خارگ نیوز: کارآزمایی بالینی یک واکسن جدید برای مقابله با سویههای جهشیافته ویروس کرونا در شهر منچسترِ انگلیس آغاز شد.
به گزارش خارگ نیوز، متخصصان علوم پزشکی در انگلیس امیدوارند که تزریق این واکسن جدید در مقایسه با واکسنهای فعلی، مصونیت طولانیمدتتری را در برابر ابتلا به کرونا ایجاد کند.
به نوشته روزنامه «ایونینگ استاندارد» چاپ انگلیس، این واکسن جدید کرونا به نام «جیآرتی-آر۹۱۰» (GRT-R۹۱۰) در حال آزمایش بالینی روی داوطلبان گروه سنی ۶۰ سال به بالاست و سازندگانش امیدوارند که در مقایسه با واکسنهای نسل اول کووید-۱۹ بتواند علیه سویههای جهشیافته مختلف ویروس سارس-کوو-۲ مصونیت بیشتری ایجاد کند.
براساس این گزارش، هلن کلارک، یک پرستار بازنشسته سرویس سلامت همگانی بریتانیا در کلانشهر منچستر و همسرش، اندرو، دو داوطلب ۴۴ و ۶۳ ساله، نخستین کسانی بودند که روز دوشنبه (۲۹ شهریور ماه) این واکسن را دریافت کردند. قرار است در این کارآزمایی بالینی ۲۰ داوطلب دیگر نیز شرکت کنند و انتظار میرود که نتایج آن در اوایل سال آینده میلادی منتشر شود.
آزمایش این واکسن جدید بر داوطلبان با همکاری شرکت داروسازی آمریکایی گریتستون (Gritstone)، دانشگاه منچستر و اداره خدمات سلامت همگانی بریتانیا (اناچاس) انجام میشود.
پروفسور اندرو اوستیانوفسکی، یکی از پژوهشگران ارشد آزمایش بالینی واکسن «جیآرتی-آر۹۱۰» در دانشگاه منچستر، گفت: میدانیم که پاسخ ایمنی به واکسنهای نسل اول کرونا، بهویژه در افراد مسن، ممکن است با گذشت زمان ضعیف شود. این مسئله در کنار گسترش سویههای جدید ویروس کرونا، بر نیاز آشکار ما به حفظ مصونیت مداوم دربرابر کووید-۱۹ تاکید میکند.
این متخصص معتقد است واکسن «جیآرتی-آر۹۱۰» که درحال آزمایش بالینی است، بهعنوان یک واکسن تقویتی کرونا، میتواند پاسخ ایمنی قوی و طولانیمدتی را در بدن دریافتکنندگان ایجاد کند که به احتمال زیاد در ادامه محافظت از افراد مسن آسیبپذیر که بهویژه در معرض خطر بستریشدن و مرگ قرار دارند ، بسیار مهم خواهد بود.
بنابر گزارش ایندیپندنت، «جیآرتی-آر۹۱۰» یک واکسن نسل دوم خود-تقویتکننده ساختهشده با فناوری امآرآنای (mRNA) است. این گروه از واکسنهای جدید بهطور اختصاری SAM نامیده میشوند و پژوهشگران امیدوارند با ایجاد پاسخ ایمنی قوی و طولانیمدت دربرابر طیف گستردهای از سویههای جهشیافته ویروس، نیاز به تزریق مکرر دزهای اضافی واکسن را کاهش دهد.