خارگ نیوز: معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: مرحله نخست ساماندهی کتیبه هخامنشی جزیره خارگ با برداشتن حفاظ فلزی کتیبه و پاکسازی محیط پیرامونی این اثر انجام شد.
به گزارش خارگ نیوز، نصرالله ابراهیمی روز دوشنبه به رسانهها اعلام کرد: با توجه به اینکه کتیبه هخامنشی جزیره خارگ سند ارزشمندی برای حقانیت خلیجفارس است که برای حفاظت بهتر با تعریف یک سازه شیشهای مناسب با اقلیم منطقه، نسبت به پوشش آن در برابر عوامل طبیعی و غیرطبیعی اقدام شده است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات دیگر این کتیبه سرازیر شدن آبهای سطحی در محل قرار گیری آن بود که با پیادهرو سازی در جبهههای مختلف و هدایت روان آبها در مسیری دیگر، این معضل نیز برطرف شد.
ابراهیمی یادآور شد: معرفی اثر در کنار حفظ و احیای آن، از اولویتهای این اداره کل است و در همین راستا برای ایجاد جذابیت بیشتر برای بازدید کنندگان، از چهار جهت نسبت به نورپردازی این اثر اقدام شده است.
کتیبه هخامنشی جزیره خارگ مربوط به دوره هخامنشیان است که در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۸ با شماره ۲۳۶۵۴ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
به گفته مدیر پایگاه میراث فرهنگی جزیره خارگ روی این کتیبه ۶ واژه وجود دارد که یک واژه آن در سایر کتیبه ها دیده شده و پنج واژه جدید دیگر به واژگان کتیبه های باستانی اضافه شده است.
شهرام اسلامی افزود: براساس رمزگشایی صورت گرفته از این واژه ها ترجمه حاصل شده با این مضمون که "اینجا سرزمین خشک و بی آب بود شادی آوردن یا آرامش بخشیدن" که در ارتباط با حفر چاه و قنات است.
وی با اشاره به اینکه جزیره خارگ در خلیج فارس قرار دارد گفت: ایرانیان به عنوان مخترعان فنون مهندسی آب شناخته شده اند و نقشه های توپوگرافی نشان میدهد که این منطقه دارای ذخایر آب شیرین و در همین راستا چهار قنات موجود دراین جزیره نیز به ثبت ملی رسیده است.