خارگ نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح ۲۴۰۰ هکتاری نخلستان سعدآباد دشتستان خبر داد و گفت: امسال در سال جهش تولید ۵۰ درصد این طرح در سطح ۱۲۰۰ هکتار تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
به گزارش خارگ نیوز؛ کشت نخل و تولید خرما یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر است که به سبب تولید با کیفیت محصول، این استان را به عنوان قطب تولید خرما در کشور معرفی شده است.
بر اساس آمارهای موجود بیش از شش میلیون اصله نخل در استان بوشهر کشت شده که 70 درصد آن بارور است و سالانه افزون بر 160 هزار تن خارک، رطب و خرما تولید میشود.
بخش عمدهای از مردم استان بوشهر در حوزه نخلداری امرار معاش میکنند که نخلستانهای استان بوشهر بیشتر در شهرستانهای دشتستان، تنگستان، جم، دشتی و کنگان قرار دارد.
گونههای خرمای استان بوشهر از جمله کبکاب، سعمرون، زاهدی، خاصویی، شهابی، شکر و خنیزی از با کیفیتترین محصول شناخته شده است که علاوه بر بازارهای داخلی در خارج از کشور مشتریان و بازارهای فراوانی دارد.
اجرای طرح نخلستان در نخلستانهای استان بوشهر
در راستای استفاده بهینه از آب مصرفی در حوزه کشاورزی و تثبیت اشتغال در عرصه نخیلات و افزایش راندمان تولید با کیفیت طرح نخلستان در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شد.
طرح نخلستان با هدف توسعه زیرساخت و اصلاح نخیلات با نگاه بلند مدت اقتصادی دراستان بوشهر در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر طرح نخلستان در سطح 34 هزارهکتار از باغ های نخیلات مناطق آبپخش، سعدآباد، دالکی و شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان اجرا میشود.
طرح نخلستان در سعدآباد در سطح 2400 هکتار آغاز شد
محمدتقی منوچهری با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در نخلستانهای آبپخش دشتستان اجرا شد افزود: پس از تکمیل این طرح با همکاری کشاورزان و نخلداران در منطقه آبپخش، عملیات اجرایی طرح نخلستان در سعدآباد در سطح 2400 هکتار آغاز شد.
وی با بیان اینکه در سال جهش تولید طرح نخلستان با اهداف از پیش تعیین شده اجرا میشود تصریح کرد: برای اجرای طرح نخلستان در نخیلات سعدآباد دشتستان 64 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
1200 هکتار طرح نخلستان در سعدآباد تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به تکمیل بیش از نیمی از طرح نخلستان در سعدآباد گفت: امسال در سال جهش تولید 50 درصد طرح نخلستان در سعدآباد دشتستان در سطح 1200 هکتار تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
منوچهری با اشاره به اینکه اجرای طرح نخلستان آثار مثبتی در زندگی و معیشت کشاورزان دشتستانی ایجاد میکند تاکید کرد:با تکمیل طرح نخلستان ضمن افزایش محصول با کیفیت، و ارتقاء درآمد کشاورزان، اشتغالزایی در این حوزه تثبیت و افزایش مییابد.
براساس طرح نخلستان، برای عملیاتی شدن این طرح، 8 هزار و 700 هکتار از دشت شبانکاره و 7 هزار و 700 هکتار نخیلات کلل و آبپخش در دست مطالعه و پایلوت 170 هکتاری آبپخش به بهرهبرداری رسیده است.
استان بوشهر در حوزه نخل از توانمندی بالایی برخوردار است و خرماهای تولیدی این استان درجه یک و فوق العاده با کیفیت هستند.
در این بین توجه به توسعه صنایع تبدیلی خرما و افزایش سردخانهها در باغات نخیلات استان بوشهر امری مهم و ضروری است که توسعه صادرات این محصول مهم نیاز به بستهبندی براساس ذائقه بازارهای هدف دارد.