کد خبر : ۳۷,۳۵۶
۶ آذر ۱۴۰۰ ۱۸:۳۶
خارگ نیوز:‌آمار‌های منتشر شده از وزارت بهداشت، خبر از پایان وضعیت قرمز کرونایی در کشور را می‌دهد.
به گزارش خارگ نیوز، براساس نقشه جدید رنگ‌بندی کرونا که از سوی اپلیکیشن ماسک منتشر شده است، برای نخستین بار پس از ۲۸۹ روز همه شهر‌های ایران از وضعیت «قرمز» کرونا خارج شدند. این رنگ بندی روز پنجم آذر منتشر شد.
 
بر همین اساس با عبور از خیز پنجم کرونا و واکسیناسیون گسترده، تمام شهرستان‌ها از وضعیت قرمز خارج شدند. آخرین بار در ۲۴ بهمن ۹۹ و در آستانه شروع خیز چهارم هیچ شهری در ایران قرمز نبود.
 
نقشه رنگبندی کرونایی 
 
آمار ها همچنان کاهشی است
 
عرشی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: آمار منتشره در خصوص وضعیت کرونا در کشور را معاونت درمان این وزارتخانه تفحص می‌کند. این آمار در هفته‌های اخیر نشان داده است، آمار بستریان و فوتی‌های ویروس کرونا کاهش یافته است برای مثال در استان تهران آمار بستری‌ها هفته‌ای ۴۰۰۰ نفر بوده که این آمار به زیر ۱۰۰۰ نفر رسیده است، که نشان دهنده اثر واکسیناسیون جمعی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است؛ رفتار ویروس‌ها پس از همه گیری نیز بر این امر موثر است.
 
عرشی گفت: میزان واکسیناسیون در جمعیت هدف که بالای ۱۲ سال است، به بالای ۸۴ درصد در دوز اول رسیده است. بالای ۶۷ درصد دوز دوم را عتزریق کرده اند که بیشترین آمار تزریق واکسن در استان‌ها متعلق به آذربایجان شرقی، گیلان و شیراز است.
 
او ادامه داد: بیش از ۱۳۳ میلیون دوز واکسن در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توزیع کرده ایم، ۱۰۴ میلیون دوز واکسن از این میزان در چرخه واکسیناسیون تزریق شده و مابقی آن در دانشگاه‌ها جهت تزریق روزانه دپو شده است. آمار تفکیکی واکسن‌های تزریق شده بیش از ۸۲ درصدسینوفارم، ۹.۵ درصد آسترازنکا و ۶.۵ درصد واکسن برکت بوده است.
 
ضرورت تزریق دوز سوم برای افزایش ایمنی
 
قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز گفته است طی چند ماه اخیر سرعت بسیار خوبی در واکسیناسیون گروه هدف داشتیم و توانستیم سرعت کم واکسیناسیون را جبران کردیم. البته به نظر می‌آید، که همان افرادی که نوبت اول واکسن را تزریق کردند، نوبت دوم را هم تزریق کرده‌اند با این حال درصدی از افراد را داریم که هنوز واکسن تزریق نکردند.
 
او افزود: روسیه در روز گذشته بالغ بر ۱۲۰۰ فوتی داشته و اغلب فوتی‌هایشان، افرادی بودند که واکسن تزریق نکرده بودند. بر همین اساس از مردم می‌خواهیم همراهی کنند. مقداری سرعت واکسیناسیون‌مان کاهش یافته است.
 
بیمارستان خلوت
 
جان‌بابایی گفت: وزارت بهداشت اعلام کرد افراد بالای ۶۰ سال که زمانی از واکسن دوم‌شان گذشته است، ضرورت دارد که واکسن دوز سوم یا اگر بیش از شش ماه گذشته واکسن یادآور را تزریق کنند زیرا ضرورت دارد که ایمنی بدن این افراد را در سطح بالایی نگه داریم. کشور‌هایی که واکسن تزریق کردند و بین تزریق دوز دوم و سوم‌شان فاصله افتاده است، مقداری افزایش ابتلا داشتند.
 
او ادامه داد: اکنون در کشور شرایط خوبی داریم؛ به طوری که هم میزان فوتی‌ها در حال کاهش است و هم میزان بستری ها، مهم است که گروه‌هایی که واکسن نزدند، هرچه زودتر واکسن را تزریق کنند.
 
جان‌بابایی افزود: یکی از مواردی که در کمیته علمی مطرح شد، مراقبت‌هایی است که در استان‌ها باید انجام شود. هنوز گرفتاری‌های خوشه‌ای در برخی نقاط کشور داریم. استان‌هایی ممکن است مشاغل فصلی در آن‌ها تاثیرگذار باشد. باید بسیار مراعات کنند که ابتلا‌های خوشه‌ای و منطقه‌ای اتفاق نیفتد زیرا تجربه ثابت کرده است که بیماری کرونا با همین ابتلا‌های خوشه‌ای آغاز می‌شود و شهر‌های اطراف را گرفته و گسترش می‌یابد.
 
او درباره افزایش موارد ابتلا و بستری در مناطقی که واکسیناسیون‌ آنها کمتر بوده است، گفت: در استان‌هایی که واکسیناسیون بیشتر است، میزان ابتلا کمتر است. مثلا گیلان جزو استان‌هایی است که بالاترین میزان پوشش واکسیناسیون را دارد. با این حال در کشور‌های اروپایی می‌بینیم کشور‌هایی مانند آلمان، اتریش و... که دچار مشکل جدی شدند، اغلب فوتی‌شان افراد غیرواکسینه هستند. این‌ها تجارب بین‌اللملی است که باید از آن درست استفاده کنیم.
 
جان‌بابایی گفت: اکنون در برخی کشور‌ها ابتلا بالاست، اما فوتی اندک است زیرا واکسیناسیون‌ آنها بالای ۹۰ درصد بوده است. مهمترین هدف ما در مدیریت کرونا، کاهش مرگ‌ و میر است. بعد‌ها شاید این بیماری سالانه منجر به ابتلا و بستری تعداد افراد زیادی شود.
 
نقشه کرونایی کشور
 
تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی
 
ابراهیم رییسی، رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خارج شدن همه شهر‌ها از وضعیت قرمز کرونایی در این مقطع از آثار تزریق ۸۴ درصدی دُز اول و حدود ۷۰ درصدی دُز دوم واکسن کروناست و این کار باید تا رسیدن به شرایط مطلوب و اطمینان بخش ادامه یابد.
 
رئیس جمهور همچنین بر تزریق دُز سوم واکسن برای کادر درمان و افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای تاکید کرد و از شهرداری‌ها و مسئولان شهری خواست نسبت به رعایت اصول بهداشتی در ناوگان حمل و نقل بین شهری به ویژه مترو و اتوبوس حساس باشند.
 
رئیسی با تاکید بر رعایت اصول و شیوه نامه‌های بهداشتی، بیان کرد: براساس توصیه دانشمندان و متخصصان؛ مراعات دستورالعمل‌های بهداشتی و پرهیز از دورهمی‌ها و عادی انگاری همچنان ضروری است، لذا نباید از آن غفلت شود.
 
رئیس جمهور درباره فراهم شدن زمینه بازگشایی حضوری مدارس، افزود: براساس گزارش‌های رسیده تعدادی از مدارس از تجهیزات و تهویه مناسب برخوردار نیستند که باید به سرعت پیگیری و برطرف شود.
 
شیوع سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی
 
مهدی آقا جعفری سفیر ایران در آفریقای جنوبی، در مورد وضعیت کنونی در آفریقای جنوبی در پی شیوع ویروس جهش یافته کرونا اظهار کرد: از حدود چهار روز قبل همزمان با انتشار اخباری مبنی بر ظاهر شدن سویه جدید ویروس کرونا که ابتدا عنوان شد نوع «بوتسوانایی» است، آمار مبتلایان به کرونا در آفریقای جنوبی هم جهش قابل توجهی داشت. در حالیکه قبل از آن آمار مبتلایان به کمتر از ۱۰۰ مورد در روز رسیده بود، پس از چهار روز، روز گذشته «جمعه» به بیش از ۲۸۰۰ مبتلا افزایش یافته و موجب نگرانی جدی جامعه جهانی و نیز در داخل آفریقای جنوبی شده است.
 
سفیر ایران در آفریقای جنوبی گفت: فعلا اعلام شده این سویه جدید در شش کشور جنوب آفریقا شامل آفریقای جنوبی، زیمبابوه، نامیبیا، بوتسوانا، لسوتو و اسواتینی مشاهده شده و محدودیت‌ها شامل این کشور‌ها می‌شود.
 
سویه «امیکرون» اولین بار در روز ۲۴ نوامبر از سوی آفریقای جنوبی به سازمان جهانی بهداشت معرفی شد، ولی پس از آن در کشور‌های دیگری از جمله بوتسوانا و هنگ‌کنگ نیز شناسایی شده است.
 
سازمان جهانی بهداشت (WHO) سویه جدید کروناویروس را در فهرست سویه‌های نگران‌کننده بیماری کرونا طبقه بندی کرده است. این سویه جدید از کروناویروس جهش‌های زیادی داشته و شواهد اولیه حاکی از آن است که «امیکرون» موارد ابتلا به ویروس را افزایش داده است.
 
شلوغی بیمارستان
 
به دنبال احتمال شیوع این سویه از ویروس برخی از کشور‌ها سفر از کشور‌های جنوبی قاره آفریقا را محدود یا ممنوع کرده‌اند. انگلیس سفر از آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زیمبابوه، نامیبیا، لسوتو و اسواتینی را ممنوع کرده است. مقام‌های آمریکایی به این فهرست موزامبیک و مالاوی را نیز افزوده‌اند. برزیل و استرالیا نیز محدودیت‌هایی را در این زمینه اعمال کرده‌اند.
 
این سویه نگرانی‌هایی از بازگشت دوباره محدودیت‌های سفر را به همراه داشته است. متخصصان معتقدند در صورت عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، عادی‌انگاری مسئولان و مردم،انجام سفرهای غیر ضروری، کاهش سطح مراقبت‌ها و محدودیت‌ها، کشور را با خطر قطعی موج ششم مواجه می‌کند.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید