دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، ۷۰ درصد از مشکلات امروز استان اصفهان را به دلیل نبود برنامهریزی یکپارچه برای تحقق توسعه پایدار دانست و گفت: امروز هر دستگاهی برای خودش برنامهای دارد، درحالی که باید بتوانیم با یک برنامهریزی واحد و منسجم، ۲۰ سال آینده اصفهان را به دنیا نشان دهیم.
علی تقیان در نشست خبری پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری که امروز (یکشنبه_۲۱ آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: توسعه پایدار چهار عامل بسیار مهم اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیست را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه عامل اصلی هرگونه توسعه در جوامع را انسان میدانیم، گفت: معتقدیم انسانها باید از منابع خدادادی به گونهای استفاده کنند که نسلهای بعدی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، با اشاره به اینکه یکسری شاخصههایی برای توسعه پایدار درنظر گرفته شده، افزود: کاهش استفاده از انرژی، کاهش میزان تولید زباله، سوق دادن فناوریهای روز برای توسعه پایدار و تقویت توان مناطق مختلف شهری در جوامع ازجمله این شاخصها است.
وی با تأکید بر اینکه شاخصهای توسعه پایدار باید مورد ارزیابی قرار گیرد، ادامه داد: مدیران باید بتوانند این شاخصها را ارزیابی کنند و در این راستا یکسری عوامل ارزیابی نظیر جمعیت، تغییر اقلیم و آلودگی هوا وجود دارد.
تقیان با بیان اینکه ۷۰ درصد مشکلات امروز در استان به دلیل این است که برنامهریزی یکپارچه برای تحقق توسعه پایدار نداریم و هر دستگاهی برای خودش برنامهای دارد، تأکید کرد: باید بتوانیم با یک برنامهریزی واحد و منسجم، ۲۰ سال آینده اصفهان را به دنیا نشان دهیم و براساس آن موقعیتهای جدید اقتصادی فراهم و از سرمایهگذاران دعوت کنیم تا به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز سرمایه اجتماعی ما نخبگان و صاحبنظران هستند که یا به آنها میدان داده نمیشود و یا با بروکراسی شدید اداری مواجه میشوند که باعث میشود این سرمایههای اجتماعی هدررفت شدید داشته باشند.
دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری اضافه کرد: امروز سیاستها باید به این سمت برود که آموزش صحیح به مردم دهیم و آنها را در حوزه توسعه پایدار توانمند کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید کلید توسعه پایدار در شهر را روشن کنیم، گفت: در حوزه توسعه پایدار شهری ذهن ما نباید فقط به سمت شهرداری برود، چراکه توسعه پایدار شهری یک موضوع همه جانبه است و همه دستگاهها باید در آن درگیر شوند، در عین حال که یکسری بسترها و اقدامات اولیه باید بسترسازی شود تا به سمت توسعه پایدار برویم.
تقیان یکی از بسترهای توسعه پایدار را عدالت اجتماعی برشمرد و افزود: متأسفانه امروز در زمینه عدالت اجتماعی و ایجاد فرصتهای برابر نقدهای جدی داریم.
وی همچنین بر بسترسازی مشارکت شهروندی و همبستگی اجتماعی تأکید و اظهار کرد: امروز فاصله بین نسلی به وضوح در جامعه احساس میشود، درحالی که همبستگی اجتماعی و مشارکت شهروندی برای توسعه پایدار شهری ضروری است، همانطور که در شهرهای توسعه یافته دنیا اداره شهر در دست مردم است.
تقیان به تقویت نهادهای اجتماعی و به ویژه بنیان خانواده اشاره و تصریح کرد: باید رویکرد استراتژیک و برنامهمحور در حوزه توسعه پایدار شهری داشته باشیم، درحالی که میبینیم هر شورای شهری که روی کار آمده برای اصفهان برنامهای داشته است، اما با این شعارها مشکل حل نمیشود و باید برنامه استراتژیک، جامع و کامل داشته باشیم، اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم وضعیت ما بدتر از امروز میشود.
به گفته وی، امروز اگر زایندهرود خشک است به دلیل این است که ۲۰ سال قبل برنامهریزی و تصمیمگیری برای توسعه پایدار این شهر نداشتند و اگر امروز هم این کار انجام نشود حتی همین نمای تاریخی زایندهرود دچار فرونشست شده و از بین میرود.
دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری به گسترش آداب و فرهنگ شهرنشینی اشاره و تصریح کرد: مهاجرت توسعه پایدار را به خطر میاندازد و باعث میشود مشکلاتی در حوزه فرهنگی داشته باشیم.
وی همچنین بر سازماندهی ارگانهای دولتی و خصوصی تأکید و تصریح کرد: امروز دستگاهها یا به درستی به وظایف خود عمل نمیکنند، یا موازیکاری و یا جزیرهای عمل میکنند، اما این رویه باید اصلاح شود. مدیران باید سیاستها را اصلاح، به روز و هدفمند کنند.
وی ادامه داد: گسترش حقوق شهروندی و بهینه سازی مناسبات مدنی موضوع مهم دیگری است که باید مدنظر قرار گیرد، بهعنوان مثال در حوزه معلولان هنوز اقدام مؤثری انجام نشده است. رشد یک موضوع و توسعه پایدار موضوع دیگری است و نباید این دو را به یک معنا درنظر گرفت.
دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، در ادامه با اشاره به تشکیل دبیرخانه توسعه پایدار شهری از سال ۹۶ در اصفهان، گفت: معتقدیم هیچ نیرو و اراده و پشتکاری به غیر از جوانان نمیتوانند در حوزه توسعه پایدار ورود کنند.
وی از برگزاری اختتامیه پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری در روز پنجشنبه این هفته خبرداد و افزود: از حدود دو ماه پیش فراخوان ارسال مقاله اعلام شد که این مقالات در مرحله داوری قرار دارد و در روز اختتامیه، از سه مقاله برتر امسال تجلیل میشود. این مقالات به همراه مقالات برگزیده سالهای گذشته در کتابی به چاپ خواهد رسید.
تقیان با بیان اینکه این دوره از گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری با همکاری اتاق بینالملل جوانان ایران برگزار میشود، افزود: با برنامهریزی انجام شده در مراسم اختتامیه از مسئولان کشور و استان، اساتید دانشگاه و جمعی از جوانان از سراسر کشور دعوت شده است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه متأسفانه مسئولان دولتی اهتمامی به موضوع توسعه پایدار شهری ندارند، گفت: با این دیدگاه نمیتوان انتظار داشت بودجهای برای این برنامهها درنظر گرفته شود. امروز گفتمانهای زیادی در کشور داریم، اما دیده و شنیده نمیشود.
دبیر اجرایی پنجمین گفتمان ملی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، با اعلام اینکه در حال تدوین سند توسعه پایدار برای اصفهان هستیم که در نگارش آن اساتید مختلفی مشارکت دارند و کارگروههای مختلفی تشکیل شده، گفت: قرار است این سند به تمامی استانهای کشور ارسال شود.