت: برای نخستین بار در ایران طراحی، مهندسی، اجرا و ساخت این برج را شرکتی ایرانی انجام داده است.
عباس پور افزود: این اولین برج از 4 برج جداساز طرح ان جی ال خارک است که با ورودش به منطقه اجرایی سایت فعالیت های ساخت سرعت بیشتری می گیرد.
وی گفت: صرفهجویی ارزی قابل توجه در ساخت برج از مزایای اجرای این طرح است . ساخت این برج در مقایسه با نمونه مشابه خارجی ۴۰ درصد ارزانتر بوده و کیفیت آن از کالای خارجی بالاتر است.
وی افزود: قرارداد تکمیل طرح «ان جی ال» جزیره خارک شامل شیرینسازی و تفکیک گازهای همراه نفت مناطق خارک و بهرگان و فروش محصولات سنگینتر از اتان، سال ۹۶ میان شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت صنایع فراساحل (صف) امضا شد.
عباس پور گفت: بر اساس برنامه ریزی ها با بهرهبرداری از طرح ان جی ال خارک، خوراک روزانه مجتمع حداکثر برابر 300 میلیون فوت مکعب خواهد بود.
وی افزود: اجرای این قرارداد چندین مزیت نصیب کشور و صنعت نفت خواهد کرد که از آن جمله میتوان به جمعآوری گازهای همراه میدانهای نفتی خارک و بهرگان (به ویژه میدان مشترک فروزان) و جلوگیری از سوزانده شدن این ثروت ملی، درآمدزایی برای کشور، اشتغالزایی و جلوگیری ازآلودگی زیست محیطی اشاره کرد.
عباس پور گفت: در طرح ان.جی.ال خارک گازهای همراه نفت که هم اکنون در میدان های نفتی خلیج فارس سوزانده می شود، به وسیله خط لوله از دریا جمع آوری شده و پس از فشارافزایی و آبگیری گاز وارد کارخانه شیرین سازی گاز (مرحله جداسازی اسید گس) و در نهایت برای فرآورش وارد کارخانه ان.جی.ال می شود.
وی گفت: با راه اندازی کامل طرح ان جی ال خارک، که هم اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد فلرهای این منطقه خاموش خواهد شد.