سفیر ژاپن در ایران گفت: اگرچه فشارهای اخیر بر جمهوری اسلامی سبب شد تا میزان واردات نفت خام ژاپن کاهش یابد اما توکیو برای توسعه روابط اقتصادی و بهبود این فرآیند اهمیت ویژهای قائل است.
کوجی هاندا در سفر یک روزه خود به جزیره خارک و بازدید از بزرگترین پایانه نفتی خاورمیانه در نشست مشترک با مدیران صنعت نفت گفت: سفر به جزیره خارک تصویر سختکوشی و تلاش کارکنان صنعت نفت را به خوبی منعکس میکند و در این سفر تحت تاثیر این تلاشها قرار گرفتم.
وی ادامه داد: اگرچه فشارهای اخیر بر جمهوری اسلامی سبب شد تا میزان واردات نفت خام ژاپن کاهش یابد اما توکیو برای توسعه روابط اقتصادی و بهبود این فرآیند اهمیت ویژهای قایل است.
سفیر ژاپن در ایران با اشاره به سابقه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ژاپن، صنعت نفت را در بهبود و تعمیق این روابط بسیار تاثیرگذار خواند و یادآور شد: از سال 1953 میلادی که نفتکش «نیشی مارو» برای انتقال نفت خام ایران به ژاپن بارگیری شد تاکنون شاهد صحنه حضور شرکتهای نفتی ژاپن و نفتکشها و مشارکت فعالان ژاپنی در عرصه صنعت نفت ایران هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد بهبود روابط نفتی بین جمهوری اسلامی و ژاپن باشیم.
سفیر تام الاختیار و ویژه ژاپن در ایران در سفر یک روزه به پایانه نفتی خارک با حضور در اسکله شرقی با نحوه کنترل و اندازهگیری نفت خام تحویلی به نفتکشهای خارجی آشنا شد.
وی از آزمایشگاه شیمیایی، محل آزمایش نفت خام و فرآوردههای نفتی، مخازن ذخیرهسازی نفت خام و تاسیسات کنترل و بارگیری پایانه نفتی خارک دیدن کرد.
سفیر ژاپن در ایران همچنین با حضور بر عرشه نفتکش ژاپنی «نیشوئی» که در محل پهلوگاه شماره 3 اسکله «تی» پایانه نفتی غرب، جزیره خارک درحال بارگیری نفت خام بود با کاپیتان و خدمه این نفتکش دیدار و گفتوگو کرد.