کارشناس ارشد ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست خارگ گفت: برای مقابله با آلودگیهای نفتی، باید تجهیزات بهتری به اداره بندر خارگ اختصاص داده شود.
محرم فکری، پیش از ظهر امروز در حاشیه دوره آموزشی حقوق دریایی به همت اداره بندر و دریانوردی خارگ برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار فارس در خارگ، اظهار کرد: مشکل اول و اصلی عدم اطلاع ارگانها و نهادهای درگیر کار در این زمینه است و با وجودی که در این زمینه کارهایی شده است همه تلاشهایی که انجام میشود در زمان حادثه آمادگی لازم به واسطه عدم اطلاعات کافی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: برای افزایش ایمنی باید یک سری تجهیزات و امکانات فراهم شود که به نظر میرسد امکانات و تجهیزات موجود جوابگوی آلودگی های نفتی نیستند و با توجه به اینکه آمار و گزارشها از میزان بالای آلودگی در اطراف منطقه حکایت میکند، باید تعمیر و نگهداری از لولههای نفتی در زیر آب به ویژه آنهایی که دیگر عمری از آنها گذشته است به وسیله ارگانهای مربوطه با توجه و دقت بیشتری صورت بگیرد.
کارشناس ارشد ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست خارگ خاطرنشان کرد: این آلودگیها در اطراف خارگ به وضوح پیداست ولی کسی متأسفانه پاسخگو نیست و به نظر میرسد رسانهها باید این خواسته ملی و مردمی را در جهت محیط زیستی سالم بهتر و بیشتر انعکاس دهند تا اقدامات لازم برای بهبود محیط زیست دریایی صورت گیرد.
وی عنوان کرد: ارتزاق این مردم چون از محل دریا و آبزیان است باید این مسئله به صورت ویژه دیده شود و توجه داشته باشیم که ضایعات و پسابهای نفتی، صنعتی و خانگی نباید به هیچ وجه به دریا ریخته شود و تمام افراد مسئول و غیرمسئول در این زمینه احساس مسئولیت کنند و در این راستا گام بردارند.
فکری اشاره داشت: در زمینه آلودگیهای نفتی، ما تجهیزات مورد نیاز را برای خارگ خریداری کردهایم و با توجه به شرایط خاص و ویژه آنها برای نگه داری، باید در منطقهای مناسب استقرار یابند که باید زودتر فراهم شود و باید در این زمینه نیز کار شود و سولهای مناسب تهیه شود و در سال آینده به خارگ منتقل خواهند شد.
وی با تاکید بر حفظ زمان در هنگام وقوع حادثه گفت: زمان عاملی مهم برای مقابله با خطرات احتمالی است و باید به صورت جدی مد نظر قرار بگیرد و از همین رو این شناورها از بوشهر به خود خارگ منتقل شوند و به هر زمان که در هنگام وقوع کار سریعتر صورت گیرد، از حادثهای بزرگتر جلوگیری و در نتیجه از میزان خسارت ها بیشتر کاسته خواهد شد.
کارشناس ارشد ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست اذعان کرد: اولویت اصلی در حال حاضر صادرات نفت هست و به نظر میرسد در این بین گاهاً بحث حفاظت از محیط زیست در حاشیه قرار میگیرد و نادیده گرفته میشود، در حالی که در آینده میتواند خسارتهای جبران ناپذیری را به منطقه وارد کند.