کد خبر : ۳۰,۶۶۲
۱۵ تیر ۱۴۰۰ ۰۶:۰۲
کمبود آب آشامیدنی در برخی شهرها و روستاهای استان بوشهر بحرانی است
خارگ نیوز: با افزایش دمای هوا و شرایط سخت کرونایی، مصرف آب آشامیدنی در شهرها و روستاهای استان بوشهر را افزایش داده و در این راستا برخی از شهرها و روستاهای استان با بحران کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.
 به گزارش خارگ نیوز، یکی از مطالبات مهم و تاریخی مردم استان بوشهر تأمین آب آشامیدنی است که در فصل تابستان و افزایش دمای هوا بر استفاده از مصرف این ماده مهم حیاتی افزوده می‌شود.
 
 بر اساس آمارهای موجود کاهش بارش باران در فصل زمستان گذشته بر مشکلات تأمین آب آشامیدنی افزوده است که بارش باران در استان بوشهر 50 درصد نسبت به دوره دراز مدت کاهش بارش داشته است که این مهم سبب کاهش حجم ذخیره آب در سدها و افت شدید آب در سفره‌های زیرزمینی و آبخوان‌ها شده است.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد دشت‌های استان بوشهر در وضعیت بحرانی و ممنوعه قرار دارند و از 26 دشت استان بوشهر بر اساس مطالعات انجام شده در خرداد ماه و مقایسه آن با گذشته نشان می‌دهد دشت‌های استان به‌شدت دارای افت سطح ایستابی شده‌اند.
 
برخی از دشت‌های استان بوشهر افت بالای 100 سانتیمتر را تجربه کرده‌اند و در این بین، بیشترین افت مربوط به آبخوان دشت پلنگ به میزان 200 سانتیمتر ثبت شده است.
 
برخی از دشت‌های این استان بیش از 300 واحد شورتر شده‌اند
 
به گفته مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر برخی از دشت‌های این استان که از کیفیت خوبی برخوردار بوده‌اند طی 10 سال گذشته بیش از 300 واحد شورتر شده‌اند.
 
امید آزادی‌جو با بیان اینکه دشت‌های استان بوشهر به‌صورت مستمر از لحاظ کمی و کیفی پایش می‌شوند اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهند شوری آب در دشت‌های استان بوشهر بسیار بالا و دیگر پارامترهای تهدید کننده کیفی نیز با روند رو به رشد همراه است که این مهم سبب اضافه برداشت آب از دشت‌ها و در نتیجه کاهش توان آبدهی سفره‌های آب زیرزمینی شده است.
 
وی تأکید کرد: اگر وضعیت به همین صورت ادامه یابد خطر فرونشست عمده دشت‌های آبرفتی استان بوشهر محقق می‌شود.
 
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر باتأکید بر جلوگیری از هرگونه توسعه بهره‌برداری در بخش کشاورزی گفت: در این حوزه مصارف آب در بخش کشاورزی از طریق تکنولوژی‌های نوین و کشت‌های مکانیزه با راندمان بالا باید صورت بگیرد و از هرگونه کشت ناسازگار با زیست بوم منطقه جلوگیری شود.
 
تأمین آب آشامیدنی یکی از مطالبات دیرینه مردم استان بوشهر
 
بر اساس آمارهای موجود بیش از 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استان‌ها قرار دارد که با خطوط طولانی آبرسانی، به شبکه‌ها و مخازن ذخیره آب استان برای اتصال به شبکه توزیع انتقال می‌یابد.
 
با افزایش دمای هوا و شرایط سخت کرونایی، مصرف آب آشامیدنی در شهرها و روستاهای استان بوشهر را افزایش داده و در این راستا برخی از شهرها و روستاهای استان با بحران کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه اکنون استان در اوج شدت گرما قرار دارد اظهار داشت: افزایش دمای هوا زمینه مصرف آب شرب را افزایش می‌دهد و این درحالی است که در شرایط کرونایی مصرف این ماده حیاتی بیشتر کرده است.
 
عبدالحمید حمزه‌پور سرانه مصرف آب آشامیدنی در استان بوشهر را بیش از دیگر نقاط کشور دانست و بیان کرد: مصرف سرانه آب آشامیدنی بیش از 220 لیتر است که برخی نقاط 300 لیتر گزارش شده است.
 
وی ماه‌های تیر و مرداد را اوج گرما و بحران کم آبی در استان بوشهر دانست و افزود: تنها راه گذر از این ماه‌های گرم مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان است که تاکنون این همکاری مطلوب بوده است.
 
منابع 80 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استان‌ها قرار دارد
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر منابع 80 درصد آب آشامیدنی استان را سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد و رودخانه شاپور کازرون در استان فارس دانست و افزود: 20 درصد منابع تأمین آب استان بوشهر چاه‌ها و پروژه‌های آب‌شیرین‌کن است که اکنون به ظرفیت 40 هزار مترمکعب در شبانه‌روز در مدار است.
 
حمزه‌پور بحرانی بودن منابع تأمین آب آشامیدنی برخی شهرستان‌های استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: شهرستان‌های جم، عسلویه و دیر از نقاط بحرانی در تأمین آب آشامیدنی است که برای جلوگیری از مشکلات در این شهرستان‌ها، طرح‌های مهم و تاثیرگذاری اجرا شده است.
 
وی آبرسانی سیار را مربوط به نقاط روستایی کوهستانی و صعب‌العبور دانست و خاطر نشان کرد: 97 درصد روستاهای استان بوشهر دارای شبکه آبرسانی هستند و این درحالی است که نحو توزیع آب در این شبکه‌ها به‌صورت عادلانه مورد توجه قرار دارد.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر به طر‌ح آب‌شیرین‌کن پرداخت و با اشاره به در مدار بودن 3 پروژه در این حوزه تصریح کرد: 2 پروژه آب‌شیرین‌کن کنگان و بوشهر که دارای ظرفیت 10 هزار مترمکعب بود کنگان به 12 هزار و 500 مترمکعب و آب‌شیرین‌کن بوشهر به 22 هزار و 500 مترمکعب ظرفیت تولید آب آن افزایش یافت و آب‌شیرین‌کن روستایی نوار ساحلی دشتی هم با تولید 600 مترمکعب در مدار تولید است.
 
10 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از آب‌شیرین‌کن‌ها تأمین می‌شود
 
حمزه‌پور با اشاره به اینکه اکنون 10 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از آب‌شیرین‌کن‌ها تأمین می‌شود گفت: با تکمیل و افتتاح پروژه‌های در دست اجرا تولید آب از این ظرفیت‌ها به 40 درصد افزایش می‌یابد.
 
وی به پروژه‌های در دست اجرا آب‌شیرین‌کن در نقاط شهری و روستایی استان بوشهر به ظرفیت 100 هزار مترمکعب اشاره کرد و افزود: برخی این پروژه‌ها تا پایان فصل تابستان وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر میزان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آب‌شیرین‌کن را افزودن بر یک‌هزار 250 میلیارد تومان دانست و خاطر نشان کرد: این پروژه‌ها در شهرها و روستاهای مختلف استان بوشهر توسط بخش خصوصی در حال اجرا است که بخشی امسال و بخش دیگر هم سال آینده تکمیل و وارد مدار تولید می‌شود.
 
بیش از 10 هزار متر مکعب آب این پروژه‌ها در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد
 
حمزه‌پور با بیان اینکه تا فصل تابستان جاری بیش از 10 هزار متر مکعب آب این پروژه‌ها در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد تصریح کرد: قیمت تمام شده تولید آب از طریق شیرین‌سازی آب دریا بیش از 12 برابر دیگر منابع است به‌گونه‌ای که هزینه تولید هر مترمکعب آب از آب‌شیرین‌کن افزون بر 16 هزار تومان است که با قیمت هر مترمکعب 500 تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.
 
 
وی یارانه آب تولیدی از آب‌شیرین‌کن را مورد اشاره قرار داد و گفت: سال گذشته در تولید آب از 2 پروژه آب‌شیرین‌کن بوشهر و کنگان 140 میلیارد تومان یارانه دولتی پرداخت شد و این درحالی است که کل درآمد شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از محل آب بها 100 میلیارد تومان است.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر باتأکید بر نقش مهم اصحاب رسانه در فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف آب برای جلوگیری از بحران و تنش تصریح کرد: برای گذر از تابستان گرم در شرایط کرونایی صرفه‌جویی باید در دستور کار همگان قرار بگیرد.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید